slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη φάρσα με την έκτακτη εισφορά


Τη συνδρομή τη δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας αναφορικά με το ζήτημα της αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους του δημοσίου με το οποίο καλούνται να υποβάλουν αίτηση επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης στην εφορία επειδή κρίθηκε αντισυνταγματική.
Υπολογίζεται ότι λόγω της φάρσας αυτής περισσότεροι από... 100.000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του δημοσίου έχουν μεταβεί στην εφορία και έχουν υποβάλει σχετική αίτηση, δημιουργώντας μάλιστα μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία.

Στο σχετικό sms που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι αναφέρεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης κρίθηκε παράνομη και ότι θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση έως τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου για να μην χάσουν το δικαίωμα διεκδίκησής της στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός που έστειλε τα μηνύματα έχει βάση δεδομένων φορολογουμένων πολιτών.Παράλληλα αστυνομικές πηγές αναφέρουν στη zougla.gr,ότι η μαζική αποστολή θα πρέπει να έχει γίνει από συγκεκριμένη εταιρεία που κάνει αυτή τη δουλειά.

To επίμαχο μήνυμα

Ο Νόμος 3986/2011 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: