slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Παρακολουθούμε άναυδοι τις τελευταίες μέρες το θέατρο του παραλόγου που παίζεται γύρω από τα προβλήματα της παραλίας και του αιγιαλού του Απόλλωνα, με την επιβολή προστίμου από την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων στο Δήμο για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού και την έκδοση πρωτοκόλλου κατεδάφισης. Έκπληκτοι παρακολουθούμε τη Δημοτική Αρχή :
· Αρχικώς να ισχυρίζεται ότι το πρόστιμο δεν την αφορά, αφού άλλοι ήταν οι φορείς που κατασκεύασαν τα έργα, ενώ από τα..... σχετικά έγγραφα προκύπτει σαφώς ότι πρόκειται για πρόστιμο διατηρησιμότητας και η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη για τα τρία από τα πέντε χρόνια πουκαλύπτει η παράβαση.

· Να μην ενημερώνει τους κατοίκους του Απόλλωνα για την ουσία των προβλημάτων, που βαρύνουν την ίδια στη διάρκεια της θητείας της, άσχετα αν τα κληρονόμησε, αφήνοντας σε εκκρεμότητα τη νομιμοποίηση ή/και επίλυσή τους.
· Να αρκείται στην κατάθεση ένδικων μέσων για την διαγραφή του προστίμου και την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι βαρύ πρόστιμο είναι δυνατόν να επιβληθεί και στο μέλλον, εφόσον δεν δοθεί οριστική και αμετάκλητη σύννομη λύση.
· Να καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν στην παρούσα κατάσταση με την έκφραση απλώς της έντονης διαμαρτυρίας τους, προκειμένου να τους αποπροσανατολίσει από την παρέμβασή τους,δηλαδή να απαιτήσουν από το Δήμο την ουσιαστική και επείγουσα λύση των προβλημάτων.
· Να επιδίδεται σε λεονταρισμούς, παρελθοντολογίες και καταγγελίες, αντί, ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή,να σχεδιάζει, να θέτει προτεραιότητες και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα, να κινητοποιεί τους μηχανισμούς της, έτσι ώστε να προτείνουν, να μελετούν και να εφαρμόζουν λύσεις επειγόντων, κατ’ αρχάς, προβλημάτων, όπως αυτά του Απόλλωνα, που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τους κατοίκους και την τοπική οικονομία.
Ο Απόλλωνας αποτελεί ουσιαστικά τον δεύτερο σημαντικό πυλώνα της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας και σημαντική αναπτυξιακή αιχμή, ιδιαίτερα της ορεινής Νάξου, που δεν μπορεί να ταλανίζεται, να συκοφαντείται και να οπισθοδρομεί, εξαιτίας της αδράνειας των τοπικών αρχών. Απαιτείται η δρομολόγηση των ενδεδειγμένων λύσεων ΑΜΕΣΑ, ΝΟΜΙΜΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ, κατά προτεραιότητα, με σχέδιο και χρονοδιάγραμμα. Η παρούσα Δημοτική αρχή έχει την ευθύνη που της αναλογεί στη διάρκεια της θητείας της, αυτήν κυρίως αφορούν οι αποφάσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας και οφείλει να αναλάβει το ταχύτερο και με σοβαρότητα αυτήν την ευθύνη.
                                                                                                                           Από το γραφείο Τύπου 

Γιάννης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΠΙΤΤΑΡΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ. ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ....ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΩΝΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ. ΑΝΤΕ ΨΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟΙ...


Ο ΤΕΩΣ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΣΤΕΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον είσαι από αυτούς που θέλουν τον βόθρο στη θέση του και τα σκατά να μην μεταφέρονται με βυτία αφού έτσι θα γίνει κακό στον τόπο (δηλαδή στους έξη καταστηματάρχες κάποιοι εκ των οποίων αποτελούν και το κυρίως πρόβλημα του Απόλλωνα)

Ανώνυμος είπε...

Και με την ευκαιρία να ρωτήσω. Πως και καταβαραθρώθηκε το ψήφισμα υπέρ της διατηρήσεως του βόθρου και της μη μεταφοράς των σκατών με βυτία που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος Κορωνίδος στην πολυδιαφημισμένη έκτακτη συνέλευση του για το θέμα; Μήπως κατάλαβαν όλοι ότι τους δουλεύει ο Δήμαρχος;

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΕΦΥΓΕΣ ΠΑΛΙ???????????????? ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ........ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΞΟΥ.