slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Κ. Μπιζάς για τις συμβάσεις παραχώρησης αεροδρομίων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου


Οι «Συμβάσεις παραχώρησης Αεροδρομίων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», ήταν το θέμα της τοποθέτησης του Κώστα Ν. Μπιζά, Περιφερειακού Συμβούλου της περιφερειακής ενότητας Πάρου - Αντιπάρου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στις 29 Μαρτίου 2014:

Κυρίες και Κύριοι,


Το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να κάνει συμβάσεις παραχώρησης των αεροδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα νησιά Σαντορίνη, Μύκονο, Κω και Ρόδο χωρίς καμία διαβούλευση με τους θεσμικούς , κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς.


- Δεν γνωρίζουμε το πλαίσιο της παραχώρησης των αεροδρομίων
- Δεν μας έχει γίνει γνωστό αν θα διασφαλιστεί ότι το κόστος των εισιτηρίων μετά την παραχώρηση θα παραμείνει στις σημερινές τιμές ή θα αυξηθεί.
- Δεν μας έχει διασφαλιστεί η συνέχιση χρηματοδότησης και στήριξης των άγονων γραμμών όπως τα αεροδρόμια της Πάρου, Νάξου, Σύρου, Μήλου, Καρπάθου, Λέρου, Καλύμνου, Καστελόριζου, Καρπάθου και Αστυπάλαιας.
- Δεν μας έχει διασφαλιστεί ο αριθμός θέσεων εργασίας και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των αεροδρομίων.
- Δεν μας έχει διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει παραχώρηση μέρους της Εθνικής Κυριαρχίας σε ευαίσθητα σημεία του Ανατολικού Αιγαίου.


Είναι προφανές ότι δεν συμφωνώ με την παραχώρηση των αεροδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια σχετική ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας τους και την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν οι νέοι διαχειριστές των αεροδρομίων.


Συμφωνώ με την έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα δηλώνει την αντίθεση του στην παραπάνω παραχώρηση χωρίς να έχουν διασφαλιστεί τα παραπάνω που ανέφερα κ.α.


Όμως η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι δεν φτάνει η έκδοση ενός ψηφίσματος.


Το παράδειγμα με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τα αιολικά πάρκα στις 23.12.13 από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη θα πρέπει να μας κατευθύνει να αναλάβουμε δράσεις και πρωτοβουλίες αν θέλουμε πραγματικά να αντιδράσουμε στο παραπάνω θέμα αλλά και σε ανάλογα θέματα όπως π.χ. η παραχώρηση των λιμανιών.


Εάν οι Κύριοι των Αθηνών σέβονται τα θεσμικά όργανα (Δήμοι και Περιφέρεια) - οφείλουν να τα λαμβάνουν υπόψη τους.


Διαφορετικά έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε και να προβάλλουμε την έλλειψη επικοινωνίας και σεβασμού που υπάρχει ανάμεσα στην Κεντρική Εξουσία και στην Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού.


Με εκτίμηση
Κώστας Ν. Μπιζάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: