slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Αγκαλίτσες και φιλάκια» Τσίπρα – Αλαφούζου; Ετσι εξηγείται η επίθεση στον Αρβανιτόπουλο


Αβαντάρει την πολιτική της τυφλής σύγκρουσης στο ΕΚΠΑ, το συγκρότημα του Φαλήρου, ζητώντας Αίμα στην Αρένα. Δείτε γιατί τα χώνουν συνεχώς στον Αρβανιτόπουλο!
Το κείμενο από το antinews
Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ τη νέα τακτική του Αλέξη Τσίπρα να προσεταιριστεί τμήματα του επιχειρηματικού κόσμου και της οικονομικής ελίτ της χώρας.
Διάχυτος επίσης είναι ο προβληματισμός και για το κατά.... πόσο αυτή η στροφή, που έγινε πιο εμφανής ιδιαίτερα μετά το Τέξας και κορυφώθηκε στη σύμπτωση θέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων με αφορμή την τροπολογία για τα φάρμακα, θα οδηγήσει στην απώλεια του όποιου ριζοσπαστικού και αριστερού λόγου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ιστοσελίδα Ίσκρα, που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «διαβλέπει» αλλαγή στάσης μέρους του ελληνικού κεφαλαίου έναντι μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σχετική «ευνοϊκή» για το ΣΥΡΙΖΑ αρθρογραφία που αναπτύχθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Καθημερινή. Μάλιστα με αφορμή άρθρο για το θέμα που γράφτηκε στην ιστοσελίδα tvxs και το οποίο αναπαράγει η Ίσκρα σχολιάζει πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ από “ακραία” πολιτική δύναμη αντιμετωπίζεται με “συμβουλές” και “συστάσεις” για “ωρίμανση”. Και όταν η Καθημερινή μιλάει για ωρίμανση ο “νοών νοείτω”. Το τερατώδες είναι ότι τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης (“η συμπυκνωμένη πολιτική έκφραση του κεφαλαίου”) εξακολουθούν να διαμορφώνουν πλήρως την ατζέντα και να καθορίζουν ακόμα και την απαγορευμένη θεματολογία. Όσο η Αριστερά δεν αποτινάσσει αυτά τα δεσμά , ο κίνδυνος να “στραγγαλισθεί” και να “απογυμνωθεί” στα πιο ουσιώδη είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός».

Στην Καθημερινή της Κυριακής το κύριο άρθρο της τιτλοφορείται «Αναγκαία ωρίμανση» και απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «δικαιολογία για τη συνέχιση της ακραίας και ανεύθυνης αντιπολίτευσης δεν υπάρχει. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Απαιτούν τη βίαιη ωρίμανση όλων μας». Στο ίδιο φύλλο φιλοξενείται επίσης συνέντευξη του Πέτρου Τατσόπουλου στην οποία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «Σε διαβεβαιώ, στο βαθμό που καταλαβαίνω κι εγώ το ΣΥΡΙΖΑ, ότι στον σκληρό πυρήνα των αποφάσεων το πάνω χέρι το έχουν οι ρεαλιστές και, όπως σε όλα τα μεγάλα κόμματα, σημασία έχει ποιος παίρνει τις αποφάσεις. Άρα στο βαθμό που γνωρίζω και με κίνδυνο να διαψευστώ, ο εσωτερικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσανατολισμένος προς το ρεαλισμό. Αλλά χρειάζεται διαρκής αγώνας για να επικρατήσει». Και προσθέτει ότι εν μέρει έμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον προστάτευσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην κόντρα που είχε προ ημερών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την Αυγή.

Μάλιστα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας για το ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αναφορά για την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να μιμηθεί τις εποχές των ζιβάγκο του Αντρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ ενώ σε άρθρο του με τίτλο «Η δεύτερη δοκιμασία για μια κυβέρνηση Τσίπρα» ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τονίζει ότι «Υπάρχουν εργοδοτικοί κύκλοι, συνεπικουρούμενοι από ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων που πιστεύουν ότι, από πρακτική άποψη, η άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας από την ομάδα Τσίπρα δεν ενέχει περισσότερους κινδύνους από εκείνους που συνόδευσαν, το 1981, την άνοδο στην εξουσία του Αντρέα Παπανδρέου».

Το άρθρο του tvxs το οποίο αναπαράγει η Ίσκρα σχολιασμένο καταλήγει λέγοντας ότι «Η αλλαγή στάσης της Καθημερινής σχετίζεται ασφαλώς με τα σημερινά στρατηγικά αδιέξοδα της κυβερνήσεως και τις μυστικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα έναντι της ΝΔ. Αντίθετα με άλλες εφημερίδες του αστικού κόσμου όπως το Βήμα, που επιμένει να παρουσιάζει δημοσκοπήσεις-«ντέρμπι» μεταξύ των δύο κομμάτων, η Καθημερινή δείχνει αποδέχεται το ..μοιραίον και να προσαρμόζεται στο υπό διαμόρφωση νέο πολιτικό τοπίο».

Μέχρι στιγμής πάντως η Αριστερή αντιπολίτευση μετά το Τέξας έχει επίσημα κρατήσει χαμηλούς τόνους έναντι της νέας αντιπολιτευτικής τακτικής του Αλέξη Τσίπρα ωστόσο κάτι τέτοιο οφείλεται κατά πολλούς στη συγκυρία, που χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανή οξύτητα στην αντιπαράθεση μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης.
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: