slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ήττα Μιχελάκη για Καλλικράτη- Εκλογικό Νόμο. "Υπεροψία" ή λάθος εκτίμηση, τον οδηγούν σε οπισθοχώρηση

Του Νίκου Βοσδογάνη
Μόνο ως ήττα του αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Μιχελάκη μπορεί να χαρακτηριστεί το «πάγωμα» τόσο του εκλογικού νόμου,  όσο και των χωροταξικών και άλλων αλλαγών στον Καλλικράτη.
Ο κ. Μιχελάκης χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες συμμαχίες και χωρίς να υπολογίζει την αντίδραση των εταίρων του στην Κυβέρνηση και δη του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε ανακοινώσεις που δημιούργησαν συζητήσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπλόκαραν και τις εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση ενόψει εκλογών, καθώς όλοι οι νυν δήμαρχοι και οι  νέοι υποψήφιοι, περίμεναν και.....
ακόμη περιμένουν να δουν τις εξελίξεις προκειμένου να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.
Επειδή ο ΑΙΡΕΤΟΣ δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί υψηλούς τόνους, δεν θα ήθελε να μιλήσει για υπεροψία Μιχέλακη. Προτιμά να μιλά για λάθος.
Ο υπουργός Εσωτερικών θα μπορούσε από καιρό να επιδιώξει τη συναίνεση. Δεν το έπραξε. Προτίμησε τις διαρροές.
Τώρα τρέχει να καταθέσει προτάσεις στη Βουλή για διακομματική συνεννόηση. Κίνηση που μπορεί να έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, αλλά δεν διορθώνει το λάθος του το οποίο δεν έχει καν παραδεχθεί.
Θυμίζουμε ότι με επιστολή που απέστειλε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης προς τον Πρόεδρο της Βουλής  Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζητά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής με αντικείμενο την επεξεργασία της προβλεπόμενης δεύτερης φάσης του Καλλικράτη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών είναι ακόμα η αποκατάσταση τυχόν δυσλειτουργιών που διαπιστώθηκαν από την τριετή εμπειρία εφαρμογής του Καλλικράτη και η βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του προγράμματος, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Επιστολές απέστειλε ακόμα ο Υπουργός Εσωτερικών προς τους Γενικούς Γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠαΣοΚ κ.κ. Θανάση Μπούρα και Παναγιώτη Ρήγα προκειμένου να ζητήσουν από βουλευτές οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση προτάσεις, καθώς εκτιμά ότι η εμπειρία τους θα είναι πολύτιμη κατά την επεξεργασία των θέσεων για την επόμενη φάση του Καλλικράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: