slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ν. Μαϊτος: Δεν δικαιολογείται το κόστος των ακινήτων του Ακη

Η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα Ν. Μαϊτού ηταν αυτη που ξεσκέπασε τον Ακη.
Τις ερωτήσεις του προέδρου, των εισαγγελέων, αλλά και της πολιτικής αγωγής δέχθηκε το μεσημέρι ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη Τσοχατζόπουλου, προϊστάμενος στο ΣΔΟΕ κ. Νικόλαος Μαϊτός.
Βασιζόμενος στο σχετικό πόρισμα της υπηρεσίας του τον Ιούνιο του 2011, αλλά και σε στοιχεία που προέκυψαν μετά τη σύνταξή του, ο κ. Μαϊτός αναφέρθηκε στις αγοραπωλησίες των.....
τριών επίμαχων ακινήτων (Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Κομνά Τράκα και Κηφισίας), με έμφαση στο ακίνητο κάτω από την Ακρόπολη το οποίο και στέγαζε την οικογένεια του πρώην υπουργού.

Ειδικά ως προς την πώληση του ακινήτου από την off shore Torcaso στην εταιρεία Nobilis, ο ίδιος έκανε λόγο για «πληρωμή με μετρητά και εκτός συμβολαιογραφείου, πρακτική ασυνήθη όταν έχει κανείς να κάνει με τόσο μεγάλα ποσά», ενώ επεσήμανε ότι κατά την έρευνα «δεν προέκυψε από πού προήλθαν αυτά τα χρήματα, δεδομένου ότι η Nobilis (με έδρα τις ΗΠΑ) δεν τηρούσε κανένα τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα».

Εκτιμώντας ότι πίσω από τις εταιρείες υπήρχαν άλλα πρόσωπα από αυτά που εμφανίζονταν στα επίσημα χαρτιά, ο κ. Μαϊτός υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

-Η άδεια για την ανακαίνιση του νεοκλασικού οικήματος έχει εκδοθεί επ' ονόματι της εταιρείας Torcaso, παρά το γεγονός ότι η μεταβίβαση από την εν λόγω off shore είχε γίνει περίπου τέσσερις μήνες νωρίτερα.

-Ως προς τα ποσά που δίδονταν για τις επισκευαστικές εργασίες του ακινήτου στη Δ. Αρεοπαγίτου από την Arcon, του Αστέριου Οικονομίδη (εκ των κατηγορουμένων), δεν υπήρχε σχετική τραπεζική κίνηση.

-Χαρακτήρισε ως περίεργο το γεγονός της πώλησης του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής του αξία ενώ διερωτήθηκε πώς δεν έμεινε μία δραχμή στην τσέπη του ιδιοκτήτη, παρά το γεγονός ότι είχε ληφθεί δάνειο (Βίκυ Σταμάτη).

-Σχετικά με τις εργασίες ανακαίνισης του διατηρητέου, δεν υπάρχουν παραστατικά επ' ονόματι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο κύριος όγκος των παραστατικών αναφέρει την εταιρεία Nobilis.

-Ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, κατέθετε ποσά - σχετικά με την ανακαίνιση - σε τράπεζες, ως εκπρόσωπος της Nobilis, μολονότι δεν ήταν.

-Και στην περίπτωση του ακινήτου της Δεινοκράτους, υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή, το τίμημα δεν πέρασε μέσα από τραπεζικό λογαριασμό.

«Υπάρχουν ποσά που δεν δικαιολογούνται. Με την Εφορία είναι όλα όπως πρέπει. Όταν έγιναν όμως αυτές οι αγοραπωλησίες, έπρεπε να δικαιολογηθεί η προέλευση των χρημάτων».

Ο πρώην υπουργός συμμετείχε πάντως, με έντονο θυμικό, στη διαδικασία εξέτασης του μάρτυρα. Η δυσαρέσκειά του έγινε εμφανής, μόλις ο κ. Μαϊτός εκτίμησε ότι η Βίκυ Σταμάτη γνώριζε τα περί αγοραπωλησίας του ακινήτου στην Ακρόπολη, αλλά και όταν ο εισαγγελέας ρώτησε αν «είχε εν τέλει ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα η ανακαίνιση».

Έντονα αντέδρασε και όταν ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα, κ. Στέλιος Γκαρίπης, τον χαρακτήρισε (τον Άκη Τσοχατζόπουλο) «πλαστογράφο», ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν λογαριασμοί Ζήγρα που έχουν ανοιχθεί εν αγνοία του πελάτη του, με πλαστογραφημένο το διαβατήριό του.

Δίκαιη η δίκη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Αδειλίνη

Στο προσκήνιο της δίκης βρέθηκε πάντως και ο πρώην υπουργός κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, χωρίς να ονομαστεί, με αφορμή δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ fm. Η πρώτη έμμεση αναφορά ήλθε από την εισαγγελέα Αδειλίνη, όταν για να πείσει ως προς τους όρους της δίκαιης δίκης (αναφορικά με την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ), τόνισε: «Δεν σπεύσαμε να προτείνουμε την κλήση μέλους που έχει δηλώσει ότι αν έλθει εδώ θα τον θάψει (σ.σ.: τον Ακη Τσοχατζόπουλο)».

Την απάντηση έδωσε λίγο αργότερα ο κ. Παγορόπουλος, «Αν έχει στοιχεία ας τα καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλιώς καθίσταται συμμέτοχος».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορειτε να μας πληροφορησετε αν θα ξαναπαιξει βρουτση ο Λαζοπουλος να γελασει λιγο το χειλακι μας?

Ανώνυμος είπε...

Μετά το Τζοχατζοπουλο έρχεται εδώ. Ετοιμαστείτε λαμόγια... Ερχεται η σειρά σας να σας στείλει να κάμετε παρέα του Ακη.

Ανώνυμος είπε...

Να περάσει πρωτα απο το γραφείο του Τάκη ...να πάρει γραμμή

Ανώνυμος είπε...

Από τον Τάκη πείρε γραμμή να τσουβαλιάσει τον Άκη για να πάρει και τώρα;;; Ακούει μόνο τη συνείδηση του γιατί δεν είναι πολιτικάντης σαν τους Τάκη και Γιαννάκη.