slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΠΕΔ Ν.Αιγαίου για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

 dekavalasΕπιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και τους Βουλευτές του Νομού, σχετικά με την «κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:  


«Το Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, διαφωνεί με την κυβερνητική απόφαση, περί κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και του θεσμού των σχολικών φυλάκων, καθώς επίσης με οποιαδήποτε απόφαση της Κυβέρνησης , η οποία αφορά την κατάργηση υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων της Αυτοδιοίκησης και απόλυσης του προσωπικού τους.
            Οι δήμοι  με την μείωση πλέον του 60% των επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, και με την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ έχουν συνεισφέρει το μεγαλύτερο κομμάτι στην δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μας. Οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση του προσωπικού ή των οικονομικών μας πόρων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση των δήμων.
            Ειδικότερα η νησιωτική τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να ασκήσει πληθώρα αρμοδιοτήτων οι οποίες απαιτούν τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο και ικανό προσωπικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων μας είναι τουριστικοί και συνεπώς το έργο της δημοτικής αστυνομίας είναι καθοριστικό για την λειτουργία και αποδοτικότητά τους. Επίσης η κατάργηση του κρίσιμου θεσμού των σχολικών φυλάκων θα σημάνει στην έλλειψη ελέγχου και φύλαξης των σχολικών μας μονάδων. Αμετακίνητη  θέση μας είναι πως όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός, αλλά θα πρέπει να επεκταθεί και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη φύλαξη και προστασία μαθητών και κτιρίων.

            Στην απευκταία  περίπτωση κατά την οποία ψηφιστεί το σχέδιο νόμου θα πρέπει να προβλεφθούν σε αυτό, ειδικά για τους νησιωτικούς δήμους,  τα παρακάτω:
  1. 1.Να μην ισχύσουν οι διαθεσιμότητες στους νησιωτικούς δήμους σε εφαρμογή της συνταγματικής διάταξης.
  2. 2.Εάν δεν ψηφιστεί το ανωτέρω να υπάρχει κινητικότητα εντός του ιδίου (νησιωτικού) δήμου για όσους βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
  3. 3.Όσοι δημοτικοί αστυνόμοι ή σχολικοί φύλακες προέρχονται από άλλες οργανικές θέσεις να μπορούν να επιστρέψουν στην αρχική τους οργανική θέση ( ή σε προσωποπαγή θέση), πριν από τη μετάταξη.
  4. 4.Να προβλεφθεί όσοι είναι κοντά στη συνταξιοδότηση να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα.
Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας, να μην συνηγορήσουν με την ψήφο τους στην περαιτέρω υποβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις απολύσεις προσωπικού, των έτσι και αλλιώς ελλιπώς στελεχωμένων δήμων .
            Η ακολουθητέα πολιτική όχι μόνο δεν συμβάλλει στο ξεπέρασμα της οικονομικής ύφεσης, αλλά οδηγεί τις τοπικές μας οικονομίες και κοινωνίες στην φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση τους» .


Δεν υπάρχουν σχόλια: