slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΓΑΡΑ 
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 το βράδυ στο Καφέ Πολιτισμού «Πευκώνας» πλησίον του Ι. Ναού Αγίων Αναργύρων και του παλιού Δημαρχείου της περιοχής, η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων Αττικής.
Την έναρξη της κοπής της πίτας έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνης Μπελιώτης και στη συνέχεια έκοψαν κομμάτια από τη βασιλόπιτα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που περιστοίχιζαν τον Πρόεδρο (ο οποίος έχει καταγωγή από την.....

Απείρανθο) (και των οποίων σε παρένθεση σημειώνουμε τον τόπο καταγωγής τους), κ. Γιώργος Κουτελιέρης (από τον Άγιο Θαλλέλαιο), κ. Σοφία Σκλαβούνου (από τον Κινίδαρο), κ. Γιάννης Γιακουμής (από την Απείρανθο), κ. Γιάννης Παύλου (από τις Εγγαρές), κ. Κυριακή Αντωνίου (από την Απείρανθο), κ. Βούλα Σαλτερή (από τον Καλόξυλο). Μετά απηύθυναν χαιρετισμό και έκοψαν κομμάτια από την πίτα ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Νίκος Σαράντης,, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Αλέξανδρος Σαμόλης, ο Αντιδήμαρχος (Κοινωνικών Υπηρεσιών) του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Νάξιος) κ. Νίκος Παντελιάς, ο Αντιδήμαρχος (Περιβάλλοντος) κ. Γιάννης Ελαιοτριβάρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου κ. Μανώλης Μουστάκας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων κ. Αθηνά Ζάγκα, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων κ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αγίων Αναργύρων κ. Μανώλης Πούλιος.
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες ως βραβεία. Την πλακέτα-βραβείο στη μνήμη Δημήτρη Γιακουμή (πρώην στελέχους του Δ.Σ. Συλλόγου) απένειμε η σύζυγος του εκλιπόντος κ. Ελένη Γιακουμή στη δεσποινίδα Παναγιώτα Γ. Κουτελιέρη για την επιτυχία της σε ΑΕΙ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Ο Σύλλογος απένειμε τιμητικές πλακέτες και στον κ. Ευτύχιο Κασελάκη για τη συνεχή οικονομική προσφορά του στον Σύλλογο και στην κ. Μαρία Βούλγαρη (από το Σαγκρί Νάξου) για τη συνεχή και πολύπλευρη δράση της και προσφορά της στον Σύλλογο.
Κατόπιν ο Σύλλογος πρόσφερε στους παρευρεθέντες κομμάτια βασιλόπιτας και ρακή. Μουσικό συγκρότημα νησιώτικης μουσικής (που το αποτελούσαν οι Γιώργος Αντ. Μπελιώτης στο βιολί, Απόστολος Αβρανάς στο λαούτο και στο τραγούδι ο Νίκος Ανεβλαβής) διασκέδασε τους προσελθόντες στην εκδήλωση Ναξιώτες και φίλους του Συλλόγου και της Νάξου. (Σημειώνουμε ότι στον Σύλλογο Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων λειτουργεί τμήμα μουσικών οργάνων από το οποίο αναδεικνύονται πολλά μουσικά τάλαντα που διασώζουν, συνεχίζουν και διαδίδουν τη νησιώτικη μουσική παράδοση).
Κατά την εκδήλωση (μετά από παρότρυνση του ναξιακού αυτού Συλλόγου, όπως αναγραφόταν στην πρόσκληση της εκδήλωσης), πολλοί από τους προσελθόντες πρόσφεραν ευγενώς τσάντες με ξηρά τρόφιμα ή φάρμακα για της ανάγκες των άπορων οικογενειών της περιοχής των Αγίων Αναργύρων, γεγονός για το οποίο είναι άξιος επιπλέον συγχαρητηρίων ο δραστήριος αυτός ναξιακός Σύλλογος. Κατά την εκδήλωση διετίθετο και το ημερολόγιο του Συλλόγου που εφέτος ήταν αφιερωμένο στο σμυρίγλι και τους σμυριδεργάτες της Νάξου.
(Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογος Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων άρχισε τη δράση του το έτος 1987. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, εκτός των προαναφερθέντων μελών, μετέχει και ο κ. Γιάννης Μπάκαλος, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση για σοβαρό προσωπικό του λόγο).

Γιάννης Λογαράς









Δεν υπάρχουν σχόλια: