slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διόδια: Πού και πόσο αυξάνονται από σήμερα


Δείτε πού αυξήθηκαν οι τιμές - Ποιοι οι νέοι σταθμοί - Φωτογραφικές κάμερες θα καταγράφουν όσους αποφεύγουν να καταβάλλουν το τίμημα
Με νέα επιβάρυνση έρχονται αντιμέτωποι οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τις 5 Φεβρουαρίου, καθώς όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός πλέον θα καταβάλλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό.


Εξάλλου, από την ίδια μέρα θα τεθούν σε λειτουργία και πλευρικοί σταθμοί στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου προς Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και στον κλάδο εισόδου προς Αθήνα).

Παράλληλα παρέχονται εκπτώσεις σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού):
- Κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού (εκπτωτικά προγράμματα ΕΛΕΥΣΙΝΑ Value και ΙΣΘΜΟΣ Value)
- Πρόσθετες εκπτώσεις σε πλευρικούς σταθμούς μόνο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων.

Αυξήσεις και στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου

Αυξάνεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης το αντίτιμο στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και αυτό στην ουσία σημαίνει πως οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλλουν επιπλέον 80 και 90 λεπτά αντίστοιχα στους δύο σταθμούς, καθώς το αντίτιμο στην Πελασγία θα διαμορφωθεί στα 3,50 ευρώ από 2,70 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ στο Μοσχοχώρι, στα 4 ευρώ από 3,10 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος.

Οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες για τους οδηγούς που πληρώνουν με πομποδέκτη, ενώ δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου. Για τους συχνούς χρήστες θα παρέχονται εκπτώσεις, οι οποίες θα ανέρχονται σε ποσοστό έως και 60% για τους σταθμούς Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς και σε ποσοστό έως και 80% για τα διόδια στο Κλειδί, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Κάμερες για όσους αρνούνται να πληρώσουν
Φωτογραφικές κάμερες -οι πρώτες- που θα καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν τέλος στα διόδια και στη συνέχεια θα τους έρχεται πρόστιμο στο σπίτι, λειτουργούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.

Όπως ανακοινώθηκε απο την Τροχαία, τα «εγκαίνια» των Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών θα γίνουν την 00.01΄ της Τετάρτης στα εξης σημεία:
- Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας.
- Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου 3 Ν. Περάμου.
- Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου 5 Πάχης.
Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρτε αναπτυξη μαλακες ,οπως καταλαβατε απογειωνομαστε , παρτε θεση εγκαιρα στο αεροπλανο γιατι θα τις προλαβουν ολες ο no democracy και η κουτοδιμοιρια του,