slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δελτίο Τύπου της 2ης Συνέλευσης της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών για τη Σύρο

Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 26 Ιανουαρίου, η 2η Συνέλευση μελών της Κίνησης Πολιτών για τη Σύρο στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Στη Συνέλευση παρουσιάστηκε το blog της Κίνησης στο διαδίκτυο καθώς και προτάσεις για τον τίτλο και το έμβλημα.
Συζητήθηκε από τα μέλη η θεματική διάρθρωση και η διαδικασία σύνταξης του προγράμματος, καθώς και η επιβεβλημένη ανάγκη επικοινωνίας με τους φορείς του νησιού, προκειμένου μέσα από αυτή, να αναδειχθούν οι θέσεις, οι προβληματισμοί και οι.....
στόχοι του κάθε συλλογικού οργάνου, στοιχεία που η Κίνηση θα επεξεργαστεί και θα λάβει υπόψη της τόσο στην επεξεργασία του Προγράμματός της όσο και στην πολιτική που θα ακολουθηθεί.



Αποφασίστηκε στην επόμενη συνέλευση των μελών να παρουσιαστεί το πολιτικό πλαίσιο των Προγραμματικών θέσεων, το οποίο θα προκύψει μέσα από συλλογική δουλειά μελών της κίνησης, και το οποίο, μετά από συζήτηση θα ψηφιστεί ώστε να αποτελέσει το πρώτο κείμενο επικοινωνίας με τους πολίτες.


Επίσης, αποφασίστηκε η οργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων για την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της κίνησης, με αφετηρία -στο αμέσως επόμενο διάστημα- την Ποσειδωνία.


Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών για τη Σύρο συγκροτήθηκε όχι ευκαιριακά και μόνο για την κάθοδό της στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά φιλοδοξεί να γίνει η παράταξη που θα ενεργοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών ώστε να συμμετάσχουν στις αποφάσεις για τη ζωή τους, για τα καθημερινά τους προβλήματα, αλλά και να αποφασίζουν οι ίδιοι για ότι αφορά τον τόπο τους.




Η 3η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 6 μμ στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: