slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Κίνδυνος ακύρωσης των εκλογών αν δεν συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ»

O Γιάννης Μιχελάκης στη φωλιά του Λύκου 
Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης σε όσους ζητούν να μην εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ που έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για την ψήφο των μεταναστών.
Ο κ. Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τόνισε ότι.......
υπάρχει κίνδυνος επανάληψης των αυτοδιοικητικών εκλογών σε περίπτωση που κάποιος πολίτης προσέφευγε κατά του κύρους των εκλογών λόγω των ρυθμίσεων Ραγκούση που έδινε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους νόμιμους μετανάστες.
«Αν κάναμε τις εκλογές με τις ρυθμίσεις Ραγκούση όπως προέβλεπε ο Καλλικράτης, ο οποιοσδήποτε πολίτης θα μπορούσε να προσφύγει και να δικαιωθεί με αποτέλεσμα να ξαναπάμε σε νέες εκλογές καθώς η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις αντισυνταγματικές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών που αποφάσισε η κυβέρνηση ο κ. Γιάννης Μιχελάκης επεσήμανε «Αφήστε τον λαό να κρίνει. Κάνουμε μία αλλαγή μία τομή μία μεταρρύθμιση και φοβάστε ότι αυτό θα επηρεάσει τον κόσμο. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση είναι για να αλλάξουμε την κοινωνία. Αφήστε λοιπόν τους πολίτες να ψηφίσουν ελεύθερα εκείνους που επιθυμεί».
Ακολουθεί ολόκληρη η ραδιοφωνική συνέντευξη του ΥΠΕΣ «Στο Κόκκινο»

Ακολουθεί ολόκληρη η ραδιοφωνική συνέντευξη του ΥΠΕΣ «Στο Κόκκινο»


Δεν υπάρχουν σχόλια: