slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΤΕ: Πάρτε το Internet μαζί σας! (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Τη δυνατότητα βγαίνοντας από το σπίτι τους να παίρνουν μαζί τους το Internet δίνει δωρεάν στους συνδρομητές του ο ΟΤΕ!
Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία ΟΤΕ My WiFi μέσω της οποίας οι πελάτες των προγραμμάτων OTE Double Play αποκτούν τη δυνατότητα να σερφάρουν δωρεάν και απεριόριστα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πάνω από 12 εκατ. σημεία σε όλον τον... κόσμο!
Η νέα υπηρεσία ΟΤΕ My WiFi παρέχεται σε συνεργασία με το παγκόσμιο WiFi δίκτυο της ισπανικής εταιρείας Fon, η οποία ειδικεύεται στον διαμοιρασμό WiFi από τους ίδιους τους χρήστες - κατόχους σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Ιντερνετ.

Ειδικότερα, η νέα υπηρεσία στηρίζεται σε ένα ασύρματο δίκτυο το οποίο δημιουργείται και επεκτείνεται από τους ίδιους τους χρήστες που συγκροτούν πλέον μια μεγάλη κοινότητα. Ουσιαστικά κάθε συνδρομητής συνεισφέρει για κοινόχρηστη χρήση ένα μικρό μέρος της γρήγορης σύνδεσης Ιντερνετ που έχει στο σπίτι του. Ετσι και ο ίδιος αποκτά τη δυνατότητα για δωρεάν WiFi πρόσβαση στο Ιντερνετ μέσω των συνδέσεων άλλων χρηστών που έχουν κάνει το ίδιο και είναι μέλη της ίδιας κοινότητας.




Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός που συνοδεύει το OTE Double Play εκπέμπει 2 διαφορετικά σήματα WiFi:


Ενα ιδιωτικό για χρήση από τον κάτοχο της τηλεφωνικής γραμμής και μόνο.
Ενα δημόσιο προσβάσιμο από άλλους συνδρομητές ΟΤΕ Double Play.
Με τον τρόπο αυτό επιτρέπεται να μοιραστεί κάποιος με απόλυτη ασφάλεια ένα μικρό μέρος του WiFi του με άλλους συνδρομητές ΟΤΕ, ενώ ταυτόχρονα του επιτρέπει να κάνει ακριβώς το ίδιο κι αυτός. Ολοι μαζί οι χρήστες δημιουργούν ένα δίκτυο στο οποίο όποιος συνεισφέρει συνδέεται δωρεάν στο Ιντερνετ όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Η υπηρεσία ΟΤΕ My WiFi ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά στον Βόλο από το περασμένο καλοκαίρι. Σταδιακά και ανάλογα με τη συμμετοχή των συνδρομητών θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Ηδη, WiFi hotspots της υπηρεσίας υπάρχουν σε 14 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κασσάνδρεια, Μύρινα Λήμνου, Ιωάννινα, Πάργα, Αργοστόλι, Πάτρα, Βάρη Σύρου, Κως, Ρέθυμνο, Μάλια και Κόρινθο).

Στελέχη του ΟΤΕ επισημαίνουν ότι η σύνδεση παραμένει ασφαλής τονίζοντας ότι σε κάθε επισκέπτη του FonSpot δίνεται διαφορετική δημόσια IP διεύθυνση. Ακόμα, σημειώνουν ότι δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα η ταχύτητα σερφαρίσματος καθώς μόνο στην περίπτωση που το δίκτυό του μοιράζεται με άλλους δύο χρήστες που κάνουν απαιτητική χρήση, όπως π.χ. downloading, η σύνδεσή του μπορεί να χάσει πρόσκαιρα έως και 1 Mbps.

Γιάννης Ανδριτσόπουλος
ΤΑ ΝΕΑ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: