slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δυναμικό ξεκίνημα από τον Γ. Χατζημάρκο για τις εκλογές στην Περιφέρεια (φωτο)

Dynamiko xekinima apo ton G. Xatzimarko gia tis ekloges stin perifereia


Στο κόκκινο αναμένεται να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας. Αιχμηρός κατά Μαχαιρίδη και οργανωμένων συμφερόντων ου εκφράζουν μια συγκεκριμένη πολιτική ελίτ

Δυναμικό ξεκίνημα και μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση σηματοδοτεί η κάθοδος του Γιώργου Χατζημάρκου
στις εκλογές για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – την οποία ο ίδιος επισημοποίησε το βράδυ της Τετάρτης σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνελεύσεων του Επιμελητηρίου Δωδ/σου.
Το στίγμα του προεκλογικού αγώνα έδωσε ο ίδιος ο Χατζημάρκος στην ομιλία του, στην οποία μεταξύ άλλων ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός στον νυν περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο Γιάννη Μαχαιρίδη.

Συγκεκριμένα ο Γ. Χατζημάρκος αφού επεσήμανε ότι δεν έχει δεσμεύσεις με κανέναν εκφραστή συμφερόντων, έκανε λόγο για πολιτική ελίτ που διαφεντεύει τον τόπο χωρίς στην πραγματικότητα να προσφέρει υπηρεσίες και έργο όπως αρμόζει σε όλα τα νησιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία χρόνια σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά χωρίς το ανάλογο αντίκρισμα προς όφελος του Νοτίου Αιγαίου και των πολιτών του. Επίσης επεσήμανε ότι λιμνάζει σωρεία σημαντικών έργων που πρέπει να προχωρήσουν και τόνισε με έμφαση ότι οι εκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμες, ζητώντας από τους πολίτες να ζητήσουν ένα νέο ξεκίνημα.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου και τώρα υποψήφιος περιφερειάρχης, δεσμεύτηκε ότι οι απεριόριστες δυνατότητες που έχουν τα νησιά μας θα αξιοποιηθούν στο έπακρο και με πλήρη διαφάνεια παντού και έναντι όλων.

Το όνομα της παράταξης με το οποίο ο Γ. Χατζημάρκος διεκδικεί την Περιφερειακή Αρχή, είναι «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», σε αντιστοιχία με το «Η Ρόδος Μπροστά» με την οποία διεκδίκησε τη δημαρχία ρόδου. Ο Γ. Χατζημάρκος τόνισε ότι η υποψηφότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη δεν σηματοδοτεί εγκατάλειψη της Ρόδου, αλλά αντίθετα, όπως είπε, μέσα από την περιφέρεια θα μπορέσει να βοηθήσει πολύ περισσότερο το νησί ώστε να επουλωθούν οι πολλές πληγές του.

Τον Γιώργο Χατζημάρκο προλόγισαν ο δημοτικός σύμβουλος Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χαλκιδιός από την Κω και με ιδιαίτερα θερμό τρόπο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης. Γ. Χαλκιδιός αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που πρόσφερε ο Γ. Χατζημάρκος στα νησιά ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κάτοικοι των νησιών αυτό το γνωρίζουν και θα τον στηρίξουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, ενώ ο Βασίλης Υψηλάντης απουσίασε καθώς βρίσκεται εκτός Ρόδου, αλλά έστειλε θερμό συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Γιώργο Χατζημάρκο. Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου, που ευρισκόμενος εκτός Ρόδου έστειλε δικό του ιδιαίτερα ζεστό χαιρετισμό.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου Μανώλης Γλυνός, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ιάκωβος Γρύλλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Πόκκιας, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Μιχ.Μπαριανάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη, Θωμάς Σωτρίλης, Γιάννης Κακλιός, Ευαγγελία Παναή, Γιώργος Αντώνογλου και Γιώργος Ζωγραφίδης.

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων και επιστημονικών φορέων, όπως ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδ/σου Μιχαήλ Μιχαήλ, του Συλλόγου Φαρμακοποιών Νίκος Φουτούλης, αλλά και πολιτικά στελέχη από διάφορους κομματικούς χώρους.



Φωτο: Nanev
http://rodosalarm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: