slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

BΙΝΤΕΟ-Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις-Τι θα γίνει με το πρόγραμμα για τους ανέργους

«Δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις. Αυτό το θέμα έκλεισε» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούστης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, και πρόσθεσε:
«Η φράση ‘μειώστε τις συντάξεις’ δεν έχει ειπωθεί ποτέ από την τρόικα. Και αν ειπωθεί, δεν πρόκειται να ακολουθηθεί από την κυβέρνηση».
Σε ό,τι αφορά το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων, ο κ. Βρούτσης, διευκρίνισε ότι «το θέμα θα επαναξιολογηθεί στη βάση του πόσοι έχουν εισρεύσει στα ταμεία του ΟΑΕΔ τον μήνα Φεβρουάριο».
Επιπλέον ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι για τους ανέργους απαιτούνται 50 ένσημα προκειμένου να βγάλουν βιβλιάριο ασθενείας, ενώ ανέφερε ότι «από τον Μάιο έρχεται το ηλεκτρονικό ιατρικό βιβλιάριο».
Δείτε το Βίντεο:

 

Τι θα γίνει με το πρόγραμμα για τους ανέργους
Για τα προγράμματα που αναμένεται να "τρέξουν", το επόμενο διάστημα, για 440.000 ανέργους μίλησε αναλυτικά ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι δεν θα γίνεται διαγραφή από τους πίνακες της ανεργίας για κανέναν, όταν τελειώνει ένα πρόγραμμα στο οποίο εργαζόταν.Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:






Δεν υπάρχουν σχόλια: