slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Το κόστος εκπομπής που «γυρνάει» στα Βαλκάνια και μιας άλλης που «γυρίζεται» σε… τραπέζι!» Ιουνίου 17, 2013

Απάντηση στην parapolitiki.com, δίνει με κείμενο του, το πρώην μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Αναστάσιος Καζαντζίδης, ύστερα απ΄όσα γράφτηκαν σε ανυπόγραφο κείμενο του ιστότοπου, όπου «κατηγορείται» για την πολιτική του ιδιότητα (!) και για τη σύντομη θητεία του «στο μαγαζί». Στην ανοικτή επιστολή του, ο κ Καζαντζίδης …αποκαλύπτει όσα διαπίστωσε σε χρόνο ρεκορ για τον τρόπο λειτουργίας του τρίτου κρατικού καναλιού και καλεί τον κάθε ενδιαφερόμενο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Να σημειωθεί οτι ο κ Καζαντζίδης ειναι εκπαιδευτικός και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Παραθέτουμε την επιστολή:

«Ευχαριστώ πολύ την έγκριτη ιστοσελίδα parapolitiki.com, για τα καλά της λόγια , καθώς και τις υπόλοιπες ιστοσελίδες που αναδημοσίευσαν το συγκεκριμένο άρθρο! Πραγματικά με διακρίνει αυτό το πάθος του 20χρονου ΟΝΝΕΔίτη και δεν θέλω να με εγκαταλείψει μέχρι τα βαθιά γεράματα για να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο μέλλον γι την πατρίδα μας. Ναι γράφω και υπογράφω για τον Αντώνη Σαμαρά άρθρα και όχι για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί έτσι γίνεται στις δημοκρατίες, συνήθως…. Πραγματικά έχετε δίκιο, ο χρόνος ήταν σύντομος, αλλά ενδεικτικός για όσα επικρατούν στην ΕΡΤ3 :

Για παράδειγμα:

1) Συνεδριάσαμε τρεις φορές μέχρι τότε για ενημέρωση από την προηγούμενη διοίκηση και τον Γενικό Διευθυντή και από τα πρώτα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση για έγκριση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΡΤ3, ήταν η παράταση εξωτερικών παραγωγών για το πρόγραμμα! Σε μια μάλιστα περίπτωση, γνωστής εκπομπής, όταν πρότεινα με τα ίδια χρήματα να μας κάνει η παραγωγή διπλάσιο αριθμό εκπομπών γιατί ήταν υπερβολικό το κόστος παραγωγής που ζητούσαν, η απάντηση που πήρα ήταν ότι ‘ αυτό δεν μπορεί να γίνει’, ‘ το είπαμε κι εμείς αυτό …αλλά’’ κτλ !!! Η σύγκριση που έκανα ήταν απλή: δεν μπορεί να έχουν ίδιο περίπου κόστος παραγωγής το ΜΠΑΛΚΑΝ ΕΞΠΡΕΣ για παράδειγμα και μια στατική εκπομπή στο στούντιο! Η μια παραγωγή ταξιδεύει σε όλα τα Βαλκάνια και η άλλη είναι συζήτηση γύρω από ένα τραπέζι ή παρουσίαση διαφόρων βίντεο! Και μιλάμε για περίπου 8.000 ευρώ το κάθε επεισόδιο… Στην ίδια λογική κινούνται και άλλες εξωτερικές παραγωγές: δεν δικαιολογούνται τα ποσά που παίρνουν για κάθε επεισόδιο! Ως απλός πολίτης, έκανα μια απλή διαίρεση και έκανα τις διαπιστώσεις μου. Οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί οι…’’ειδικοί’’ δηλαδή, έβγαζαν τα…κόστη!

2) Σε πρότασή μου προς τον υπηρεσιακό παράγοντα, να φέρνουν αντίστοιχο ποσό διαφήμισης με το ποσό που αιτούνται οι διάφορες εξωτερικές παραγωγές ή έστω κάποιο μέρος αυτού, πήρα την απάντηση ότι αυτό απλά ….ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ!Δηλαδή η ΕΡΤ3, δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνει ο οποιοσδήποτε τοπικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός: να απαιτήσει διαφήμιση από μια εξωτερική παραγωγή!!!

3) Σε παρατήρησή μου στον εγκεκριμένο προυπολογισμό της ΕΡΤ3 για το 2013, που αφορούσε προμήθεια αυτοκινήτων – λεωφορείων κόστους 131.000 ευρώ, ρωτώντας γιατί δεν έγινε με barter ή leasing ή με κάποια ανταποδοτική διαφήμιση από την εταιρεία που θα αγοράσει η ΕΡΤ3 τα οχήματα, πήρα την απάντηση ότι αυτή η διαδικασία …..ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ!

4) Σε ερώτησή μου προς υπηρεσιακό παράγοντα, γιατί δεν αλλάζει το ωράριο των τεχνικών συνεργείων της βάρδιας από τις 7:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, επειδή συνήθως η ειδησεογραφία ξεκινά από τις 9 το πρωί και για μιάμιση ώρα δεν έχουν κάτι σημαντικό να κάνουν οι τεχνικοί, πήρα την απάντηση ότι την αλλαγή την απαγορεύει η ΠΟΣΠΕΡΤ! Δηλαδή υπάρχουν εκατοντάδες χαμένες εργατοώρες για την ΕΡΤ, την ώρα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα.

5) Εκεί που …‘’τα είδα όλα’’ όμως, ήταν στην απάντηση που πήρα όταν ρώτησα γιατί δεν εκπαιδεύει η ΕΡΤ3 προσωπικό από διαφορετικές ειδικότητες, για να το χρησιμοποιήσει σε εκείνους τους τομείς όπου υπάρχει πρόβλημα προσωπικού. Η απάντηση ήταν: ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ από το συνδικαλιστικό όργανο να πάρεις έναν εργαζόμενο από την ειδικότητά του και να τον χρησιμοποιήσεις κάπου αλλού που τον χρειάζεσαι! Δηλαδή φανταστείτε σε ένα Γυμνάσιο ή Λύκειο την ημέρα απουσίας του φιλολόγου, να απαγορεύεται να πάει στην τάξη του καθηγητής άλλης ειδικότητας για να συμπληρώσει το κενό!!! Απίστευτο; Κι όμως στην ΕΡΤ όλα γίνονταν!

Τα συμπεράσματα, δικά σας….
Αναστάσιος Καζαντζίδης

Πρώην μέλος ΔΣ ΕΡΤ3
Μέλος Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας
Το λίνκ του άρθρου εδώ:
http://www.parapolitiki.com/2013/06/prin-apo-molis-18-meres-o-kedikoglou-moirase-tin-ert3-se-stelexi-ton-nd-pasok-dimar.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: