slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εχουν παραμελήσει τη Νάξο απο την Περιφέρεια την ίδια ώρα που το ενδιαφέρον για άλλα νησιά πλεονάζει...

Σχόλιο από ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ που το προσυπογράφουμε 

Προεκλογική (?) επίσκεψη στη Μύκονο πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης (επι 4 συναπτά έτη) κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης. Η Μύκονος για διάφορους λόγους απολάμβάνει της κρατικής και περιφερειακής μέριμνας, χρόνια τώρα, για διάφορους (γνωστούς) λόγους. Παρ΄όλα αυτά οι επισκέπτες του TripAndvisor, της πιο αξιόπιστης διαδικτυακής πλατφόρμας, έχουν επιλέξει τη Νάξο ώς το καλύτερο νησί προορισμού απο όλα τα Ελληνικά νησιά και συνάμα 2ο στην Ευρώπη και 6ο στον κόσμο. Οι Ναξιώτες όμως λαθεύουν στις επιλογές τους αφού παρά το μεγαλύτερο ποσοστό (απόλα τα Κυκλαδονήσια) που έδωσαν στον κ. Μαχαιρίδη και την παρατάξη του, έχουν εισπράξει την αδιαφορία τόσο σε επίπεδο έργων όσο και σε επίπεδο αξιοποίησης προσώπων. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση.......Ακολουθεί δελτίο τύπου από το..... γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζ. Μακρυωνίτη


Στη Μύκονο ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης
Τη Μύκονο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης, τη Δευτέρα 17/03/2014 και Τρίτη 18/03/2014 για το θέμα που έχει προκύψει με την έλλειψη νερού στο νησί. Τη Δευτέρα πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με την ασκούσα χρέη Δημάρχου, κα Ειρήνη Γρυπάρη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Θεόδωρο Χαριτόπουλο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, κ. Παναγιώτη Κουσαθανά, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Κωνσταντίνο Κουκά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες. Επίσης επισκέφτηκε τις μονάδες αφαλάτωσης και το φράγμα, η στάθμη του οποίου βρίσκεται σε ανησυχητικά χαμηλό για την εποχή επίπεδο.    


Ο Αντιπεριφερειάρχης συντόνισε τις ενέργειες ώστε άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες εγκατάστασης νέας μονάδας αφαλάτωσης 2.000m3 /ημερησίως με τη συνεργασία του Δήμου, της ΔΕΥΑΜ και του Λιμενικού Ταμείου στο χώρο της χερσαίας ζώνης λιμένα, που θα εξυπηρετεί τουλάχιστον τις αυξημένες ανάγκες των λιμενικών ζωνών.


Για το θέμα αυτό ήδη ο Περιφερειάρχης, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, είχε μεριμνήσει ώστε να δρομολογηθούν ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος  (χρηματοδότηση της νέας μονάδας και μεταφορά νερού).


Την Τρίτη ο κ. Μακρυωνίτης συμμετείχε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, όπου αποφασίστηκε η παραχώρηση στεγασμένου χώρου για την εγκατάσταση της νέας μονάδας αφαλάτωσης, καθώς και σε σχετική σύσκεψη στο Δήμο. Ο κ. Μακρυωνίτης ανέφερε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα, ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί και στη Μύκονο η μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία, ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων την άμεση ανάγκη έναρξης οργανωμένης προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για περιορισμό της υπερκατανάλωσης με παράλληλη προσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής για τις υπερκαταναλώσεις και ότι το νερό του φράγματος θα πρέπει να παραμείνει ως απόθεμα για την κρίσιμη περίοδο αιχμής. Επίσης τόνισε ότι τόσο η Περιφερειακή Αρχή, όσο και τα στελέχη της Περιφέρειας θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Δήμο αποτελεσματικά, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες απρόσκοπτα.


Τόσο η ασκούσα χρέη Δημάρχου, όσο και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας στην επίλυση του μείζονος προβλήματος της λειψυδρίας του νησιού.   






    Από τη συνάντηση εργασίας στο Δήμο Μυκόνου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βρε τα πουλάκια μου, ο Βασίλης και ο Στράτος χεράκι-χεράκι. Λες να ξαναμπεί η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση; Κοινός τους στόχος ο Μαχαιρίδης και ο Γκούφας φυσικά. Ο Γρατσίας υποστήριζε τον Κόκκινο, δε ξέρω τώρα. Ο Στρατούλης; Παρτάκιας αυτός πάει από δω κι από κει, τώρα του ξύνισε και ο Μαχαιρίδης, γιατί λέει δεν ενδιαφέρεται για τη Νάξο, ενώ ό,τι έχει γίνει στο νησί οφείλεται στην Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ. Και δεν αξιοποίησε, λέει, ο Μαχαιρίδης πρόσωπα, δηλαδή το φιλαράκι του το Λάζαρο. Ο τελευταίος, βλέποντας ότι δε ξαναβγαίνει επειδή μειώθηκε ο αριθμός των περιφερειακών συμβούλων, την έκανε λος πουλος. Στο καλό. Καληνύχτα Στρατούλη, που βούτηξες τον τίτλο Βήμα της Νάξου και παίζεις τα ύπουλα και υπόγεια, όπως πάντα, παιχνιδάκια σου