slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αλέκα: Χωρίς προηγούμενο ο θαυμασμός Τσίπρα για τις ΗΠΑ

Αιχμηρό σχόλιο για το ταξίδι του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ κάνει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής.

Σε ερώτηση αν την εξέπληξε αυτό το ταξίδι, η κυρία Παπαρήγα απάντά: «Εμένα όχι. Αλλά είμαι σίγουρη ότι όλοι αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί προεκλογικά υποστήριζε ότι θα ακυρώσει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, θα έμειναν άφωνοι με το περιεχόμενο όσων είπε».


«Ο θαυμασμός που εξέφρασε για την αμερικανική κυβέρνηση μπροστά στους εκπροσώπους των αμερικανικών μονοπωλίων δεν έχει προηγούμενο. Αφού είπε αυτά δημόσια, σκεφτείτε τι συζητήσεις έγιναν και τι υποσχέσεις έδωσε στις μη δημόσιες συζητήσεις που είχε» λέει η Αλέκα Παπαρήγα και καταλήγει:

«Αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, οι ριζοσπάστες, όλοι αυτοί που θέλουν να βάλουν τέλος στα Μνημόνια και τα μέτρα, δεν πρέπει να επιτρέψουν να τους εξαπατούν άλλο».

«Απάντηση» από τη Ρένα Δούρου

Από τις σελίδες της ίδιας εφημερίδας, η τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου απαντά στην κριτική που έχει διατυπωθεί για το ταξίδι του κ. Τσίπρα, λέγοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν ετεροκαθορίζεται. Διατυπώνει ο ίδιος, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και τα όργανά του, τις βασικές αρχές και αξίες του. Δεν ζητά και δεν παίρνει από ουδένα κανενός είδους διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης ή αριστεροσύνης».

Σχολιάζοντας τον εγκωμιαστικό τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις πολιτικές του Μπαράκ Ομπάμα, η κυρία Δούρου αναφέρει:

«Εκείνο που είναι γεγονός είναι η διαφορετική αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση Ομπάμα σε σύγκριση με την ευρωπαϊκή ηγεσία που ακολουθεί τα προστάγματα του Βερολίνου. Την επιλογή δηλαδή της δημοσιονομικής πειθαρχίας ως μοναδικού μέσου αντιμετώπισής της, ενώ η κατάσταση στην Ελλάδα αποδεικνύει εμπράκτως το λάθος της συνταγής αυτής».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: