slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τον Καζαμία ("ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ') του 2014 παρουσίασε ο Απεραθίτης Μανώλης Χατζηπέτρος

Όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος  ο Μανώλης έγραψε το δικό του καζαμία.  

"ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ' 

 Ιανουάριος

Ανακοινώνεται από την κυβέρνηση η κατάργηση του ΕΟΠΥΥ με απόφαση ανάλογη αυτής του κλεισίματος της ΕΡΤ. Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει τα παράπονα των ασφαλισμένων και των ιατρών με την λακωνική έκφραση «αφού δεν πλερώνετε να ψοφήσετε». Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει κατάργηση της κατάργησης του ΕΟΠΥΥ όταν γίνει κυβέρνηση και επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και 550.000 επιπλέον στον τομέα της υγείας. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει γίνει ΠΑΣΟΚ και πως θέλει να μας γυρίσει στο χτες, το ΚΚΕ καταγγέλλει το...

ΣΥΡΙΖΑ πως είναι κατά βάθος παλιοκαπιτάλες, οι ΑΝΕΞ.ΕΛ. καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως θέλει να μας ξεκάνει για να πουλήσει τα κοιτάσματα μιας άδειας χώρας στους Εβραίους και στον Σόρος και η Χ.Α. δέρνει 27 μετανάστες, 8 κομμουνιστές, 43 αναρχικούς και ένα περίπτερο εις ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο Νίκος ΜαΪτός εγκαθίσταται επιτέλους στην Νάξο και ξεκινά εξορμήσεις για να γνωρίσει το νησί και τις ομορφιές του, ενώ ο Φώτης Μαυρομάτης τον κατηγορεί πως ο Γιώργος ο Καραμανής «και μουστάκι θα τον βάλει να ξυρίσει».
Ο πρόεδρος της δημοτικής κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ Κώστας Κατσουρός, δηλώνει έξω φρενών με τους κατοίκους του δήμου και απειλεί να τους εκπολιτίσει δια της βίας, διότι αδυνατεί να συνυπάρξει με «λιβαδίτες» και «βαρβαροχωρίτες».
Η ΑΕΚ χάνει από τον Πανναξιακό 4 - 0, ο Δημητρης Μελισσανίδης εγκαταλείπει την προσπάθεια να σώσει την ομάδα και αναλαμβάνει ο Μιχάλης Τροχανάς.

Φεβρουάριος
Ο Μιχάλης Λιάπης συλλαμβάνεται στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες της Ρωσίας, να κατεβαίνει την πίστα του γκράν σλάλομ χωρίς κράνος, χωρίς πέδιλα και χωρίς να έχει δηλωθεί ως αθλητής και φεύγει απηυδισμένος για διακοπές στο Ντουμπάι. Στο υπουργείο Υγείας, όσο μειώνεται το προσωπικό υγείας αυξάνονται οι σύμβουλοι. Σύμβουλος του Υπουργού αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης ορίζεται ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο οποίος παρεμπιπτόντως εμφανίζεται και στο Μέγαρο υπό την διεύθυνση κάποιας κας Ευγενίας Μανωλίδου.
Παράλληλα κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν στελέχη της Χ.Α. να πυροβολούν ανθρώπους. Οργισμένος ο Κασιδιάρης απειλεί με μηνύσεις καθώς όπως λέει «δεν ήταν άνθρωποι αλλά λαθρομετανάστες».
Ο δήμαρχος Μάνος Μαργαρίτης, γνωστός λάτρης της τέχνης, ενισχύει την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου με το ποσόν των 400.000,00 ευρώ, ενόψει της συμπλήρωσης 20 χρόνων ζωής της. Σε διάγγελμά του προς τα μέλη της Λέσχης, αρνείται ότι πρόκειται για προεκλογική παροχή, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο Νίκος Μαϊτός δεν ξέρει ούτε τι ήταν το «Ουγκέτσου Μονογκατόρι». Ταυτόχρονα ο Νίκος Μαϊτός επιχειρεί πλειοδοσία, υποσχόμενος στην αιώνια πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης κα Αγγελική «Καραμέλα» Ευσταθίου, την προεδρία του ΝΟΠΑΠΠΑ σε περίπτωση που τα μέλη της Λέσχης τον ενισχύσουν με την ψήφο τους και πάρει τον δήμο.
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τον Γιώργο Καμβύση, τον Γιώργο Λογοθέτη και τον Δημήτρη Πρωτονοτάριο, έχουν ήδη σχηματίσει τέσσερις διαφορετικές υπερκομματικές δημοτικές παρατάξεις και τώρα δεν μπορούν να αποφασίσουν με ποια θα κατέβουν στις εκλογές.

Μάρτιος
Ο Υπουργός Οικονομίας βρίσκει νέα μέτρα για να μπαλώσει την μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού η οποία όπως αναμενόταν σκάει μύτη. Πλέον φορολογείται ο αέρας που αναπνέουμε, με ελαφρύνσεις (διότι γίνεται και κοινωνική πολιτική) για όσους έχουν άσθμα ή για συνταξιούχους και ένστολους. Οι βουλευτές απαλλάσσονται διότι οι περισσότερες ανάσες που παίρνουν είναι για το καλό μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το μέτρο ως ισοπεδωτικό και παράλληλα δηλώνει ότι θα το καταργήσει και θα προσλάβει 250.000 για να μας κάνουν αέρα, το ΚΚΕ ζητά έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι ΑΝΕΞ.ΕΛ. ζητούν από τους πατριώτες να κρατούν την αναπνοή τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας και η μισή Χ.Α. πέφτει νεκρή επειδή το έκανε πρώτη και της άρεσε. Ο Φώτης Κουβέλης δηλώνει παρών αναπνέοντας στα κρυφά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για προσωρινό μέτρο το οποίο δεν θα είναι μόνιμο, αν και είναι αναγκαίο, μέχρι τουλάχιστον να βγούμε στις αγορές. Εξ αιτίας αυτού του πύρινου λόγου του Βενιζέλου, η Αφροδίτη Αχ Σάλεχ παθαίνει αφυδάτωση από τους πολλαπλούς οργασμούς και πέφτει τελικά σε κώμα.
Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου τα άρματα έχουν αφίσες χορηγών, αλλά παραδόξως κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν ανεβαίνει σε καμία εξέδρα επισήμων στην οποία μένουν οι Συριζαίοι και κάνει και το σχετικό ντου ο Ψωμιάδης ντυμένος τσολιάς.
Ο Νίκος Μαϊτός αφού δηλώνει γοητευμένος από το νησί της Νάξου, δηλώνει επίσης ότι, ακόμη κι αν δεν εκλεγεί δήμαρχος θα εξακολουθήσει να το επισκέπτεται για διακοπές. Παράλληλα δηλώνει ότι κανείς από αυτούς που τον στηρίζουν δεν είναι ούτε υπήρξε ποτέ ΠΑΣΟΚ. Επίσης εξαγγέλλει την αναστήλωση της μονής της Χοζοβιώτισσας, εξαγγελία η οποία για άγνωστους λόγους ανακαλείται αυθημερόν.
Στο άκουσμα των παραπάνω ο Μάνος Μαργαρίτης υπόσχεται την αναστύλωση της Πορτάρας και την μετατροπή της σε κέντρο διασκέδασης, στα πρότυπα της κατασκευής που ο ίδιος έχει κάνει στον Άη Γιάννη στ’ Απεράθου.
Ο Γιάννης Βαλληνδράς εγκαταλείπει το γυναικείο βόλλεϋ του Πανναξιακού, καθώς έχει καθημερινά ημικρανίες από τις φωνές του Ζόραν Κόβαζιτς.

Απρίλιος
Ο μήνας μπαίνει χαρούμενα καθώς εν χορώ οι κ.κ. Βενιζέλος, Σαμαράς και Στουρνάρας ανακοινώνουν τη λήξη της λιτότητας, την έξοδο από το Μνημόνιο, την έξοδο στις αγορές και την καβάτζα πρωτογενούς και πρωτοφανούς πλεονάσματος. Όλοι οι Έλληνες πανηγυρίζουν μέχρι που ο Αντώνης με το χέρι στην τσέπη και γέρνοντας από τον ένα ώμο τους θυμίζει το παραδοσιακό έθιμο της πρωταπριλιάς.
Στα νέα βίντεο του μήνα φαίνονται στελέχη της Χρυσής Αυγής να σουβλίζουν και να τρώνε ανθρώπους. Ο Κασιδιάρης καταγγέλλει τα τσοντοκάναλα ενώ ο Παναγιώταρος ωρύεται πως «όταν τους γδάρανε, έμοιαζαν με ερίφια».
Ο Μιχάλης Λιάπης συλλαμβάνεται να οδηγεί παπί χωρίς κράνος, χωρίς πινακίδες, χωρίς δίπλωμα, χωρίς ασφάλεια και χωρίς ρόδες (μόνο με τις ζάντες). Καταγγέλλει τους δημοσιογράφους για ασφυκτική πίεση και φεύγει για διακοπές αναψυχής στη Χαβάη.
Με τις εκλογές να ψήνονται η πρωτοβουλία των 58 για την «πωςτολένε» της κεντροαριστεράς ψάχνει να βρει όνομα, στελέχη και αρχηγό. Το πρόβλημα είναι πως το συνέδριο μαζεύονται οι 57 από τους 58 (ο Νίκος Μπίστης δεν άντεξε τόσους πολλούς μήνες στον ίδιο σχηματισμό) καθώς και 58 δημοσιογράφοι του MEGA και των ΝΕΩΝ και πέραν τούτων ουδείς.
Ο πρόεδρος της δημοτικής κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, απειλεί να μποϊκοτάρει τις εκλογές, ωρυόμενος επειδή σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Δονούσα, δεν βρήκε ούτε έναν αντάξιο μ’ εκείνον συνομιλητή. Ο δήμαρχος Μάνος Μαργαρίτης για να τον ηρεμίσει, του υπόσχεται την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου Νάξου, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Μαμουζέλος να αλλάξει πολιτικό στρατόπεδο για 24η φορά και να δηλώσει την υποστήριξή του στον Νίκο Μαϊτό, ο οποίος με την σειρά του δηλώνει ότι έχει τους πιο όμορφους και λεβέντες υποψήφιους.

Μάιος
Οι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα είναι γεγονός, αν και πολλοί είχαν πιστέψει πως τα συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος είχαν ανασταλεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει όλες τις περιφέρειες, η ΝΔ (μαζί με ΠΑΣΟΚ και ενίοτε Χ.Α.) όλους τους Δήμους, για την ευρωβουλή ανακηρύσσεται πρώτο κόμμα το ΚΚΕ και δεύτερο οι ΑΝΕΞ.ΕΛ. με τρίτη τη ΝΔ και τέταρτο το ΣΥΡΙΖΑ, και τους υπόλοιπους εκτός.
Γενικώς ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει τις περιφέρειες, η ΝΔ τους Δήμους, το ΠΑΣΟΚ τον πούλο, η ΔΗΜ.ΑΡ. ένα τοστ ζαμπόν - τυρί, η Χ.Α. ένα γύρο από σφαλιάρες, το ΚΚΕ το πολιτικό μήνυμα και οι ΑΝΕΞ.ΕΛ. τρία αυγά Τουρκίας.
Τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κερδίζει η δημοτική παράταξη στην οποία δεν ήταν υποψήφιος ο Στάθης ο Αγγελής. Ο Νίκος ΜαΪτός καταγγέλλει τον Καραμανή, ότι τον εξέθεσε δολίως πολιτικά, προκειμένου να επανέλθει μετά βαϊων και κλάδων ο Κόκκοτας ως σωτήρας. Παρόλα αυτά συμπληρώνει ότι η 5μηνη διαμονή του στο νησί της Νάξου ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ.
Η γραμματεία της δημοτικής κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ παραιτείται σύσσωμη διαμαρτυρόμενη ότι, οι δημότες είναι πολύ χαμηλού επιπέδου ώστε να αντιληφθούν και να αγκαλιάσουν τις εξαγγελίες της κίνησης, οπότε «καλά να πάθουν οι χωριάτες». Στην κίνηση μπαίνουν νέοι άνθρωποι με ιδανικά και όρεξη για δουλειά, ο Λευτέρης Βερύκοκκος, ο Μιχάλης Φραγκίσκος και ο Δημήτρης Βασαλάκης.

Ιούνιος
Τίθεται σε εφαρμογή η λαμπρή ιδέα του Θάνου Πλεύρη, ως σύμβουλου, αδελφού και φίλου του Υπουργού Υγείας, να θανατώνονται όλοι οι βαριά άρρωστοι. Το οικονομικό επιτελείο βγάζει διθυραμβικές ανακοινώσεις για το πόσα λεφτά θα γλιτώσουμε με αυτό το πρωτοποριακό μέτρο, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως όταν γίνει κυβέρνηση θα αναστήσει τους πεθαμένους, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον καταγγέλλει για μεσσιανισμό, λαϊκισμό και ψευδολογία. Το ΚΚΕ υπενθυμίζει πως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αναστηθεί το λαϊκό κίνημα και ο Σοσιαλισμός, οι ΑΝΕΞ.ΕΛ. δηλώνουν πως η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και η ΧΑ βγάζει ανακοίνωση που έχει κάτι σχετικό με τον Μήτσο Κολοκοτρώνη την οποία κανένας δεν κατάλαβε.
Ο Μιχάλης Λιάπης συλλαμβάνεται να οδηγεί ένα τανκ σε πεζόδρομο. Τα προφανή για άδεια, δίπλωμα κτλ δεν τον αγγίζουν μιας και πάει σούμπιτος για διακοπές στο Δαφνί.
Οι Σπύρος Παπαδόπουλος, Γιώργος Καμβύσης, Γιώργος Λογοθέτης και Δημήτρης Πρωτονοτάριος, τσακώνονται για το ποιος από τους τέσσερις τους δεν ψήφισε την υπερκομματική παράταξή τους, υπέρ της οποίας μετρήθηκαν μόνο τρία ψηφοδέλτια. Προκύπτει τελικά ότι κανένας τους δεν ψήφισε την κίνηση, αλλά ότι ο Παπαδόπουλος ψήφισε τον Μάκη Συμεόνογλου, ο Καμβύσης τον Γιώργο Καραμανή, ο Λογοθέτης έτρωγε και ξέχασε να ψηφίσει και ο Πρωτονοτάριος ψήφισε Μαράκη, αν και ο τελευταίος δεν κατέβηκε υποψήφιος.
Ο Νίκος ΜαΪτός νυμφεύεται την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, η οποία δηλώνει ότι δεν είναι ούτε υπήρξε ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Ιούλιος
Νέες προσλήψεις - νέα μέτρα στο υπουργείο Υγείας. Στις προσλήψεις έχουμε την Lucy Lawless (που έπαιζε τη Ζήνα, παιδικό είδωλο του υπουργού) ως διοικητή του «Ευαγγελισμού» και στα μέτρα το άνοιγμα πυρών σε όποιον πλησιάσει σε νοσοκομείο, προφανώς με κανονικές σφαίρες και όχι με πλαστικές. Περιχαρής ο Υπουργός βγαίνει στα κανάλια και λέει πως πλέον τα ράντζα είναι παρελθόν ανεπιστρεπτί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για φασιστικές πρακτικές, και υπόσχεται όταν έλθει στην εξουσία να προσλάβει τους 300 του Λεωνίδα και τους Ούμπα - Λούμπα από το εργοστάσιο σοκολάτας. Η κυβέρνηση κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, ο Κουτσούμπας τον υπουργό για σταλινικές μεθόδους και οι ΑΝΕΞ.ΕΛ. τον Σόρος. Στην Χ.Α. ο Μήτσος καταγγέλλει τον Θανάση διότι δεν έβαλε βαζελίνη ενώ στην ΔΗΜΑΡ παίζουν ρακέτες με ball boy τον Μπέζο.
Ο Μιχάλης Λιάπης συλλαμβάνεται στη Βραζιλία, όπου διεξάγεται το Μουντιάλ, να οδηγεί το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου, χωρίς άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια. Δηλώνει στους δημοσιογράφους πιεσμένος ψυχολογικά και φεύγει για διακοπές στη Νάξο, όπου οι Παπαδόπουλος, Καμβύσης, Λογοθέτης και Πρωτονοτάριος, νομίζοντας ότι είναι ο Μαμουζέλος με βαμμένα μαλλιά, του προτείνουν να τεθεί επικεφαλής του υπερκομματικού ψηφοδελτίου τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αποδέχεται υπό τον όρο να μεσολαβήσουν για να βγάλει δίπλωμα.

Αύγουστος
Ως γνωστόν ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις. Πάμε όλοι για μπάνιο και ηρεμούμε. Όλοι;;;
Ε όχι και όλοι. Η υπουργάρα της δεκαετίας Άδωνης Γεωργιάδης, προσλαμβάνει τον Μπάμπη τον Φλου σαν σύμβουλο στο υπουργείο υγείας, τον αφήνει στο πόδι του και πάει διακοπές.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς έλληνας δεν πάει για μπάνιο ή διακοπές, μιας και πλέον δεν έχουν λεφτά, άσε που το κολύμπι είναι αερόβια γυμναστική και πρέπει να αναπνέεις και περισσότερο κάτι που δεν συμφέρει πλέον. Κάνει λοιπόν μπάνιο ο ένας στον ιδρώτα του άλλου και το παίζουν όλοι ευχαριστημένοι. Η αποβλάκωση λόγω ζέστης βαράει κόκκινα μιας και τα γκάλοπ δείχνουν πρόθεση ψήφου 65% στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά προτίμηση 49% στον πρωθυπουργό Σαμαρά.
Η πλατεία Μανδηλαρά καταλαμβάνεται από τραπεζοκαθίσματα που τοποθετεί η Κατερίνα Προμπονά, εκτός από το τμήμα της πλατείας ανάμεσα στο κλειστό περίπτερο και την επιχείρηση της Ανδριανής Ξενάκη, που μένει ελεύθερο για να παίζουν τα παιδιά.
Ο Μιχάλης Λιάπης συλλαμβάνεται στη Χώρα της Νάξου για διατάραξη κοινής ησυχίας. Συγκεκριμένα κατελήφθη μέσα σε αυτοκίνητο με κλειστή την μηχανή, να προσποιείται ότι οδηγεί και να φωνάζει μεσημεριάτικα «βρουμ, βρουμ».

Σεπτέμβριος
Με μια κίνηση ματ ενάντια στα περιττά κρατικά έξοδα, παύεται η δημόσια και δωρεάν, υποχρεωτική παιδεία. Όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας κλείνουν και οι καθηγητές, δάσκαλοι κτλ, είτε απολύονται είτε βγαίνουν στη διαθεσιμότητα. Ο υπουργός παιδείας δηλώνει σχετικά πως «δεν είναι σωστό να μορφωνόμαστε με ξένα λεφτά. Όποιος έχει, ας στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό».
Διαδηλώσεις ξεσπούν, αλλά παύονται σχεδόν αμέσως μετά την φαεινή ιδέα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να ρίξει αέριο σαρίν σε όλες τις πλατείες που συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές. Σε σχετικές του δηλώσεις υπογραμμίζει πως «αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος» και πως «ο νόμος και τάξη πρέπει να τηρούνται πάση θυσία». Μας υπενθυμίζει πως η αρχική σκέψη ήταν να ρίξουν agent orange, αλλά δεν το έπραξαν για ανθρωπιστικούς λόγους και για να μην χαλάσουν τα μαγαζιά των νοικοκυραίων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να καταγγείλει την κυβέρνηση, αλλά ανακαλύπτει πως του είναι κάπως δύσκολο, μιας και τα μισά του στελέχη είναι πλέον νεκρά. Η κυβέρνηση καταγγέλλει πρώτη το ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και επιστροφή στο παρελθόν, το ΠΑ καταγγέλλει το ΣΟΚ, το ΚΚΕ το ΣΥΡΙΖΑ πως κρυφοχαμογελάει στον καπιταλισμό, η ΧΑ την κυβέρνηση για μισές δουλειές και ο Φώτης τον Ψαριανό πως του έφαγε ένα πιάτο μπάμιες.
Ο Νίκος Μαϊτός δηλώνει ότι, δεν θέλει να τελειώσουν οι διακοπές του στη Νάξου και σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπαρδάνη, προχωρούν σε ένα project σηματοδότησης μονοπατιών του νησιού. Για την ακρίβεια, ο Μαϊτός εγκαθιστά κατά μήκος τους υποψηφίους του, για να δίνουν οδηγίες στους διερχόμενους. Ο Μιχάλης Λιάπης παρόλα αυτά, χάνεται περπατώντας και συλλαμβάνεται για τεντυμποϊσμό από όργανα του Α.Τ. Φιλοτίου, αφού μετά από είκοσι μέρες, εμφανίζεται με μούσια και μακριά μαλλιά πάνω σε μια Harley – Davidson, ισχυριζόμενος ότι «είναι ο Ντένις Χόπερ» και διαμαρτυρόμενος ότι «ο Πήτερ Φόντα του παίρνει τις γκόμενες».
Ο Μαμουζέλος βρίσκεται σε φαρμακευτική αγωγή, με βαριά κατάθλιψη, αφού μετά την έλευση Λιάπη στο νησί, έπαψε να είναι ο μόνος όμορφος.

Οκτώβριος
Με ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού νεκρό, η ανεργία πέφτει αισθητά, οι δείκτες υγείας (των άδειων και πεντακάθαρων νοσοκομείων) είναι σαφώς υψηλοί και η χώρα βγαίνει επιτέλους στις αγορές, όπου και δανείζεται με νορμάλ επιτόκιο. Τυχαίνει όσοι έχουν λεφτά να έχουν και υγεία και παιδεία, ενώ οι άλλοι, χάρις στα έξυπνα μέτρα των υπουργών υγείας και προστασίας του πολίτη, έχουν εξοντωθεί.
Ο Άδωνης Γεωργιάδης προσλαμβάνει την Στρουμφίτα σαν σύμβουλο στο υπουργείο υγείας και απολύει και τους τελευταίους γιατρούς, ενώ ο Δενδιας παρασημοφορείται για την φαεινή του ιδέα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Υπό το φως των εξελίξεων αίρεται η φορολόγηση του αέρα και ο Στουρνάρας γνωρίζει τις εκδηλώσεις λατρείας των ελλήνων.
Άγνωστο γιατί, στην παρέλαση της 28ης δεν εμφανίζονται μαθητές, γονείς ή πολίτες, πλην συνταξιούχων και ένστολων. Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί. Μέλη της συν+αξίας αποφασίζουν να παρελάσουν, για να μην μείνουν οι δρόμοι άδειοι.
Στο ηρώο στη Χώρα Νάξου, καταθέτουν στεφάνι ως πρόεδροι της δημοτικής κοινότητας, ο Μάκης Συμεόνογλου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Μάκης Μαυρογιάννης, ο Κώστας ο Κούκου, ο Γκρούεζας, ο Μαντάς και ο Μιχάλης Λιάπης. Η νέα γραμματεία της κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ταξιδεύει στη Βάρκιζα και καταθέτει τα όπλα. Ο πρώην επικεφαλής της κίνησης Κώστας Κατσουρός, μάταια περιμένει ακούνητος στην πλατεία Μανδηλαρά, να αναγνωριστεί το μεγαλείο του και να καταθέσουν οι δημότες και οι φορείς στεφάνια και στα πόδια του.

Νοέμβριος
Τη στιγμή που ο Άδωνης είναι έτοιμος να διορίσει τη σκιά του ως σύμβουλο στο υπουργείο Υγείας, κάτι περίεργο και αδικαιολόγητο συμβαίνει στα δημόσια οικονομικά. Παρά την μείωση της ανεργίας και των εξόδων για υγεία και παιδεία, τα έξοδα του κράτους είναι εμφανώς πολλαπλάσια των προηγούμενων ετών, καθώς ο κάθε υπουργός έχει προσλάβει το σόι του, το χωριό του, τους αγαπημένους του παιδικούς ήρωες και τους φανταστικούς του φίλους στο υπουργείο του διότι ζήλεψε την δόξα του Σαμαρά, του Κεδίκογλου, του Άδωνη και των άλλων παιδιών. Επί τη ευκαιρία ο Δένδιας προσέλαβε όσους χρυσαυγίτες μένουν εκτός φυλακής στην ΕΛΑΣ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση, η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν αποκηρύσσει τη βία, ο Βενιζέλος διαγράφει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει μόνος, το ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομία, ο Ψαριανός την ΔΗΜΑΡ για αποχωρητισμό επειδή απέρριψε τις προτάσεις συμμετοχής στην κυβέρνηση και ο Καμμένος διαβάζει το Θούριο στη Βουλή.
Ο Φώτης Μαυρομάτης, αντιλαμβάνεται επιτέλους ότι το επίθετο είναι «Πρωτον-ο-τάριος» και όχι «Πρωτον-ε-τάριος» και αποφασίζει να παρακολουθήσει μερικές συνεδρίες λογοθεραπείας, ώστε να μπορεί και να το προφέρει σωστά.
Για πρώτη φορά ο Νίκος Μαϊτός ξεναγείται στο δημοτικό μέγαρο και δηλώνει ενθουσιασμένος. Επίσης τότε για πρώτη φορά αντιλαμβάνεται ότι οι δημότες τον μαύρισαν, οπότε αποφασίζει να στείλει το ΣΔΟΕ να ελέγξει τα οικονομικά του κάθε ναξιώτη ξεχωριστά.
Ο Μιχάλης Λιάπης αναχωρεί από το νησί, δηλώνοντας ότι αρνείται να ελεγχθεί, αφού δεν έχει να πληρώσει ούτε για τις πινακίδες του αυτοκινήτου του και φεύγει για διακοπές στον Άγιο Μαυρίκιο.

Δεκέμβριος
Σαν συνέπεια των οικονομικών ανωμαλιών που σημειώθηκαν παραπάνω και ενώ το πόπολο είχε κουτσοβολευτεί, όπως βολεύτηκαν πολλοί επί χούντας, ο Σαμαράς χάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, αλλά και την ηγεσία της ΝΔ στην οποία εκλέγεται ως αρχηγός ο επανακάμψας Βύρων Πολύδωρας. Χωρίς να χάσει χρόνο ο Άδωνης Γεωργιάδης προσλαμβάνει σαν σύμβουλό του τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την ΝΔ και λέει πως αν ξαναγίνει κυβέρνηση θα ξαναβάλει πρωθυπουργό τον Σαμαρά, ο Βενιζέλος προσπαθεί να κάνει χαρακίρι προ της επικείμενης συλλήψεώς του καθώς η βουλή διαλύεται και οι εισαγγελείς ξαφνικά τον θυμούνται, αλλά έχει πρόβλημα καθώς δεν μπορεί να πιάσει το σπαθί και να το κατευθύνει σωστά λόγω στομάχας, ο Φώτης Κουβέλης ρωτάει «τι ώρα είναι» και «πωπω άργησα», ο Δένδιας κλείνει την πρόσβαση στο ίντερνετ στην Ελλάδα και πλέον την βγάζουμε μεταξύ μας με το φανταστικό wi-fi που μας είχε τάξει ο Σαμαράς, στην φαντασία μας βεβαίως, τα σύνορα κλείνουν, η χώρα φεύγει από ΟΗΕ, ΕΟΚ, ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, ο Πολύδωρας σαρώνει στις εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς με τον Βορίδη κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και αναλαμβάνουν επιτέλους τα ηνία της Χρυσής Αυγής, ο Πάνος Καμμένος μετράει τα άστρα, ο Άδωνης αναλαμβάνει ισόβιος υπουργός υγείας μιας και έχει 100% επιτυχία (και 0% ασθενείς) και τέλος πάντων αισιόδοξα μπαίνουμε ξανά στις αγορές και στο 2015.
Επιτέλους ο Γιώργος Καραμανής εξαγγέλλει την δημιουργία νέας δημοτικής κίνησης, στην οποία είναι ο ίδιος επικεφαλής, μέλλων πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, όλοι οι απαραίτητοι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας, ο γραμματέας που θα κρατάει πρακτικά συνεδριάσεων και ο παπάς που θα τον ορκίσει.
Ο Μάνος Μαργαρίτης γίνεται dj στην επιχείρηση που λειτουργεί στην αναστηλωμένη Πορτάρα και ο Νίκος ΜαΪτός δηλώνει υποψήφιος δήμαρχος Ασπροβάλτας Χαλκιδικής.
Η δημοτική κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ διασπάται στα τέσσερα και τα κομμάτια παραδίδονται στους Παπαδόπουλο, Καμβύση, Λογοθέτη και Πρωτονοτάριο. Η Ευδοκία Ψαρρά δεν καταδέχθηκε ούτε να ακουμπήσει.
Τέλος ο Κώστας Κατσουρός αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Μιχάλη Λιάπη, τον μόνο άνθρωπο που τον καταλαβαίνει και με τον οποίο μπορεί να κάνει μια συζήτηση επιπέδου …

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο ΣμαρτθεοΜανώλης με το σατιρικό του Καζαμία κάθε χρονιά. Αν είχε υπόψη του και το παρακάτω κείμενο πιστεύω ότι η σάτιρα του θα είχε και πολύ Απεραθίτικο χρώμα και ενδιαφέρον για τους χωριανούς μας.
Το κείμενο είναι το παρακάτω και αναρτήθηκε στο ίδιο blog σε άλλη θεματολογία.
Τις τελευταίες μέρες έφυγαν από τη ζωή δυο Ναξιώτες στην ίδια περίπου ηλικία για τους οποίους πιστεύω ότι όλοι όσοι τους γνώριζαν εξέφρασαν ο καθένας με τον τρόπο του τον ανθρώπινο πόνο και τη λύπη του για το χαμό τους. Ο ένας ήταν ο Μιχάλης Μαργαρίτης ξενοδόχος στη Χώρα για τον οποίο βγήκαν ανακοινώσεις συλλυπητηρίων και συμπαράστασης στην οικογένεια του από την Ένωση ξενοδόχων και την τοπική οργάνωση της Ν.Δ. της οποίας ήταν στέλεχος και πολύ καλά έκαναν. Για τον αείμνηστο ο δήμος έβγαλε και δημοσίευσε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης σχετικό δελτίο-ψήφισμα συλλυπητηρίων και αναγνώρισης της προσφοράς του στη Νάξο, συγχρόνως δε ανέστειλε σε ένδειξη πένθους τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το ίδιο έκανε και ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου. Ο άλλος ήταν ο Μιχάλης Μπαρδάνης, απόστρατος στρατηγός, αντιστασιακός που βασανίστηκε και φυλακίστηκε επί δικτατορίας, πρόεδρος του συνδέσμου αντιστασιακών Ελλάδας. Για τον αείμνηστο βγήκαν ανακοινώσεις συλλυπητηρίων και συμπαράστασης στην οικογένεια του από το σύνδεσμο αντιστασιακών, την ένωση αποστράτων αξιωματικών και το ΚΚΕ του οποίου ήταν στέλεχος και πολύ καλά έκαναν. Στη κηδεία του απένειμε τιμές στρατιωτικό άγημα. Για τον αείμνηστο ο δήμος δεν έβγαλε και δεν δημοσίευσε κανένα σχετικό δελτίο-ψήφισμα συλλυπητηρίων και αναγνώρισης κάποιας έστω ελάχιστης προσφοράς του όχι μόνο στη Νάξο αλλά σε όλη την Ελλάδα. Καμιά ανακοίνωση κανένα ψήφισμα λες και ήταν κάποιος άγνωστος και άσημος. Διαφωνώ γενικά με την κατά περίπτωση έκδοση τέτοιων ψηφισμάτων, γιατί αυτό θα πρέπει να γίνεται για όλους ή για κανένα, αφού ο δήμος θα πρέπει να αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους δημότες του. Ερωτάται λοιπόν ο δήμαρχος αφού έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο τις διαφορετικής αντιμετώπισης των δημοτών του πια κριτήρια έλαβε υπόψη του για την διαφορετική αντιμετώπιση αυτών των δύο αείμνηστων συνδημοτών μας. Τα συμπεράσματα, εάν δεν δοθεί κάποια πειστική διευκρίνιση από τον ίδιο ή κάποιο στέλεχος του δήμου, θα πρέπει να βγουν από τους ίδιους τους Ναξιώτες. Εγώ σαν Απεραθίτης συντοπίτης του δημάρχου και του ίλαρχου αγωνιστή Μπαρδάνη έχω βγάλει για τον θεωρούμενο δυστυχώς ως Απεραθίτη δήμαρχο τα συμπεράσματα μου.