Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Ρε γατάκια μήπως ξέρετε αν ήταν Πρωθυπουργός της χώρας κάποιος Σημίτης;

[Έχουν βγεί όλα τα απολιθώματα του ΠΑΣΟΚ όπως αυτός της διπλανής φωτο και παρόλα όσα ακούμε καθημερινά προσπαθούνε να μας πούνε ότι το καράβι το βούλιαξε ο Καραμανλής... επειδή προφανώς πλήρωσε τις μίζες που είχαν συμφωνήσει!! Ο συγκεκριμένος αστείος του Βήματος, που περνιέται για μεγάλος αναλυτής, ξέρει να μας πει ποιος πρωθυπουργός διόρισε Άκη, Γιάννο, Μαντάλη, Τσουκάτο, Νεονάκη... φτάνει ή να συνεχίσω;]

Ο Σημίτης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Μαντέλης, ο Παπαντωνίου, ο Κάντας και άλλοι πολλοί...

της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

H απολογία Κάντα* είναι μία αφήγηση της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Εκτός απο κυνικές παραδοχές, συμπεριλαμβάνει και την περιγραφή της διακυβέρνησης μιας ανεξέλεγκτης... μπανανίας όπου οι αξιωματούχοι της δωροδοκούνταν με τεράστια ποσά για να αγοράζουν με τους φόρους των πολιτών  άχρηστα όπλα.Τα υποβρύχια που έγερναν, τα τανκ Λέοπαρντ που ήταν ξεπερασμένα και χωρίς ανταλλακτικά, τα πυροβόλα που δεν έχουν οβίδες και τα αεροπλάνα που με τα ίδια χρήματα αγοράζαμε φτηνότερα και καλύτερα!

"Λέει μία παλιά παροιμία πως ο συνέταιρός σου καλύτερα να είναι απατεώνας παρά βλάκας. Γιατί τον απατεώνα μπορεί και να τον ελέγξεις με μεθόδους αλλά ο βλάκας θα σε καταστρέψει οπωσδήποτε!" Αν το παραφράσουμε για τα δικά μας δεδομένα, θα διαπιστώσουμε δυστυχώς οτι ισχύουν ταυτόχρονα ΚΑΙ τα δύο. Οι δικοί μας δεν ήταν ικανοί να εκβιάσουν τους διεθνείς πωλητές όπλων για να πάρουν μίζα, αλλά ταυτόχρονα και σωστά οπλικά συστήματα.

Δείτε τι θα έκανε ας πούμε ένα έξυπνο λαμόγιο.
Έχει να διαλέξει ανάμεσα σε τρεις τύπους τανκ. Το Α είναι ποιοτικό και σύγχρονο και έχει λογική τιμή. Το Β είναι μέτριο και η τιμή του ακριβή. Το Γ είναι ξεπερασμένο με προβλήματα χωρις ανταλλακτικά και είναι πανάκριβο.

Το έξυπνο λαμόγιο θα έλεγε στους προμηθευτές του Α : το δικό σας είναι το καλύτερο και θα έπρεπε αυτό να αγοράσω, αλλά επειδή εγώ είμαι υπουργός και απατεώνας και έχω τήν εξουσία να μην το κάνω και να προτιμήσω του ανταγωνιστή σας Γ που είναι χειρότερο και ακριβότερο θα μου σκάσετε τόσα για να κάνω το σωστό και να αγοράσω στξν καλύτερη τιμή, το καλύτερο όπλο για τον λαό μου. Απλά εσείς αντί να κερδίσετε 100 ή 200 εκατομμύρια, θα βγάλετε και μία προμήθεια 20 για μένα και τους συνεργάτες μου. Έτσι εγώ θα κλέψω εσάς που σας εκβιάζω, αλλά όχι τον λαό μου που θα ωφεληθεί γιατί θα αποκτήσει στξν καλύτερη τιμή το καλύτερο όπλο, ώστε κανένας ποτέ δέν θα μπορεί να με αποκαλύψει και να μου ρίξει ευθύνες.
Τέτοιου είδους απατεώνες ουδέποτε είχαμε. Οι ικανότητες των δικών μας έφταναν μέχρι του σημείου να τα αρπάξουν χωρίς να νοιάζονται τι αγοράζουν, όπως ο Τσοχατζόπουλος με τα υποβρύχια που έγερναν!

Εκείνο όμως που αξίζει να σχολιαστεί - και έχει τεράστια σημασία για την επεξήγηση των αιτιών της κατάστασής μας - είναι οτι μέσα σε αυτή την πολύμηνη καταιγίδα των αποκαλύψεων της διαφθοράς και ενώ όλες οι αποκαλύψεις αφορούν την εποχή της διακυβέρνησης Σημίτη, ο ίδιος ο κ. Σημίτης μένει στο απυρόβλητο της κριτικής!

Ποιας κυβέρνησης υπουργός ήταν ο Τσοχατζόπουλος;
Ποιος ήταν ο πρωθυπουργός του υπουργού Μαντέλη;
Σε ποιανού κυβερνητικού σχήματος ήταν υπουργός οικονομικών ο Παπαντωνίου και γενικός γραμματέας Εθνικής άμυνας ο Κάντας;
Κι όμως ο κ Σημίτης απολαμβάνει "πλήρη ασυλία" από όλα τα ΜΜΕ που όχι μόνο δέν καταφέρονται εναντίον των επιλογών του. αφού αποδεδειγμένα είχε συγκεντρώσει συμφερτό διεφθαρμένων πολιτικών (ακολουθούν και περαιτέρω αποκαλύψεις του Κάντα για άλλους ...πέντε πολιτικούς της περιόδου ) αλλά τόν προβάλλουν και ως τον σοφό καθηγητή και πρώην πρωθυπουργό που παρεμβαίνει για να μας συμβουλέψει!

*Μερικά αποσπάσματα της απολογίας Κάντα στον ανακριτή:
"...από εκει πήρα 300 χιλιάδες, από εκεί 600 από εκεί 1,5 εκατομμύρια κτλ"  Σύνολο 12,5, αλλά τα ποσά που βρέθηκαν είναι... 13,5 εκατομμύρια. Ο ανακριτής ρωτά για τη διαφορά και ο Κάντας προσπαθεί να θυμηθεί. Ο ανακριτής επιμένει "πρέπει να θυμηθείτε επιτέλους...
 Στο τέλος ο Κάντας απαντά "σίγουρα τα έκλεψα, αλλά δέν θυμάμαι πότε και από ποιούς"!

http://melinakarapanagiotidou.blogspot.gr/2013/12/blog-post_28.html#.Ur8Br9JdUrV

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Δεν συνεχίζεις γιατί δεν έχεις άλλο όνομα να αναφέρεις και βέβαια από όλους αυτούς βρομιάρηδες έχουν αποδειχθεί ο Άκης, ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος και μάλιστα αποκαλύφθηκαν επί ΠΑΣΟΚ. Ο Σημίτης ήταν ο εντιμότερος όλων των πρωθυπουργών τα τελευταία χρόνια και όπως δεν έχει ευθύνη ο Σαμαράς για τους δεκάδες βρομιάρηδες της ΝΔ το ίδιο δεν έχει και ο Σημίτης. Βρωμιάρηδες υπάρχουν παντού και η ευθύνη είναι προσωπική. Ευθύνη έχει ο αρχηγός όταν αποδειχθεί ότι γνώριζε τη βρωμιά και την κάλυπτε ο ίδιος ή το κόμμα του. Πουθενά δεν έχει αποδειχθεί ότι ο Σημίτης ή ο Σαμαράς γνώριζαν ότι ήταν απατεώνες και τους κάλυπταν. Γι’ αυτό ο ΜΕΓΑΣ βρωμιάρης είναι ο κωστάκης ( με κ μικρό) όχι γιατί φούνταρε την οικονομία και χρεοκόπησε την Ελλάδα, αλλά επειδή καίτοι είχε τη πλειοψηφία δεν άφησε δύο φορές τους βουλευτές του να πάνε στη Βουλή και να ψηφίσουν για το Βατοπαίδιο και τα άλλα σκάνδαλα και την έκλεισε νωρίς εκείνο το καλοκαίρι για να μη συνεδριάσει και να παραγραφούν οι βρωμιές των υπουργών του. Αυτό είναι πρωτοφανές σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Αυτή είναι η τεράστια βρωμιά γιατί είναι ΘΕΣΜΙΚΗ και όχι ατομική ενός βρώμικου πολιτικού προσώπου που ενεργεί εν αγνοία του κόμματος του. Με τι λογική αυτή θα πρέπει να έχει την ευθύνη η ΝΔ και ο Σαμαράς για τις δεκάδες βρομιάρηδες των στελεχών σας που έχουν αποκαλυφθεί, δικαστεί και φυλακιστεί μόνο τα τελευταία χρόνια. Βγάλτε λοιπόν το σκασμό γιατί δεν σας συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Για να πάει η Χώρα μπροστά και να υπάρχει ελπίδα διάσωσης θα πρέπει να εκτοπιστούν σε ένα ακατοίκητο νησί και να κάνουν αυτοκριτική και προσευχές μεταμέλειας και συγνώμης και για όσα χρόνια χρειασθούν για να γυρίσει η Ελλάδα στα επίπεδα του 2004 αρχικά τριάντα πρωτοκλασάτοι πολιτικοί ως εξής: Από τη ΝΔ ο Καραμανλής με τους εννέα πιο κολλητούς του συνεργάτες την περίοδο 2008-2009, ο Παπανδρέου με άλλους εννέα τέτοιους την περίοδο 2009-2010, ο Καμένος με άλλους τέσσερεις σημερινούς όμοιους του λαϊκιστές και από το ΣΥΡΙΖΑ πέντε πρωτοκλασάτοι της παλιάς φουρνιάς λαϊκιστές που μας γυρίζουν στο κακό παρελθόν της μεταπολίτευσης. Αυτοί όλοι μαζί θα αναγκαστούν να συμβιώσουν και θα υποχρεωθούν μέσα σε 2 μήνες να φτιάξουν ένα κοινό πρόγραμμα διάσωσης το οποίο θα πρέπει να υπογράψουν τα κόμματα τους και να το εφαρμόσουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αν τα κόμματα τους και οι σημερινοί βουλευτές δεν το εφαρμόσουν και δεν συναινέσουν μεταξύ τους, να έρχεται η σειρά τους και να έχουν οι πέντε τώρα πρωτοκλασάτοι του κάθε κόμματος την ίδια τύχη με τους προηγούμενους. Και αυτό θα συνεχίζεται και θα σαπίζουν στο νησί απομονωμένοι από την κοινωνία και τις οικογένειες τους μέχρι να σταθεί στα σίγουρα η Ελλάδα στα πόδια της.