slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από το «ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΝΗΔΑΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

Ο πρόεδρος του συλλόγου
 Ιάκ. Κ. Τσελέντης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα συλλόγου μας, Δερβενακίων 20 Γαλάτσι.Η συμμετοχή των μελών, φίλων και προσκεκλημένων ήταν μεγάλη. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά με κόσμο και πολλοί παρέμειναν για αρκετή ώρα.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο αναπληρωτής γραμματέας του συλλόγου Κώστας Γεωργίου Καρποντίνης ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία, δημιουργία και δουλειά για όλους.
Ο πρόεδρος Ιάκωβος Κ. Τσελέντης, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δ.Σ. στην πρώτη όπως τόνισε εκδήλωση για το νέο έτος και καλωσόρισε το 2014 με ευχές για καλή χρονιά, οικογενειακή γαλήνη και να είναι μια καλή πολιτιστική και δημιουργική χρονιά για τους πολιτιστικούς συλλόγους.
Αναφέρθηκε στην βράβευση των νέων φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, στο ημερολόγιο του συλλόγου που εκδίδεται για άλλη μια χρονιά σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, στη νέα έκδοση του συλλόγου με συγγραφέα τον Μανώλη Κατσούρη.
Ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται εκδρομή στον Κυνήδαρο για το έθιμο των φουστανελάδων και εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του συλλόγου τον Μάρτιο.
Τέλος, ευχαρίστησε όσους βοηθούν κάθε Τετάρτη στο καθιερωμένο φαγοπότι, την συγχωριανή μας και ευεργέτιδα του χωριού μας κα Σοφία Αντωνάκη, όσους βοήθησαν στα ξεροτήγανα και ζήτησε από τα μέλη του συλλόγου να γίνουν αρωγοί στη προσπάθεια που καταβάλλει το Διοικητικό Συμβούλιο στην διατήρηση του πολιτισμού μας.



Ανδρέας Σκουλάξινος - Δήμαρχος Νάξου & Μικ. Κυκλάδων

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος δήμου Γαλατσίου Κώστας Δήμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Γαλατσίου Μπούρας Αθανάσιος, Ζώμπος Κων/νος, Νίκος Μαγκανάρης, Μάνος Πρωτονοτάριος, Έλενα Ζέρβα, ο Δρ Χορολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμο μέλος του συλλόγου Σταύρος Σπηλιάκος, ο πρώην πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ. Νίκος Μαϊτός και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού μας στην Αθήνα: Νίκος Βερνίκος (πρόεδρος ΟΝΑΣ), Μανώλης Μουστάκας (Κωμιακή), Νίκος Φυρογένης και Βασίλης Κουφόπουλος (Κεραμωτή), Μανώλης Τουμπακάρης (Απείρανθος), Κονδύλης Σταύρος (Κουρουνοχώρι-Μύλοι), Σοφία Μάρκου (Εγκαρές), Κώστας Βερνίκος (Σαγκρί), Γιάννης Μαργαρίτης (Τρίποδες), Μουστάκη Μάρω, Μουστάκη Χάιδω και Φακίνου Μαρία (Φιλότι), Αντρέας Παπαϊωάννου και Ελένη Παπαϊωάννου (Σκαδό-Μέση), Παπακωσταντής (Κόρωνος).
Μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Τ.Κ. του χωριού μας Κώστας Ιακ. Κλουβάτος με πολλές ευχές για το νέο έτος και ενημέρωσε ότι στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού εκτελούνται οι τελικές εργασίες και πολύ σύντομα θα επαναλειτουργήσει.



Βραβεύτηκαν συνολικά 21 νέοι φοιτητές με αλφαβητική σειρά που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κατά την διάρκεια της βράβευσης οι καλεσμένοι που κλήθηκαν και προσέφεραν τα δώρα στους νέους φοιτητές, απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές ο καθένας με τον δικό του τρόπο.


Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Α. Λογαράς με το πρώτο κομμάτι στον Άγιο Γεώργιο Πολιούχο του χωριού μας. Στη συνέχεια ο πρόεδρος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με το δεύτερο κομμάτι να προσφέρεται στο «σπίτι» του συλλόγου, το τρίτο κομμάτι στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας «Ο Απίκραντος», στα μέλη του Δ.Σ. και σε όλους τους επίσημους και προσκεκλημένους που βρέθηκαν στην εκδήλωση.






Προσφέρθηκαν βασιλόπιτα, ξεροτήγανα και ρακί σε όλους και τα δώρα της ήταν δύο βιβλία – τόμοι ΝΑΞΙΑΚΑ και ένα βιβλίο του συγχωριανού μας Κώστα Κλουβάτου «Κυνήδαρος ο Απίκραντος».
Ακολούθησε προβολή φωτογραφιών από τον Βαγγέλη Κατσούρη και οι συγχωριανοί μας είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν παλιά και αγαπημένα τους πρόσωπα.

Απόστολος Κονιτόπουλος

Η πρώτη εκδήλωση στο καλωσόρισμα του 2014, ήταν επιτυχημένη, όμορφη γιορτή και δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη μας να βρεθούν από κοντά και να ανταλλάξουν ευχές και να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλει το Δ.Σ. στη διάσωση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Καλούμε τους νέους να είναι κοντά στο σύλλογο, κοντά στον πολιτισμό, στα ήθη και τα έθιμα του χωριού μας.

Και του χρόνου!!!!










































Αναρτήθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια: