slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συναγωνισμός ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ από Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση



Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα συζητήσει στην επόμενη συνεδρίασή του την ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για επιβολή τροφείων 50 ευρώ (ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΦΕΙΑ) το μήνα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Αυγούστου με λαϊκιστικό τρόπο ο επικεφαλής της μείζονοςμειοψηφίας Νίκος Μαράκης, τονίζοντας ότι:
(ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΜΑΡΑΚΗ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ....
ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΛΑΪΚΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ  ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ Ή ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΟΡΗ ΚΑΙ ΒΟΥΝΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥ  ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ  ΟΧΙ   ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ )
η παράταξη του είναι αντίθετη με την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς αφού «οι εποχές είναι δύσκολες». Ζήτησε μάλιστα να μάθει ποια είναι η εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος μετά την απόφαση που είχε λάβει το Δ.Σ. του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ τον Ιούλιο.
Απαντώντας στο λαϊκισμό του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ο δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης εμφανίστηκε ΑΚΟΜΑ ποιο λαϊκιστής λέγοντας ότι: «Πρώτος εγώ δήλωσα ότι θα συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο» και δικαιολογώντας γιατί το θέμα έλειπε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, αναφέρθηκε σε λόγους πίεσης χρόνου για να ψηφιστεί η ΣΑΤΑ και κατ’ επέκταση το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του δήμου.
Το ερώτημα που τίθεται είναι, τι θα πράξει η δημοτική αρχή κατά τη συζήτησή του στο δημοτικό συμβούλιο και εάν θα «αδειάσει» τον πρόεδρο και το Δ.Σ του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, παίρνοντας θέση κατά της απόφασης του.
Επίσης ένα ακόμα καίριο ερώτημα. Τι θα πράξει ο πρόεδρο και το Δ.Σ του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ αν τον «αδειάσει» ο δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης και το δημοτικό συμβούλιο;

Υ.Γ. ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 2003. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΚΑ (10) ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ; Η ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ  ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: