slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανατροπή σκηνικού και αθώωση για τον π. δήμαρχο Μυκόνου Χρήστο Βερώνη, ο οποίος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης για υπόθεση του Δήμου. Η υπόθεση εκδικάσθηκε στο Εφετείο Σύρου την Τετάρτη μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο Χρήστος Βερώνης κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης που ήταν ποινή φυλάκισης τριών ετών και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, την οποία του είχε επιβάλει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου πριν από περίπου έναν χρόνο. Ο κ. Βερώνης κατηγορήθηκε για ψευδή βεβαίωση. Πρόκειται για μια πολύπλοκη υπόθεση, γνωστή ευρύτερα στη Μύκονο, για την οποία η τότε διοίκηση του Δήμου είχε κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να αναθέσει μεαδιαφανείς διαδικασίες την αποκομιδή των απορριμμάτων και παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στην εταιρία «Περιβαλλοντική Υπηρεσίες Περιβάλλοντος ΑΤΕΒΕ.», στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο σύζυγος της η π. βουλευτή της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου. Η υπόθεση τότε, ουσιαστικά είχε αποκαλυφθεί μέσα από το Δήμο (είχε κάνει σχετική καταγγελία ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και τότε μέλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Σκαγιάς), όμως δημοσιοποιήθηκε και καταγγέλθηκε στη Δικαιοσύνη από τον εκδότη της εφημερίδας Times in Kolonaki Σάκι Μαυρέλη, ο οποίος μάλιστα έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα. Εκτός από τον κ. Βερώνη κατηγορούμενα ήταν και τα μέλη της τότε Δημαρχιακή Επιτροπής, την οποία αποτελούσαν, οι κ.κ.Κουσαθανάς – Μέγας, Βαμβακούρης, Σκαγιάς, Κονταράτος και Σαλάχας. Πλην του κ. Βερώνη, όλα τα υπόλοιπα μέλη απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο. Στο Εφετείο τα δεδομένα άλλαξαν και για τον κ. Βερώνη ο οποίος αθωώθηκε, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι τα στοιχεία που υπήρχαν σε βάρος του π. δημάρχου δεν ήταν ικανά για να αποδείξουν την καταδίκη του, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί η ποινή που αρχικά του είχε επιβληθεί. Πλέον, το δικαστικό θρίλερ στο Δήμο Μυκόνου επικεντρώνεται στην υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου που θα εκδικασθεί τον Οκτώβριο του 2014. πηγή: www.cyclades24.gr


Ανατροπή σκηνικού και αθώωση για τον π. δήμαρχο Μυκόνου Χρήστο Βερώνη, ο οποίος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης για υπόθεση του Δήμου.
Η υπόθεση εκδικάσθηκε στο Εφετείο Σύρου την Τετάρτη μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο Χρήστος Βερώνης κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης που ήταν ποινή φυλάκισης τριών ετών και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, την οποία του είχε..... επιβάλει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου πριν από περίπου έναν χρόνο.
Ο κ. Βερώνης κατηγορήθηκε για ψευδή βεβαίωση. Πρόκειται για μια πολύπλοκη υπόθεση, γνωστή ευρύτερα στη Μύκονο, για την οποία η τότε διοίκηση του Δήμου είχε κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να αναθέσει μεαδιαφανείς διαδικασίες την αποκομιδή των απορριμμάτων και παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στην εταιρία «Περιβαλλοντική Υπηρεσίες Περιβάλλοντος ΑΤΕΒΕ.», στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο σύζυγος της η π. βουλευτή της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου.
Η υπόθεση τότε, ουσιαστικά είχε αποκαλυφθεί μέσα από το Δήμο (είχε κάνει σχετική καταγγελία ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και τότε μέλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Σκαγιάς), όμως δημοσιοποιήθηκε και καταγγέλθηκε στη Δικαιοσύνη από τον εκδότη της εφημερίδας Times in Kolonaki Σάκι Μαυρέλη, ο οποίος μάλιστα έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα.
Εκτός από τον κ. Βερώνη κατηγορούμενα ήταν και τα μέλη της τότε Δημαρχιακή Επιτροπής, την οποία αποτελούσαν, οι κ.κ.Κουσαθανάς – Μέγας, Βαμβακούρης, Σκαγιάς, Κονταράτος και Σαλάχας. Πλην του κ. Βερώνη, όλα τα υπόλοιπα μέλη απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο.
Στο Εφετείο τα δεδομένα άλλαξαν και για τον κ. Βερώνη ο οποίος αθωώθηκε, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι τα στοιχεία που υπήρχαν σε βάρος του π. δημάρχου δεν ήταν ικανά για να αποδείξουν την καταδίκη του, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί η ποινή που αρχικά του είχε επιβληθεί.
Πλέον, το δικαστικό θρίλερ στο Δήμο Μυκόνου επικεντρώνεται στην υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου που θα εκδικασθεί τον Οκτώβριο του 2014.


πηγή: www.cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: