slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με βιολιά και λαούτο είπαν τα κάλαντα οι Απεραθίτες σε Γαλάτσι και Κυψέλη

Μια ξεχωριστή χαρούμενη έκπληξη δέχθηκαν χθες, παραμονή Πρωτοχρονιάς, πολλά σπίτια και καταστήματά της περιοχής του Γαλατσίου και της Κυψέλης.
Μέλη του Δ.Σ του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου πλαισιωμένα απο μέλη και φίλους του Συλλόγου, επισκέφθηκαν συγχωριανούς μας της Αθήνας και τους έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
Με τα βιολιά και λαούτο σε κάθε σπίτι ξεκινούσαν με κάποιον Απεραθίτικο σκοπό και στη συνέχεια το "Αρχη μηνιά κι αρχη χρονιά" πλημμύριζε το κάθε σπίτι με τη γλυκειά μελωδία και τις παιδικές φωνές.

Η συγκίνηση και η νοσταλγία για τα παλιά ήταν εμφανής στα μάτια των συγχωριανών μας.Τα κεραστικά άφθονα, τα χαμογελαστά πρόσωπα σου έκαναν νόημα "να μην φύγετε ακόμη".
Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου πρόσφεραν το ημερολόγιο το οποίο πραγματικά άρεσε για την επιλογή του θέματος το οποιό είναι "Παραδοσιακοί οργανοπαίχτες στ' Απεράθου της Νάξου".

Ο Απεραθίτικος Σύλλογος εύχεται σε όλα τα μέλη και τους φίλους του, σε κάθε Απεραθίτη ξεχωριστά και στους Απεραθίτες όπου γης :

Καλή Χρονιά με υγεία, με θάρρος και αισιοδοξία, με αγάπη για τον πλησίον να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να είναι μια πραγματικά καλύτερή χρονιά από την προηγούμενη για τον καθένα μας, αλλά και το χωριό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: