slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρθρο 5 του Συντάγματος ... gilt nicht!!!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Άρθρο 5.4 του Συντάγματος 
Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ' αυτήν.

Ο σχολιασμός....
Δυστυχώς και αυτή η διάταξη του Συντάγματος μας ... καταστρατηγήθηκε από τους σύγχρονους "Κατσαπλιάδες" της εξουσίας οι οποίοι εδώ και χρόνια παρέδωσαν όλο το οδικό δίκτυο της χώρας στους  εργολαβοκαναλάρχες οι οποίοι το γέμισαν με πολλά και πανάκριβα διόδια και τώρα με διάταξη νόμου  μετέτρεψαν την αδυναμία κάποιων συμπολιτών μας να πληρώσουν σε "τροχαία" παράβαση η οποία εκτός από το τσουχτερό πρόστιμο των 200€ που θα πληρώνουν μέσω εφορίας θα τους αφαιρούν το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους. 
Φίλες/οι τελικά η μετακίνηση μέσα στην ίδια μας την χώρα αρχίζει να γίνεται προβληματική και δύσκολη μια και εκτός την ακριβή βενζίνη έχουμε να πληρώνουμε και τους εγχώριους νταβατζήδες των δρόμων οι οποίοι με ύποπτες και αδιαφανείς συμβάσεις ανέλαβαν τo εθνικό δίκτυο αλλά και την "Αττική οδό" από όπου μας ληστεύουν για να συντηρούν τα βοθροκάναλα τους και να χρυσοπληρώνουν όλα αυτά τα "τσογλάνια" της δημοσιογραφίας τα οποία καθημερινά ωρύονται στα τηλεπαράθυρα υπέρ των σύγχρονων "Νενέκων" και δοσιλόγων της συγκυβέρνησης.
Πέρα όμως από την σοβαρή οικονομική διάσταση του θέματος όπου οι πολιτικοί και διάφορες κρατικές υπηρεσίες περιπλέκονται σε καταστάσεις "Δούναι και λαβείν" με τους εγχώριους μαγαλοκαρχαρίες υπάρχει και μια άλλη διάσταση που θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ σοβαρά και έχει να κάνει με την ολοένα αυξανόμενη οικονομική μας αδυναμία να επισκεφτούμε τις πατρογονικές μας εστίες δηλ. τα χωριά μας αλλά και την δυνατότητα μας να πάμε να δούμε ένα άλλο μέρος της πατρίδας μας έστω και για τουρισμό. Μια αδυναμία που μας αποκόπτει σιγά σιγά από τους συμπατριώτες μας στα άλλα διαμερίσματα της πατρίδας μας και μας περιορίζει όλους στα στενά γεωγραφικά όρια της πόλης και του νομού μας κάνοντας πιθανόν πιο εύκολη την εδώ και χρόνια προσπάθεια κάποιων να διαμελίσουν την χώρα μας!!!