slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χάος στην Αργεντινή – Λεηλασίες, φτώχεια και 9 νεκροί από την έξαρση βίας


ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΠΟΤΕ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΙ 
Αναρχία, χάος, ανομία, λεηλασίες, τρόμος και ασυδοσία συνθέτου το σκηνικό τρόμου στην μακρινή Αργεντινή, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο ισχυρή κοινωνική έκρηξη μεγάλης βίας, την ...
ίδια ώρα που η χώρα βυθίζεται σε σοβαρή οικονομική κρίση.
Για δεύτερη συνεχή εβδομάδα επεκτείνονται τα εκτεταμένα επεισόδια στην Αργεντινή, μετά και την απόφαση των αστυνομικών να προβούν σε απεργία λόγω της μη-αύξησης των αποδοχών τους από τις τοπικές αρχές.
Στην χώρα της λατινικής Αμερικής επικρατεί σκηνικό ανισορροπίας, με τους πολίτες να προβαίνουν σε πλιάτσικο και λεηλασίες καταστημάτων και super market υπο την ηχηρή απουσία των αστυνομικών αρχών. Η κεντρική κυβέρνηση της Κριστίνα Κίρχνερ, κάνει δια του εκπροσώπου της λόγο για υποκινούμενη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας από πλευρά των αστυνομικών, τους οποίους καλεί να επανέλθουν στην εργασία τους.
Οι τοπικές κυβερνήσεις πάντως, έχουν προβεί σε αυξήσεις μισθών των αστυνομικών υπαλλήλων υπό τον φόβο κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται πως από το σκηνικό έντασης υπάρχουν ήδη εννέα νεκροί.
Τα εν λόγω γεγονότα φαίνεται πως είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής στην Αργεντινή, καθώς η δυσαρέσκεια των πολιτών βρίσκεται στο ζενίθ λόγω του υπερπληθωρισμού και των φαινομένων αδιαφάνειας μελών της κυβέρνησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Επισημαίνεται πως σε δύο χρόνια τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας μειώθηκαν από τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1 δισεκατομμύριο με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται σε δυσθεώρητα ύψη.
Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο κάνουν το τελευταίο 48ωρο τον γύρο του κόσμου, εκεί όπου άνθρωποι απαθανατίζονται να σπάνε με μίσος καταστήματα, να λεηλατούν περιουσίες και να κουβαλούν από τρόφιμα, έπιπλα μέχρι και κοσμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: