slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κοιμώμενη δικαιοσύνη πότε επιτέλους θα ξυπνήσει;

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Όλοι αναρωτιόμαστε για το πως έφτασε η πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού και αν πραγματικά τα φάγαμε όλοι μαζί όπως μας κατηγορεί με “περίσσιο” θράσος και “υπέρβαρη” χυδαιότητα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου ο γνωστός ...

κ. Πάγκαλος! Όχι φίλες/οι δεν τα φάγαμε μαζί τους αλλά τώρα μας ζητούν να πληρώσουμε εμείς αυτά που αυτοί και οι φίλοι τους έκλεψαν κατά καιρούς.Φυσικά το ερώτημα είναι αν κάποιοι γνώριζαν όλα αυτά που γινόντουσαν πίσω από την πλάτη μας. 
Οι απαντήσεις νομίζω είναι στο μυαλό όλων μας και πέρα από την αυτονόητη αλληλεγγύη και αλληλοπροστασία που βασίζεται στην κλασική "ομερτά" που έχουν συνήθως μεταξύ τους όλοι οι απατεώνες φοβούμενοι μη βγάλει ο ένας τα άπλυτα του άλλου στην φόρα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που γνώριζαν και γνωρίζουν αλλά δυστυχώς σιώπησαν και εξακολουθούν να σιωπούν. Εντάξει θα μου πείτε ότι οι “Λειτουργοί” της ενημέρωσης γνώριζαν αλλά τι μπορούμε να περιμένουμε από δημοσιογράφους όπου η πλειονότητα τους ήταν "γλύφτες" της εκάστοτε εξουσίας για να εξασφαλίσουν και μια άλλη θεσούλα σε κρατικό πόστο αλλά και να υπηρετήσουν τους εργοδότες τους μεγαλοκαναλάρχες οι οποίοι ήταν παράλληλα και μεγαλοεργολάβοι που έπαιρναν μεγάλες υπέρ κοστολογημένες κρατικές δουλειές;
Μεγάλη λοιπόν η ευθύνη όλων αυτών των τηλεαστέρων που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να πάρα πληροφορούν όλους όσους εξακολουθούν να τους βλέπουν στα δελτία των οκτώ και όχι μόνο.
Όμως για μένα την μεγαλύτερη ευθύνη όλων την φέρουν οι "Λειτουργοί" της δικαιοσύνης οι οποίοι πλην ελάχιστων εξαιρέσεων δεν τιμούν τον όρκο τους.
Δυστυχώς όλοι μας πρόσφατα αισθανθήκαμε λύπη για τους υποτιθέμενους θεματοφύλακες του δικαίου που ενώ έβγαλαν παράνομη και αντί συνταγματική την μείωση του μισθού και του αφορολόγητου τους, έβγαλαν “νόμιμο” το Μνημόνιο που μας επέβαλαν οι σύγχρονοι Γερμανοτσολιάδες και το οποίο οδηγεί καθημερινά στην φτώχεια στην εξαθλίωση αλλά και στο θάνατο πολλούς απελπισμένους συμπατριώτες μας.
Κύριοι δικαστές μήπως ήρθε η ώρα να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να καλέσετε σε απολογία όλους αυτούς που τζόγαραν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων?
Μήπως θα πρέπει να καλέσετε αύριο κιόλας όλους αυτούς τους "επώνυμους" υπουργούς γραμματείς και φαρισαίους που καταγγέλλονται από "επώνυμους" μάρτυρες για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων;
Μήπως ήρθε ο καιρός να ερευνήσετε ποιοι και γιατί παραποίησαν τα οικονομικά στοιχεία και μας έβαλαν στην Ο.Ν.Ε το 2001 και ποιοι στο Δ.Ν.Τ το 2010; 
Μήπως ήρθε “επιτέλους” η στιγμή να ορθώσετε το ανάστημα σας όπως απαιτεί το αξίωμα σας για να προστατέψετε αυτό τον δύσμοιρο λαό από όλους αυτούς τους ψεύτες και τους κλέφτες?