slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε τρεις άξονες οι πολιτικές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου



Ομιλία Χαράλαμπου Κόκκινου στην Ημερίδα της Π.Ν.Α. για το ΕΣΠΑ ΙΙ 2014-2020 και το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Ν. Αιγαίου στην Ρόδο 18/2/2014

Οι πολιτικές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πρέπει να έχουν προτεραιότητα:
• τον άνθρωπο
• τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής
• το σεβασμό στο περιβάλλον
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο στις 18/2/2014 παρουσία, Δημάρχων, εκπροσώπων φορέων των νησιών μας και των Επιμελητηρίων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Ο κ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του για τα θέματα του ΕΣΠΑΙΙ 2014-2020 και για το....
Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Ν. Αιγαίου επεσήμανε:

Οι πολιτικές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πρέπει να έχουν προτεραιότητα τον άνθρωπο, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Για το ΕΣΠΑΙΙ 2014-2020 οι άξονες του προγράμματος που θα αποτελούν και βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της Π.Ν.Α. θα πρέπει να έχουν στόχο:
τη στήριξη της απασχόλησης και την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας.
Την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Τη στήριξη της νησιωτικότητας και ιδιαίτερα στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία, την εκπαίδευση, τις υποδομές μεταφορών και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των καινοτόμων δράσεων.
Την αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Τη διαφύλαξη και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος αφού αποτελούμε την τουριστική «ναυαρχίδα» της χώρας.
Ζήτησε, επίσης:
α. Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τους φορείς υλοποίησης των έργων (Π.Ν.Α., Δήμοι, Επιμελητήρια, κλπ.) και να επισπεύσουν τις διαδικασίες «ωρίμανσης» των έργων (μελέτες, απαλλοτριώσεις, αδειοδοτήσεις, κ.λπ.) ώστε η έναρξη του ΕΣΠΑΙΙ να βρει έτοιμα έργα που θα χρηματοδοτηθούν άμεσα και θα υλοποιηθούν.
β. Να στηριχθούν από την Π.Ν.Α. ή από τα Υπουργεία (π.χ. από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.) τα μικρά νησιά προκειμένου να υλοποιηθούν και εκεί έργα αφού δε διαθέτουν τεχνικές υπηρεσίες ή και αν έχουν αυτές είναι υποστελεχωμένες.
γ. Να επισπευτούν οι διαδικασίες για την έγκριση του Εθνικού και του Περιφερειακού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Για το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Ν. Αιγαίου τόνισε ότι θα πρέπει να κινηθεί με όρους που εξυπηρετούν την αειφόρο ανάπτυξη αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον το οποίο έχει επιβαρυνθεί λόγω των ανερμάτιστων και επιπόλαιων πολιτικών που ξέχασαν ότι όπως το κληρονομήσαμε πρέπει να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Είναι ζήτημα το οποίο επιβάλει να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και να προσαρμόζεται έχοντας ως άξονά του τον άνθρωπο και το συνδυασμό των περιβαλλοντικών και των κοινωνικών αναγκών.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: