slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εντυπωσιάζει το σχέδιο εξόδου απ' την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ: Μόνη λύση η αντίσταση, η ανατροπή και η ελπίδα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και των κυβερνητικών εταίρων εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαβουλεύσεις με την τρόικα.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η βασική τους συμφωνία στο μνημόνιο παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

Σε ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «παίζοντας σε μια παράσταση μεταξύ φαρσοκωμωδίας και τραγωδίας, οι κυβερνητικοί εταίροι πλέον δεν δείχνουν να συμφωνούν ούτε στο τι οι ίδιοι αποφάσισαν στη συνάντησή τους».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «στην πραγματικότητα βρίσκονται παγιδευμένοι στο αδιέξοδο που οι..... ίδιοι δημιούργησαν, όντας πιστοί στην εγκληματική συνταγή των μνημονίων της λιτότητας και της λεηλασίας των εισοδημάτων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμη ότι «οι διαφωνίες τους δεν είναι παρά η έκφραση ακριβώς αυτού του αδιεξόδου στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και τη στήριξη μιας εγκληματικής πολιτικής.

«Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε νέα απαίτηση της τρόικας συνιστά προσυμφωνημένη δέσμευσή της από την οποία δεν μπορεί να παρεκκλίνει. Γνωρίζει ότι κάθε δόση θα έρχεται μετά από νέα μέτρα τα οποία θα έρχονται να "διορθώσουν" τις αποτυχίες των προηγούμενων. Γνωρίζει ότι πλέον έχουν τελειώσει τα περιθώρια επικοινωνιακής διαχείρισης μιας πολιτικής που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία και ότι το κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας μετά την ψήφιση του μνημονίου του Νοεμβρίου τελείωσε πριν καν αρχίσει. Γνωρίζει ότι οι εκβιασμοί περί μονόδρομου και οι διαβεβαιώσεις για ανάκαμψη δεν πείθουν πια κανέναν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Συνεχίζουν παρόλα αυτά στην ίδια πορεία, με τους ίδιους στόχους και τις ίδιες δεσμεύσεις πασπαλισμένες με διαφορετική επικοινωνιακή σκόνη κάθε φορά», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την ανάγκη να μπει ένα τέλος, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να συνεχίζεται με μεγαλύτερη ακόμα δοσολογία το ίδιο φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή του».

«Η μόνη λύση είναι η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις. H αντίσταση, η ανατροπή και η ελπίδα».

3 σχόλια:

steve είπε...

Εσύ Νάξιε τι σχέδιο εξόδου προτείνεις θα μας πεις?Άσε λοιπόν την ανέξοδη κριτική και το πνεύμα στον Σύριζα και πες την άποψη σου,που επιμελώς αποφεύγεις.

Ανώνυμος είπε...

Βρε χαζοχαρούμενε και ο Νάξιος αν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση, όπως ήταν πριν 2-3 χρόνια θα ήταν εναντίον και θα έλεγε αυτά που πρότειναν και τότε στα Ζάππεια 1, 2, 3 κλπ. Άρα το θέμα δεν είναι τι προτείνει κάποιο κόμμα αλλά τι μυαλό έχουμε εμείς για να καταλάβουμε ποιοι μας δουλεύουν περισσότερο γιατί λίγο πολύ όλοι μας δουλεύουν. Οι ξεκάθαρες πολιτικές οικονομικές προτάσεις τελικά είναι τρεις. Αυτή που εφαρμόζεται από τη συγκυβέρνηση για παραμονή μέσα στο Ευρω, αυτή που προτείνει το ΚΚΕ για έξοδο από το Ευρω και αυτή που προτείνεται από ΣΥΡΙΖΑ, Α.Ε. και Χρυσή Αυγή για μέσα και έξω από το Ευρω. Όλα τα άλλα περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών, λύση με Ευρω αλλά εκτός μνημονίου, ναι στα Ευρωπαϊκά όργανα και όχι στη τρόικα, διαγράφουμε το χρέος αλλά παίρνουμε τα δανικά κλπ είναι γελοιότητες και παραμύθια και ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου για να μη μπορεί να δει τη σκληρή πραγματικότητα με τα μάτια του μυαλού του αλλά με τα μάτια του πόνου και του θυμικού του.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ από πάνω που σε εκφράζει ο τίτλος του Ρεπόρτερ και όχι του Νάξιου .<> είσαι διότι τον steve δεν το ξέρεις , μαθε λοιπον οτι ειναι του βαθεως πασοκ του πασοκ των διορισμων και ειναι ειναι και τα τρια κομματα -ΣΥΡΙΖΑ, Α.Ε. και Χρυσή Αυγή - μαζι με ολιγον Κατσελη