slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το “αντίο” του Καραμανλή στον Χριστόδουλο

Kostas-Karamanlis-Xristodoulos
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν είχε κρύψει ποτέ τα αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού που έτρεφε για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Την ημέρα του θανάτου του επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας λοιπόν, στις 28 Ιανουαρίου του 2008, ο Κώστας Καραμανλής είχε κάνει την παρακάτω δήλωση:
"Διερμηνεύοντας, είμαι βέβαιος, τα αισθήματα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, εκφράζω τη θλίψη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Του φωτισμένου Ιεράρχη που με το ποιμαντορικό του έργο έφερε .....
την Εκκλησία πιο κοντά στην κοινωνία και στα σύγχρονα προβλήματα, πιο κοντά στους νέους ανθρώπους και στις αγωνίες τους.
Του θρησκευτικού ηγέτη που ενίσχυσε το ρόλο της Ορθοδοξίας στον κόσμο. Η ευθύτητα των λόγων του, η απλότητα, η αγωνιστικότητα, η αγάπη του για την Ελλάδα συνιστούν πολύτιμες διδαχές για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας.
Η γενναιότητα και η καρτερία που επέδειξε τις δύσκολες ώρες της προσωπικής του μάχης αγγίζουν τις καρδιές όλων μας".

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλοίμονο αν δεν του είχε εκτίμηση. Τότε με τις ταυτότητες έβγαλε στους δρόμους τους Δεσποτάδες και τους θρησκόληπτους σαν κομματάρχης της Ν.Δ. εναντίον του ΠΑΣΟΚ και μάζευε υπογραφές για αναγραφή του θρησκεύματος, κάνοντας αβάντα στο Κωστάκη, ο οποίος και υπέγραψε από τους πρώτους για επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Μετά τις εκλογές και ο ένας και ο άλλος ξέχασαν τη δέσμευση τους αφού πέτυχαν στο σκοπό τους να χάσει το ΠΑΣΟΚ. Καμιά διαμαρτυρία ή συζήτηση από τον αλήστου μνήμης κομματικό ….ιεράρχη, μετά τη νίκη της ΝΔ, αφού ο σκοπός του που ήταν η νίκη της ΝΔ αγίασε τα μέσα που χρησιμοποίησε. Μετά το θάνατο του επανήλθε η εκκλησία στο ρόλο της και παραμένει μακριά από τα κόμματα με τη καθοδήγηση του πραγματικά φωτισμένου και όχι κατεστημένου Ιεράρχη της.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΟ,ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΑΘΗ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΙΔΑΞΕ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΒΡΩΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ANTE RE G@MIS0Y PASOKOM@L@K@ ton 13:40

Ανώνυμος είπε...

μια απο τα ιδια και απο εμενα να πανε να γαμηθουνε τα αποσκατα εχουν το θρασος και μιλανε κιολας

Ανώνυμος είπε...

Τι βρωμιά την έχει διδάξει και την έχει εφαρμόσει εδώ και 100 χρόνια η δεξιά που είχε και έχει μέσα στα σπλάχνα της πάνω από το 90% των βιομήχανων, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών κλπ λαμογιών που κερδοσκοπούσαν και πλούτιζαν αρπάζοντας το πλούτο της Ελλάδας και το μόχθο του λαού μετά από κάθε εθνική και οικονομική καταστροφή. Οι αριστεροί και οι δημοκράτες από την εποχή του Βενιζέλου αγωνιζόντουσαν κατά των κατακτητών μας και οι δεξιοί συνεργαζόντουσαν μαζί τους πλούτιζαν πάνω στα αποκαΐδια της Ελλάδας και έπαιρναν και την εξουσία που τους έδιναν οι ξένοι κατακτητές με τους τοποτηρητές τους ξενόφερτους βασιλιάδες . Είναι η παράταξη που κάλυπτε τους λήσταρχους μέχρι που δεν πήγε στη Βουλή και την έκλεισε για να μη παραπεμφθούν οι υπουργοί και βουλευτές της και να παραγραφούν τα αδικήματα τους. Πουθενά στο κόσμο δεν έχουν γίνει αυτά από κυβέρνηση. Όλοι αποκαλύπτονται με πρώτο το βρωμιάρη Τσοχατζόπουλο επί ΠΑΣΟΚ και από τους νόμους και τους θεσμούς που έφτιαξε όπως το ΣΔΟΕ, τους οικονομικούς εισαγγελείς, τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, το συνήγορο του πολίτη, το άνοιγμα και σπάσιμο των τραπεζικών λογαριασμών, την υπηρεσία για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Πιο νόμο έφτιαξε ο δικός σας ο Ύπνος που έλεγε ότι θα επανιδρύσει το κράτος. Μόνο το κράτος της δεξιάς επανίδρυσε και χρεοκόπησε την Ελλάδα από το 2008. Για τη χρεωκοπία τα λέει ο ίδιος ο Σαμαράς και υπουργοί του που δεν ήταν τότε υπουργοί. Βρομιάρηδες υπάρχουν παντού αλλά οι δικοί σας ήταν πάντα και είναι σήμερα εκατοντάδες μπροστά στις κάποιες δεκάδες των άλλων κομμάτων και μάλιστα εσείς τους καλύπτατε. Μόνο στις δαπάνες για τα φάρμακα από 2 δις το 2003 τις φθάσανε οι δικοί σας Αβραμόπουλος και Κακλαμάνης στα 6 δις το 2009. Φανταστείτε φαγοπότι. Αυτά που έφαγε ο βρωμιάρης ο Τσοχατζόπουλος με την παρέα του, που θέλουν κρεμάλα, είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που φάγανε οι δικοί σας το 2004-2009. Δεν βλέπετε ότι στους δέκα κλέφτες που πιάνονται τώρα που υπάρχουν οι νόμοι και οι μηχανισμοί οι εννιά τουλάχιστο είναι δικοί σας; Διαβάστε και την νεότερη πολιτική ιστορία για να ξεστραβωθείτε κομματικά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλαρακι να πας εσυ να διαβασεισ καλλυτερα ιστορια και μετα ελα να μας διδαξεις,αυτα να πασ να τα πεις αλλου.Εχεις καταλαβει οτι το ΠΑΣΟΚ ειναι η μοναδικη παραταξη στην Ευρωπη που ενω ηταν 30 χρονια στην εξουσια εχει βρεθει στο 3%????Συμφωνω απολυτα οτι το 2004-2009 στηθηκε πολυ μεγαλο φαγοποτι αλλα αυτο το φαγοποτι του ΠΑΣΟΚ ειναι αξεπεραστο. Τωρα εκει που αναφερεις για τουσ αγωνιστες στους πολεμους αν πιασεις και ρωτησεις θα διαπιστωσεις οτι πραγματικα παλικαρια ανηκουν σε ολους τους πολιτικουσ χωρους δηλαδη υπηρχαν και αριστεροι και δεξιοι και κεντρωοι που πολεμησαν τουσ γερμανουσ και μεταπολεμικα σταθηκαν στο υψοσ τουσ δεν καταδεχθηκαν ουτα συνταξεισ ουτε αποζημιωσεισ κτλ. Να ξερεισ ομωσ οτι και οι καταδοτεσ ανηκαν παλι σε ολους τους πολιτικους χωρους δηλαδη και δεξιοι και αριστεροι και κεντρωοι.Ποσοι και ποσοι ηταν καταδοτες στην κατοχη αλλα και στην δικτατορια και μετα βγηκανε και το επαιζαν δημοκρατες.Ποσοι σημερινοι κεντροαριστεροι βγαλανε αδειες ταξι-λεωφορειων επι χουντας???Και ποσοι σημερινοι αριστεροι στισ επιχειρησεις τους εκμεταλλευονται τουσ εργαζομενους τους??? Αντε πρωτα να πιεις το γαλατακι σου και μετα κανε κυρηγμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μιλάμε για τους απλούς ανθρώπους αφού αγωνιστές, καθαροί και πατριώτες υπήρχαν και υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις. Για τους μεγαλοπαράγοντες των παρατάξεων μιλάμε. Δεν μιλάμε π.χ. για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που αγωνίστηκαν και χάθηκαν στη Μικρασιατική καταστροφή, αλλά αυτούς που μας οδήγησαν στη καταστροφή. Ούτε τους απλούς πολίτες που αντιστάθηκαν στους Ναζί, στη Χούντα του Μεταξά και του Παπαδόπουλου και στη Κυπριακή κατοχή των χουντικών, αλλά τους πολιτικούς παράγοντες που ήταν σχεδόν όλοι από τη δεξιά, βασιλιάδες, δικτάτορες, συνταγματάρχες, γερμανοτσολιάδες, πολιτικοί κλπ, που τους στήριξαν και μετά άρπαξαν τα πολιτικά και οικονομικά λάφυρα του λαού δεξιών, αριστερών κεντρώων κλπ. Λες το ΠΑΣΟΚ ήταν 30 χρόνια στην εξουσία. Ούτε αριθμητική δεν ξέρεις; Από το 1913 της μεγάλης Ελλάδας του Βενιζέλου μέχρι το 1974 η Βασιλόφρων δεξιά παράταξη κυβέρνησε 36 χρόνια, η δεξιά χουντική 10 και η Βενιζελική Κεντρώα παράταξη 16 συνολικά χρόνια. Από το 1974 μέχρι το 2009 η δεξιά 8+3,5+5,5=17 και το ΠΑΣΟΚ 8 +10=18. Η σωστή μέτρηση είναι πριν και μετά τη χούντα. Εσείς μετράτε από όπου γουστάρετε. Ακόμη και τον Βενιζέλο που διπλασίασε την Ελλάδα τον αναθεμάτισε η εκκλησία και οι πρόγονοι σου δεξιοί του πετούσαν τις πέτρες του αναθέματος και οι βασιλιάδες τον έστειλα εξορία. Εγώ σαν νέος άνθρωπος θα ντρεπόμουνα να υποστηρίζω μια τέτοια παράταξη. Αυτή είναι η ιστορία της παράταξης σου και βγάλε από το στόμα σου την κομματική πιπίλα σου μήπως και αναπνεύσεις λίγη δημοκρατία. Εγώ την έχω διαβάσει και είμαι περήφανος για την ιστορία της παράταξης των προγόνων μου και εμένα, παρά τα όπια λάθη και αν έχουν γίνει, ποτέ όμως κατά της δημοκρατίας και του Έθνους.

Ανώνυμος είπε...

Την Μικρασιατικη καταστροφη δεν την προκαλεσαν οι εξι,οπωσ εσυ εννοεις,προκληθηκε απο λαθη των επιτελειων που εδιναν λανθασμενες εντολες και δεν το λεω εγω το εχω ακουσει απο ανθρωπο που εχει παρει παρασημο 20 ετων τοτε.Ο Βενιζελος οντως ηταν ενας μεγαλος ηγετης αλλα ηταν εκεινος πισω απο την καταδικη και εκτελεση των εξι δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι πρωτα εγινε η εκτελεση και μετα δηθεν διεταξε την αναβολη της.Αλλωστε o Πετρος Πρωτοπαπαδακης και οι υπολοιποι ειναι και επισημα αθωοι μετα την αναψηλαφιση της δικης πριν 2-3 χρονια.Η Εκκλησια δεν αναθεματισε ποτε κανεναν και ουτε οι προγονοι μου πετουσαν πετρες ,ο Βενιζελος για να σωσει το τομαρι του προκαλεσε εκλογες γιατι ηξερε οτι θα χασει και ετσι . Για πες μας εσυ που θα ντρεποσουν και οπωσ σε κοβω εισαι αριστερος με δεξια τσεπη ποσοι επιχειρηματιες στην Ναξο που ειναι αριστεροι ειναι καλοεργοδωτες?????Εναν θελω να μασ πεις μονον εναν.