slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

BINTEO H ανακήρυξη Επιτίμων Εταίρων των Κυκλαδιτών Ακαδημαϊκών Παν. Βοκοτόπουλου, Στ. Ήμελλου, Μιχ. Τιβέριου, Χαρ. Ρούσσου και Νικήτα Αλιπράντη


Οι τιμηθέντες Κυκλαδίτες Ακαδημαϊκοί 
περιβαλλόμενοι από τους Επισήμους
και τα Μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου     
          της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών.

Στην αίθουσα της Στοάς του Βιβλίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, μια τιμητική πνευματική εκδήλωση της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, κατά την οποία ανακηρύχθηκαν Επίτιμοι Εταίροι οι εκ των Κυκλάδων Ακαδημαϊκοί. Τα σχετικά ψηφίσματα συνέταξε, ανέγνωσε και επέδωσε σε μεμβράνη στους τιμώμενους Ακαδημαϊκούς ο Πρόεδρος της Εταιρείας ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Ξυπνητός, καταγόμενος από την Κέα. Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής κ. Δημήτριος Κορρές, από τη Νάξο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Εμμανουήλ Λιγνός Νομικός Δημοσιογράφος, από τη Θήρα.
     Οι τιμηθέντες ακαδημαϊκοί, κατ’ αρχαιότητα, είναι οι εξής:

1. Παναγιώτης Λ. Βοκοτόπουλος, από τη Σύρο ,ομότιμος Καθηγητής τη Βυζαντινής Αρχαιολογίας, πρώην καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Βιογραφικά του παρουσίασε ο Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Στυλιανός Μουζάκης, πολιτικός μηχανικός, ερευνητής Πολιτισμών, από την Κέα.


 2. Στέφανος Δ. Ήμελος, από τη Νάξο, ομότιμος Καθηγητής της Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Γενικός Διευθυντής του Λαογραφικού Αρχείου της Ακαδημίας Αθηνών, τέως Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών. Βιογραφικά του παρουσίασε η Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Κυριακή Χρυσού – Καρατζά, ερευνήτρια του Κέντρου της Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, από τη Θήρα.


 3. Μιχαήλ Α. Τιβέριος, από την Άνδρο, καθηγητής της Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Βιογραφικά του παρουσίασε η κ. Λυδία Παλαιοκρασσά, Σύμβουλος της Εταιρείας, καθηγήτρια της αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την Άνδρο.


    4. Χαράλαμπος Σπ. Ρούσσος, από τη Θήρα, ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Καθηγητής του εν Καναδά Πανεπιστημίου McGiil. Βιογραφικά του παρουσίασε ο κ. Κωνσταντίνος Συρίγος, Καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τη Θήρα.
.
     5. Νικήτας Δ. Αλιπράντης, από την Πάρο, ομότιμος Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και Κοινωνικής Ασφάλισης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, πρώην Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Βιογραφικά του παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας κ. Δημήτριος Κορρές, ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής, από τη Νάξο.

      Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, από την Αμοργό, ο Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Συρίγος, Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρίου, από τη Θηρασία, ο Αρχιμανδρίτης π. Μαρίνος Πιτσικάλης, Καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθήνων, από τη Θηρασία, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Πουσσαίος, από την Ίο, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος, ο πρώην Υπουργός κ. Μίκης Πρωτοπαπαδάκης, από τη Νάξο, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Συνεταιρισμών και Οργανώσεων και πάρα πολλοί Κυκλαδίτες επιστήμονες –μέλη της Εταιρείας.
Στις αντιφωνήσεις τους όλοι οι τιμηθέντες ευχαρίστησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών και αναφέρθηκαν στην προσφορά της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών και στις δραστηριότητές της για τα Κυκλαδονήσια.
Οι παρευρισκόμενοι και πριν και μετά την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τιμώμενους, δοκιμάζοντας κυκλαδίτικα κεράσματα (παστίτσα Άνδρου, μελιτίνια Σαντορίνης, κίτρο Νάξου και Μαυράθυρο Ρούσσου Σαντορίνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: