slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναφορά Συρμαλένιου η "τύχη" του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου

ΑΝΑΦΟΡΑ για τους κ.κ. Υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Λιμενικό Ταμείο Νάξου
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την απόφαση 331/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με το Λιμενικό Ταμείο Νάξου. Αναφέρει σχετικά ότι: «Αποφασίζει ομόφωνα: Να παραμείνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου στη σημερινή του μορφή ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με έδρα την Νάξο».

Επισυνάπτεται η απόφαση
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.


Αθήνα, 12.12.2013

Ο καταθέτων Βουλευτής
Νικόλαος Συρμαλένιος



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Απόσπασμα από το πρακτικό της 23ης/2013 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων της 4ης Νοεμβρίου 2013.
Αρ. Απόφ. 331/2013 Περίληψη: Λήψη απόφασης για διατήρηση στην σημερινή του μορφή ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με έδρα την Νάξο του διαδημοτικού ΝΠΔΔ με την επωνυμία Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου.
Στη Νάξο, στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα στις 04-11-2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 μ.μ. ύστερα απ΄ την υπ. αρ. πρωτ. 15023/31-10-2013 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που δόθηκε σε κάθε ένα Δημοτικό Σύμβουλο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10 συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 27 μελών βρέθηκαν παρόντα τα 20, παρόντος του Δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτη, άρχισε η συνεδρίαση.
Παρόντες Σύμβουλοι: Ανεβλαβής Αργύριος, Ελευθερίου Ελευθέριος, Ζούλης Στυλιανός, Καραπάτης Δημήτριος, Λιανός Δημήτριος, Μαυρομμάτης Φώτιος, Πρωτονοτάριος Τοτόμης, Μανιός Αντώνιος, Μανιός Δημήτριος, Πολυκρέτης Εμμανουήλ, Σιγάλας Μαρίνος, Συμιγδαλά Αικατερίνη, Ψαρράς Απόστολος, Αγγελής Ευστάθιος, Βλησίδης Νικόλαος, Καπούνης Δημήτριος, Πιτταράς Ευστάθιος, Ψαρρά Αικατερίνη, Ψαρρά Ευδοκία,Βασαλάκης Δημήτριος.
Απόντες Σύμβουλοι: Μάνης Ηλίας, Καραμανής Γεώργιος, Μανιός Στέφανος, Μαράκης Νικόλαος, Σουλής Γεώργιος, Φρατζέσκος Στέφανος, Μαργαρίτης Ιωάννης.
Απεχώρησαν: Στο 1ο θέμα ο Καπούνης Δημ , Ζουλης Στ., στο 2ο θέμα η Συμιγδαλά Αικ.
Παρών στη συνεδρίαση για την τήρηση των πρακτικών ήταν ο υπάλληλος του Δήμου ΠΕ1 Διοικητικού – Οικονομικού, Γιώργος Χατζηανδρέου.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εισήγαγε προς συζήτηση το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και είπε ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 126/6-6-2001( ΦΕΚ Α΄ 113) «Μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Νομού Κυκλάδων στους Δήμους Αμοργού, Δρυμαλίας, Νάξου και στις κοινότητες Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσης» μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου Νομού Κυκλάδων που αφορούν τους Δήμους Αμοργού, Δρυμαλίας και Νάξου και τις κοινότητες Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσης και συστήθηκε για το λόγο αυτό Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου με έδρα το Δήμο Νάξου. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 102 παρ.1και 2 του Ν. Ν.3852/2010, τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που έχουν συσταθεί από Δήμο ή Κοινότητα που συνενώνεται περιέρχονται αυτοδικαίως στο νέο Δήμο από την έναρξη λειτουργίας του. Επίσης οι Δήμοι που προκύπτουν από την συνένωση υπεισέρχονται αυτοδικαίως από την έναρξη της λειτουργίας τους στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συνενούμενων Δήμων ή Κοινοτήτων ως προς τα Δημοτικά και Κοινοτικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου έχει διαδημοτικό χαρακτήρα καθότι σε αυτό μετέχουν ο νέος Δήμος Νάξου και Κυκλάδων ο οποίος έχει υποκαταστήσει αυτοδικαίως και πλήρως τους τέως Δήμους Νάξου και Δρυμαλίας και τις κοινότητες Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσης κατά το άρθρο 1 του Ν. 3852/2010 παρ. 2 περ. 29 Α αρ. 3 και ο Δήμος Αμοργού.
Στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου υπάγονται πάρα πολλές λιμενικές εγκαταστάσεις των έξι νησιών που το απαρτίζουν και πάρα πολλά χιλιόμετρα χερσαίας ζώνης των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων που το απαρτίζουν.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου είναι το μεγαλύτερο Νομικό Πρόσωπο τόσο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων αλλά και των Κυκλάδων ευρύτερα. Είναι δε από τα μεγαλύτερα νησιωτικά δημοτικά λιμενικά ταμεία.
Ακλόνητη και ατράνταχτη βούληση και θέληση μας είναι να παραμείνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου στη σημερινή του μορφή ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με έδρα την Νάξο.
Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ο οποίος είπε ότι πιστεύω, βούληση και θέληση μας είναι να παραμείνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου στη σημερινή του μορφή.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσε το Σώμα σε διαλογική συζήτηση και στη λήψη σχετικής απόφασης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη:
Την εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Το γεγονός ότι ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων αφενός λόγω της μοναδικότητας του καθότι είναι ο μοναδικός Δήμος πανελληνίως που αποτελείται από πέντε νησιά και αφετέρου λόγω της ρητής πρόβλεψης του Συντάγματος σχετικά με την νησιωτικότητα και την προστασία των ορεινών όγκων και καθότι ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων πέραν της παραπάνω ιδιαιτερότητας και μοναδικότητας του αποτελείται από πέντε νησιά μεταξύ των οποίων και η Νάξος η οποία είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και από πάρα πολλές ορεινές Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες.
Της μεγάλης και ευρείας χωρικής εκτάσεως του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, του γεγονότος ότι το νησί της Νάξου είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων.
Το γεγονός ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου είναι το μεγαλύτερο Νομικό Πρόσωπο τόσο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων αλλά και των Κυκλάδων ευρύτερα, καθώς επίσης είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιωτικά δημοτικά λιμενικά ταμεία.
Το γεγονός ότι στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου υπάγονται πάρα πολλές λιμενικές εγκαταστάσεις των έξι νησιών ήτοι, των νήσων Νάξου, Αμοργού, Ηρακλειάς, Κουφονησίων, Δονούσας και Σχοινούσης που το απαρτίζουν, και πάρα πολλά χιλιόμετρα χερσαίας ζώνης των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων των νησιών αυτών, πλέον της τεράστιας θαλάσσιας έκτασης που καλύπτουν τα έξι νησιά των Κυκλάδων αυτά.
Την αρχή της εγγύτητας της επιλύσεως των τοπικών υποθέσεων.
Το Π.Δ. 126/6-6-2001( ΦΕΚ Α΄ 113) «Μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Νομού Κυκλάδων στους Δήμους Αμοργού, Δρυμαλίας, Νάξου και στις κοινότητες Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσης».
Το άρθρο 1 του Ν. 3852/2010 παρ. 2 περ. 29 Α αρ. 3.
Το άρθρο 103 του Συντάγματος.
Τα άρθρα 38 και 42 του Ν. 4150/2013.


Αποφασίζει ομόφωνα:
Να παραμείνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου στη σημερινή του μορφή ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με έδρα την Νάξο.


Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 331/2013.
Ο Πρόεδρος Τα Μέλη:
Μαυρομμάτης Φώτιος Ανεβλαβής Αργύριος, Ελευθερίου Ελευθέριος, Καραπάτης Δημήτριος, Λιανός Δημήτριος, Πρωτονοτάριος Τοτόμης, Μανιός Αντώνιος, Μανιός Δημήτριος, Πολυκρέτης Εμμανουήλ, Σιγάλας Μαρίνος, Ψαρράς Απόστολος, Αγγελής Ευστάθιος, Βλησίδης Νικόλαος, Πιτταράς Ευστάθιος, Ψαρρά Αικατερίνη, Ψαρρά Ευδοκία,Βασαλάκης Δημήτριος.

Για την ακρίβεια
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: