slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοπή πίτα Συλλόγου Κυνιδαριωτών Νάξου στο Γαλάτσι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΓΑΡΑ 

Στη γεμάτη από συγχωριανούς του και άλλους Ναξιώτες και φίλους τη Νάξου λέσχη του στο Γαλάτσι (Δερβενακίων 20) ο Σύλλογος Κυνιδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια όμορφη εκδήλωση και πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.
Την πίτα ευλόγησε ο (Νάξιος) Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Λογαράς. Στη συνέχεια την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιάκωβος Τσελέντης περιστοιχιζόμενος και.....
από άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν βραβεία στους επιτυχόντες το 2013 στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (και τώρα πρωτοετείς φοιτητές) που κατάγονται από τον Κυνίδαροτης Νάξου. Επίσης προσφέρθηκαν στους παρευρεθέντες τεμάχια βασιλόπιτας και δωρεάν κέρασμα με ξεροτήγανα και ρακή.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο αναπληρωτής Γραμματέας του Συλλόγου κ. Κώστας Γεωρ. Καρποντίνης.
Εξ άλλου διατέθηκε δωρεάν το Ημερολόγιο του 2014 που εξέδωσαν από κοινού οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Κυνιδάρου «Ο Άγιος Γεώργιος» (με έδρα τον Κυνίδαρο) και «Άγιος Γεώργιος» (με έδρα το Γαλάτσι Αθηνών) και το οποίο έχει μια ενδιαφέρουσα και σπάνια πρωτοτυπία ότι περιέχει αφιέρωμα στα βιβλία που αναφέρονται στον Κυνίδαρο και Κυνιδαριώτες. Καταχωρούνται (μαζί με σχετικό πρόλογο) συνοπτικές περιγραφές ή και φωτογραφίες εξωφύλλων των βιβλίων τών συγγραφέων Νίκου Κεφαλληνιάδη, Σταύρου Σπηλιάκου, Κων/νου Κλουβάτου και Μανόλη Αρτ. Κατσούρη (του τελευταίου γίνεται αναφορά και σε δημοσιεύματά του σε διάφορα έντυπα) και γίνεται συνοπτική παρουσίαση της περιοδικής έκδοσης (εφημερίδας) «Εν Κυνιδάρω».
Στην προαναφερθείσα εκδήλωση παρέστησαν και: ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Κυριάκος Τσίρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Λάζαρος Θεόφιλος, ο Αντιδήμαρχος Γαλατσίου κ. Κώστας Δήμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Γαλατσίου κ.κ. Αθανάσιος Μπούρας, Κων/νος Ζώμπος, Νίκος Μαγκανάρης, Μανώλης Πρωτονοτάριος και κ. Έλενα Ζέρβα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τέως Πρόεδρος της (Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων Νάξου (ΟΝΑΣ) κ. Νίκος Μαϊτός, ο νυν Πρόεδρος της ΟΝΑΣ κ. Νίκος Βερνίκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου κ. Κώστας Βερνίκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σκαδιωτομεσωτών Νάξου κ. Ανδρέας Παπαϊωάννου καθώς και η κ. Ελένη Παπαϊωάννου από τον ίδιο Σύλλογο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κουρουνοχωρίου-Μύλων Νάξου κ. Σταύρος Κονδύλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου κ. Μανώλης Μουστάκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριποδιωτών Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, από το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου οι κυρίες Μάρω Μουστάκη, Χάιδω Μουστάκη και Μαρία Φακίνου, από το Σύλλογο Εγγαριτών Νάξου η κ. Σοφία Μαρκου,  από το Σύλλογο Κεραμωτής Νάξου οι κ.κ. Νίκος Φυρογένης και Βασίλης Κουφόπουλος, από το Σύλλογο Απειράνθου Νάξου ο κ. Μανώλης Τουμπακάρης, από το Σύλλογο Κορωνιδιατών Νάξου ο κ. Παπακωσταντής και άλλοι εκπρόσωποι ή στελέχη των Ναξιακών Συλλόγων της Αθήνας.
Επίσης παρέστησαν ο Πανεπιστημιακός ερευνητής της λαϊκής μουσικοχορευτικής παράδοσης και των εθίμων του Κυνιδάρου, διδάκτωρ  Χορολογίας κ. Σταύρος Σπηλιάκος, ο συγγραφέας κ. Γιάννης Τουμπακάρης, ο διακεκριμένος Κυνιδαριώτης ζωγράφος κ. Γιώργος Καρποντίνης, η γνωστή διάσημη αοιδός κ. Μαρία Σκουλά, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών καθηγητής κ. Γιάννης Σιδερής, ο φιλόλογος και δημοσιογράφος κ. Γιάννης Λογαράς κ.ά. και πλήθος κόσμου, κυρίως Κυνιδαριώτες όλων των ηλικιών και όλοι είχαν την ευκαιρία να χαρούν από την ωραία αυτή εκδήλωση του δραστήριου Συλλόγου των Κυνιδαριωτών της Αθήνας.

Γιάννης Λογαράς













Δεν υπάρχουν σχόλια: