slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σχετικά με τα καμώματα του Κου Γιακουμάτου


ΔΙΑΨΕΎΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ  ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΆΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ 
Όταν ένας νόμος, από αυτούς που ψηφίζουν – κατά συρροή - οι σωτήρες του τόπου, αγγίζει προσωπικά τους ίδιους τους δημιουργούς τους, τα πράγματα αλλάζουν ριζικά.

Γράφει ο Νίκος Τσίκρας

Με αφορμή την περίπτωση του βο(υ)λευτή Γιακουμάτου θέλω.... ......να επισημάνω μερικά πραγματάκια.
Όταν ένας νόμος, από αυτούς που ψηφίζουν – κατά συρροή - οι σωτήρες του τόπου, αγγίζει προσωπικά τους ίδιους τους δημιουργούς τους, τα πράγματα αλλάζουν ριζικά.
Αρχίζουν τα μιξοκλάματα και τους πιάνουν οι τύψεις, ότι τάχα «σαν γιατρός που είναι δεν ήξερε φορολογικά και ΔΕΝ κατάλαβε καλά – καλά τι ψήφιζε» και άλλες τέτοιες χαζές και ανόητες δικαιολογίες.
Και αυτή η αλλαγή στη συμπεριφορά, επειδή ο νόμος που ψήφισε με τέτοια απερισκεψία και προχειρότητα, του γύρισε «μπούμεραγκ» στους δικούς του ανθρώπους.
Τώρα συνειδητοποίησε την αδικία και θα παλέψει με νύχια και με δόντια να το διορθώσει και να αποκαταστήσει τη αδικία.
Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε την περίπτωση, ότι για να διορθωθούν πολλά πράγματα στη χώρα μας θα πρέπει να τα βιώσουν οι ίδιοι οι δημιουργοί τους;


Για παράδειγμα.
Εάν ο μισθός – συγγνώμη – η αποζημίωση των εθνοσωτήρων ήταν συνδεδεμένη με τον κατώτατο μισθό του εργάτη, και βίωναν από πρώτο χέρι τι σημαίνει «μείωση μισθού», και κατώτατος μισθός περίπου 560€ , θα είχαμε καλύτερο επίπεδο μισθών στη χώρα;
Εάν η σύνταξή τους ήταν συνάρτηση της κατώτατης σύνταξης του ΙΚΑ θα σταματούσαν οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων του κοσμάκη και θα είχαμε καλύτερο επίπεδο συντάξεων;
Εάν ελάμβαναν σύνταξη μετά από 40 χρόνια «εργασίας» και όχι μετά από 2 τετραετίες θα καλυτέρευαν τα πράγματα.
Εάν η ασφάλεια τους ήταν ο ΕΟΠΠΥ και θα πλήρωναν εισφορές στο ΙΚΑ, θα είχαμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας.
Εάν φορολογούνταν για όλο το ποσό του εισοδήματος που λαμβάνουν θα είχαμε καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση; ( τώρα έχουν αφορολόγητο το 70% των αποδοχών τους)


Η αντίδραση του Γιακουμάτου δείχνει ολοφάνερα ότι για να ταρακουνηθούν οι 300 σωτήρες της χώρας θα πρέπει να βιώσουν οι ίδιοι τις συνέπειες της πολιτικής τους.
Μέχρι τώρα την κρίση την πληρώνει ο κόσμος και αυτοί ζουν στην κοσμάρα τους.


http://taxalia.blogspot.gr/2014/02/blog-post_6849.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: