slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη Θεσσαλονίκη ο Καψής για να στήσει την εκεί ΔΤ με την αφρόκρεμα του ΠΑΣΟΚ


Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Σενάρια που θέλουν τον Παντελή Καψή να προωθεί άνοιγμα κρατικού καναλιού και ραδιοφώνου στη Θεσσαλονίκη, ερήμην της Νέας Δημοκρατίας, κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Ακούγονται μάλιστα και δημοσιογραφικά ονόματα του «παλαιού ΠΑΣΟΚ», κάτι που, όπως φαίνεται, έχει....
εξοργίσει τη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης και πολλοί το θεωρούν «casus belli».

Σύμφωνα με τα σενάρια, αναμένεται εισβολή των ΜΑΤ εντός των Χριστουγέννων και εκκένωση του κτηρίου της Λεωφόρου Στρατού, αλλά και στο κτήριο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας, του 102 FM, όπου συνεχίζουν για έκτο μήνα να εκπέμπουν πρόγραμμα οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, μαζί με τους εκδιωχθέντες συναδέλφους από την Αγία Παρασκευή.

Τα ίδια σενάρια ανέφεραν ότι ο Π. Καψής συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον επί χρόνια δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Παντελή Σαββίδη, ο οποίος αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση της ΔΤ2 στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, ότι έκλεισαν και κάποια ονόματα, όπως των Μιχάλη Αλεξανδρίδη, διευθυντή της εφημερίδας «Μακεδονία» και γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3 επί ΠΑΣΟΚ από εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Χρύσας Αράπογλου και του ΠΑΣΟΚου παρουσιαστή δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ3 Δημήτρη Ντόζη.

Από το καλοκαίρι

Ο ίδιος ο Παντελής Σαββίδης, με κείμενό του που ανήρτησε στο Διαδίκτυο, επιβεβαιώνει τη συνάντηση, αλλά τονίζει ότι το «ναι» δεν το είπε τώρα, αλλά από το καλοκαίρι. Διευκρινίζει όμως ότι συμφώνησε στη δημιουργία αυτόνομου καναλιού και ραδιοφώνου στη Θεσσαλονίκη και όχι ενός απλού ανταποκριτικού παραρτήματος.

«Η δική μου θέση: τίποτε λιγότερο από ένα αυτόνομο κανάλι και ένα αυτόνομο ραδιόφωνο με ροή και εκπομπή σήματος από τη Θεσσαλονίκη. Οτιδήποτε άλλο δεν με αφορά και, αν γίνει, δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα το υλοποιήσει. Η στάχτη μιας Γενικής Διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη που θα διοικεί ένα παράρτημα ενός από τα δύο κανάλια με έδρα την Αθήνα είναι για όσους αναζητούν ψευδαισθήσεις ως προσχήματα» αναφέρει στο κείμενό του ο Π. Σαββίδης.

Στη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, οι κινήσεις του Π. Καψή, οι πληροφορίες περί υπογραφής, αλλά και τα ονόματα για τα οποία φέρεται πως επήλθε συμφωνία και ήδη έχουν υπογράψει, έχουν φέρει τον κόσμο «στα χαρακώματα».

Οι αντιδράσεις είναι έντονες καθώς, όπως λέγεται, ενώ τους τελευταίους μήνες οι ΠΑΣΟΚοι της ΕΡΤ3 αγωνιούν για τις θέσεις στο νέο φορέα και προσπαθούν να κάνουν κινήσεις, στα πρώην γραφεία διοίκησης, στην οδό Αγγελάκη 1, και στο κτήριο του πολιτιστικού ραδιοφώνου 9,58 FM της ΕΡΤ3 -τα οποία βρίσκονται υπό καθημερινή προστασία των ΜΑΤ- υπάρχουν άνθρωποι που τόσο καιρό δουλεύουν για να προετοιμάσουν το έδαφος για το νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

www.enet.gr/?i=news.el.article&id=405148

Δεν υπάρχουν σχόλια: