slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΒΙΝΤΕΟ: Ομιλίες Βενιζέλου, Τσίπρα και Προέδρα... και το μαιμού πέναλτι του θρύλου

Πρώτα πρώτα για γέλιο το πέναλτι του γαύρου και μετά οι υπόλοιποι





ΒΙΝΤΕΟ-Ολόκληρη η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου

Με ευθείες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέροντας: «Ο κ. Τσίπρας, οι απόψεις του και οι συνεταίροι του, δεν εκφράζουν την Ελλάδα του αύριο, αλλά την Ελλάδα του προχθές».

«Γιατί αυτό προτείνει», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, «προτείνει την επιστροφή στα βαθιά αίτια της κρίσης, την επιστροφή στο παρελθόν. Αυτός είναι ο φόβος. Μην τυχόν η Ελλάδα βγει από το μνημόνιο, μην τυχόν βγει από την εποπτεία της τρόικας, γιατί έτσι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης για τον κ. Τσίπρα, τη στενή ηγετική του ομάδα, το ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεταίρους του».

Σχετικά με τον προϋπολογισμό, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε: «Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, υπάρχουν αποτελέσματα που καταγράφονται στον προϋπολογισμό, γιατί ο προϋπολογισμός αυτός είναι ο προϋπολογισμός της τελικής εξόδου από την κρίση και το μνημόνιο».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για παραλογισμό της σημερινής πολιτικής ζωής της χώρας, που, όπως είπε, τον εκφράζει, κυρίως, «ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι συμπλέουν άμεσα και έμμεσα μαζί του».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία αίσθηση ευθύνης από τη μεριά της αντιπολίτευσης, γιατί έχουν καλομάθει στο γεγονός ότι κάποιοι άλλοι σηκώνουμε επί χρόνια το βάρος αυτό και αναλαμβάνουμε δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό κόστος, ιστορικά δυσανάλογο».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Κύριε Τσίπρα είστε καθηλωμένοι σε μεσαία ποσοστά».

Δείτε τα βίντεο:









ΒΙΝΤΕΟ-Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

«Σήμερα συζητάμε για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Συζητάμε για ζωές που σβήνουν στο σκοτάδι με κομμένο το ρεύμα της ύπαρξής τους. Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και καλούμαστε να προβληματιστούμε αν αυτή είναι άραγε μια φυσιολογική χώρα, όπως είπε ο πρωθυπουργός ή μήπως είμαστε μπροστά στην κορύφωση μιας προδιαγεγραμμένης πορείας», τόνισε στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ο δρόμος της συνέχισης της καταστροφής και του κατευνασμού των ισχυρών και σημείωσε ότι ποτέ άλλοτε η χώρα δεν είχε βρεθεί σε τέτοια κατάσταση και ότι το Μνημόνιο ήταν μια τραγωδία για τη χώρα. «Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες γι΄ αυτό» είπε ακόμη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέβαλε πολιτική που έπληξε καίρια την εμπιστοσύνη στην οικονομία, τριπλασίασε την ανεργία, έριξε στη φτώχια τον λαό.

«Μας λέτε ότι σώσατε τη χώρα. Μα ποιον ακριβώς σώσατε;», αναρωτήθηκε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε σχέδιο της τρόικας για να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποικία χρέους και «ν' αλλάξει χέρια η χώρα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε «σκόπιμα λαθεμένο» τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, με βάση τον οποίο το ΔΝΤ υπολόγισε τις συνέπειες του μνημονίου και δήλωσε πως οι πλειστηριασμοί και οι ομαδικές απολύσεις αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ «κόκκινες γραμμές», καθώς αναμένεται να σβήσουν απ' τον χάρτη οριστικά τη μεσαία τάξη, υποτιμώντας την υποθηκευμένη περιουσία και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ξεπούλημά της στα «αρπακτικά κοράκια των αγορών».

Στον «εύκολο δρόμο της πεπατημένης» που ακολουθεί η κυβέρνηση με τον Προϋπολογισμό του 2014, ο Αλ. Τσίπρας αντιπρότεινε τον «δύσκολο δρόμο» της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας, που περνά αφ' ενός μέσω της καταγγελίας των Μνημονίων και επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και αφ' ετέρου, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο σε τρεις πυλώνες: Σταθεροποίηση της οικονομίας με κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα, σχέδιο έκτακτης ανάγκης ως ασπίδα κοινωνικής προστασίας για τους ανέργους και τα πολύ φτωχά κοινωνικά στρώματα ("νέα σεισάχθεια") και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας, με τράπεζα ειδικού σκοπού για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και έμφαση στην υποστήριξη της «εθνικής βιομηχανίας» (εξασφάλιση χαμηλού ενεργειακού κόστους με ρήτρα απασχόλησης και φορολογία στα κέρδη και όχι στην παραγωγή).







ΒΙΝΤΕΟ-Ολόκληρη η ομιλία του Πάνου Καμμένου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στη Βουλή.

«Πρόκειται για προϋπολογισμό-τραγωδία που υποθηκεύει με δυσβάσταχτα δάνεια και χρέη τις επόμενες γενιές μέχρι το 2057», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: « Πως είναι δυνατόν η ελληνική κοινωνία να «φέσωσε» με χρέος 270 δις μέσα σε μία τριετία. Που είναι αυτά; Γιατί τα χρεώθηκε ο πολίτης;. Να πούμε την αλήθεια. Ουσιαστικά η κυβέρνηση  των μνημονίων τα πέρασε από το έλλειμμα των τραπεζών στο έλλειμμα των πολιτών. Ο Ε. Βενιζέλος πολύ προσεκτικά ρώτησε «τι θέλετε; Να κλείσουν οι τράπεζες;». Μα εμείς δεν είμαστε Βουλευτών των τραπεζών, είμαστε Βουλευτές των πολιτών».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται μια νέα συμφωνία που θα προτάξει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Το όραμα είναι να δουλέψουμε σκληρά, να αλλάξουμε το δημόσιο αλλά και το κράτος να περιφρουρήσει τις περιουσίες των πολιτών» και τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του μνημονίου .

Παράλληλα ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως στόχος της Γερμανίας «είναι η υποδούλωση των λαών» και πρόσθεσε εμείς θέλουμε την κοινότητα των εθνών. «Όχι στην Ευρώπη της Μέρκελ» .





Δεν υπάρχουν σχόλια: