slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάτωσαν παντού οι αντιμνημονιακές δυνάμεις των Καμένων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΔΣΑ: ο ΠΑΣΟΚος Αλεξανδρής νικητής α΄ γύρου!

Συνετρίβησαν οι… αντιμνημονιακές δυνάμεις στον δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας, ο οποίος έχει εγγεγραμμένους σχεδόν το 50% των δικηγόρων.
Τόσο οι επαγγελματίες αντιμνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών αριστερών δυνάμεων όσο και οι όψιμοι επικριτές της οικονομικής πολιτικής ανάγκης που εφάρμοσε η κυβέρνηση, ηττήθηκαν. Στο β΄γύρο των εκλογών θα δώσουν τη μάχη ο Βασίλης Αλεξανδρής και ο νυν πρόεδρος του ΔΣΑ, Ι. Αδαμόπουλος.

Ο πρώτος που στηρίχθηκε από δυνάμεις όλου του φάσματος και είχε πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, πήρε πάνω από 34% και μάλιστα πρώτευσε με 11 μονάδες διαφορά του κ. Αδαμόπουλου που πήρε λίγο πάνω από 23%.
Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 99% ο Β. Αλεξανδρής πήρε 3.851 ψήφους και ποσοστό 34,68% και ο Ιω. Αδαμόπουλος 2.575 ψήφους και ποσοστό 23,19%. Στις εκλογές του 2011 ο Δ. Βερβεσός είχε 2.923 ψήφους (26,07%) έναντι 2.234 ψήφους (19,92%) του Ιω. Αδαμόπουλου, που στον β΄ γύρο επικράτησε με οριακή πλειοψηφία (50,89%) έναντι 49,11%).
Ο νυν πρόεδρος, που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, πλήρωσε ουσιαστικά την όψιμη αντιμνημονιακή ατζέντα του προκειμένου να γίνει αρεστός στους δικηγόρους.
Πλήρωσε επίσης ότι τον στήριξαν και πήγαν σε συγκεντρώσεις του πρώην υπουργοί και βουλευτές όπως ο Π. Παυλόπουλος, ο Ι. Αγγέλης και άλλοι κι αυτό δείχνει ότι ο επιστημονικός κόσμος, όπως και όλος ο ελληνικός λαός δεν θέλουν άλλα πολιτικά καπελώματα αλλά ζητούν πιο ανεξάρτητα και λιγότερο φθαρμένα πρόσωπα.
Antinews.grΔεύτερος αναδείχθηκε ο Γ. Αδαμόπουλος, σημερινός πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της στον κλάδο φαίνεται ότι κινητοποίησαν τους δικηγόρους της χώρας, οι οποίοι εν αντιθέσει με άλλες χρονιές προσήλθαν στις κάλπες. Ηδη από το βράδυ της Κυριακής 46 Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν εκλέξει προέδρους, ενώ στους Συλλόγους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η αναμέτρηση θα συνεχιστεί σε δεύτερο γύρο στις 2 και 4 Μαρτίου.

Στην Αθήνα, με καταμετρημένο το 99% των ψηφισάντων, πρώτος με ποσοστό 34,68% και 3.851 ψήφους ανεδείχθη ο Βασίλης Αλεξανδρής, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον νυν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε το 23,19% και 2.575 ψήφους. Τρίτος (δεν θα συμμετέχει στον β΄ γύρο) ανεδείχθη ο Βασίλης Παπαστεργίου που έλαβε το 13,26% και 1.473 ψήφους.

Πέραν των αποτελεσμάτων αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό συμμετοχής των δικηγόρων της Αθήνας σε αυτή την αναμέτρηση. Από τους 21.471 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 12.367 που αντιστοιχούν σε ποσοστό 57,6%.
Στον Πειραιά, στον β΄ γύρο θα αναμετρηθούν ο Γιώργος Σταματογιάννης που ήρθε πρώτος με 34,71% και 455 ψήφους και ο Γιάννης Καρδαράς (16,48%, 216 ψήφοι). Στη Θεσσαλονίκη στον β΄ γύρο θα συμμετέχουν ο Νίκος Βαλεργάκης –πρώτος με ποσοστό 25,48% και 1.010 ψήφους– και η Γιάννα Παναγοπούλου - 15,54% και 616 ψήφοι.

Εκλογή από τον πρώτο γύρο σημειώθηκε σε 46 από τους συνολικά 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Συγκεκριμένα πρόεδρο ανέδειξαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι: Αγρινίου (Λεωνίδας Υφαντής), Αλεξανδρούπολης (Ιωάννης Ζαμπούκης), Αμαλιάδας (Νικόλαος Κυπρούλης), Αμφισσας (Γεώργιος Δελμούζος), Βόλου (Λάζαρος Γαϊτάνης), Γιαννιτσών (Αθανάσιος Ξυνίδης), Γυθείου (Γεώργιος Μητσάκος), Δράμας (Αναστάσιος Πούλιος, Εδεσσας (Λεμονιά Γαισίδου), Ευρυτανίας (Βασίλειος Γκαρίλας), Ηλείας (Δημήτριος Δημητρουλόπουλος), Ηρακλείου (Αρης Ροζάκης), Θεσπρωτίας (Κωνσταντίνος Σιντόρης), Θηβών (Κωνσταντίνος Ζέρβας), Ιωαννίνων (Αναστασία Γιογλή), Καβάλας (Αθανάσιος Αθανασίου), Καλαβρύτων (Ανδρέας Οικονόμου), Καλαμάτας (Κωνσταντίνος Μαργέλης), Καρδίτσας (Ανδρέας Γεωργίου), Καστοριάς (Γεώργιος Μπαλιάκας), Κατερίνης (Χαράλαμπος Μπρουσκέλης), Κεφαλληνίας (Παναγής Καππάτος), Κιλκίς (Ευρώπη Αρτόγλου), Κοζάνης (Βασίλειος Τσιώτσιας), Κυπαρισσίας (Αιμιλιανός Σεκλός), Κω (Παναγιώτης Αβρίθης), Λασιθίου (Νικόλαος Παπαδάκης), Λάρισας (Δημήτρης Κατσαρός), Λιβαδειάς (Βασίλης Δαλαμάγκας), Λευκάδας (Γεράσιμος Γαντζίας), Μυτιλήνης (Δημήτριος Καλλίας), Νάξου (Μαρία Μάρκου), Ξάνθης (Κυριακή Κιούση-Σιούτη), Πρεβέζης (Θωμάς Γεωργίου), Ρεθύμνης (Ευάγγελος Μουνδρανάκης), Ροδόπης (Γεώργιος Κυμπαρίδης), Ρόδου (Κωνσταντίνος Σαρρής), Σάμου (Γεώργιος Κολλάρος), Σερρών (Παναγιώτης Καρίπογλου), Σπάρτης (Παναγιώτης Κομνηνός), Σύρου (Νικόλας Παγίδας), Τρικάλων (Δημήτρης Κοντογιάννης), Τριπόλεως (Δημήτρης Κωστόγιαννης), Φλωρίνης (Δημήτριος Στεφανίδης), Χαλκίδας (Λάμπρος Γκάνης), Χίου (Ανθίππη Ζαννάρα).

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: