slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υποστήριξη στην υποψηφιότητά του Νίκου Χρυσόγελου για τη λίστα των Οικολόγων Πράσινων για τις Ευρωεκλογές

Στις 17 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα μεταξύ των μελών των Οικολόγων Πράσινων για την ανάδειξη των υποψηφίων που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επικείμενες ευρωεκλογές, το Μάιο του 2014.
Αν θα θέλατε να υποστηρίξετε, ως μέλος της κοινωνίας των πολιτών, την υποψηφιότητα του Νίκου Χρυσόγελου και αν νομίζετε ότι σας εκφράζει το παρακάτω κείμενο, παρακαλώ απαντήστε γράφοντας το όνομα σας κάτω από Οι υπογράφοντες/ οι υπογράφουσες, μαζί με την ιδιότητα που θέλετε να αναφέρεται. Αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο στην ένδειξη της αποδοχής του από .....
την κοινωνία.
===================
Η Ελλάδα διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικής ύφεσης και πολλαπλής κρίσης (περιβαλλοντικής, κοινωνικής, αξιακής, πολιτικής, κ.α.). Όσα γίνονται σήμερα επιδεινώνουν την κρίση και τα προβλήματα.  Χρειαζόμαστε ένα ριζοσπαστικό όραμα και ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει, να έρθει πιο κοντά στις αγωνίες των Ευρωπαίων πολιτών, να προωθήσει την συμμετοχική δημοκρατία, πολιτικές με γνώμονα την δημιουργία θέσεων εργασίας και την αναζωογόνηση της οικονομίας σε οικολογικά και κοινωνικά βιώσιμη κατεύθυνση, την κοινωνική συνοχή, την πολιτική ενοποίηση, την προστασία του περιβάλλοντος και το σεβασμό των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων/ ελευθεριών των πολιτών. Το Ευρωκοινοβούλιο χρειάζεται να ενισχυθεί ως ο μόνος από τους τρεις (Συμβούλιο, Κομισιόν, Ευρωκοινοβούλιο) εκλεγμένος ευρωπαϊκός θεσμός.
Ανεξαρτήτως τι ψηφίζουμε, θεωρούμε ότι οι Πράσινοι δίνουν μάχες εδώ και πολλά χρόνια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για μικρές και μεγάλες αλλαγές, προς όφελος των πολιτών και των κοινωνιών. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα δυνατό πράσινο κόμμα, για να ενισχύσει τον πολιτικό πλουραλισμό στη Βουλή και να αποτελέσει μια σοβαρή πολιτική πρόταση για την προώθηση ενός κύματος μεταρρυθμίσεων κι ανατροπών που φέρνουν λύσεις. Η χώρα χρειάζεται τη συγκρότηση με τη συμμετοχή της κοινωνίας μιας εναλλακτικής πρότασης διεξόδου από την βαθιά και πολλαπλή κρίση, μέσα από ορθολογικές και δίκαιες πολιτικές, που θα εκφράζουν και θα στηρίζονται από την κοινωνία και τα κινήματα των πολιτών.
Ανεξαρτήτως τις ψηφίζουμε, θεωρούμε ότι και η Ευρωβουλή πρέπει να έχει ισχυρή πράσινη παρουσία και από την Ελλάδα. Εκτιμώντας την κοινωνική παρέμβαση, το πολιτικό και προσωπικό ήθος, την πολιτική παρουσία του Νίκου Χρυσόγελου, θεωρούμε ότι η εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο θα συμβάλλει  - το έχει αποδείξει με τις πράξεις του μέχρι τώρα - στην προώθηση βαθιών αλλαγών αλλά και στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων γιατί εκπροσωπεί συνειδητά οικολογικές, κοινωνικές, δημοκρατικές αξίες και πρακτικές.
Οι υπογράφοντες/ οι υπογράφουσες
=======================
Αυτό το μήνυμα απευθύνεται σε ενεργούς πολίτες, που είναι δραστήριοι σε τοπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο και θα ήθελαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του Νίκου Χρυσόγελου για τη λίστα των Οικολόγων Πράσινων για τις Ευρωεκλογές ανεξαρτήτως τι ψηφίζουν οι ίδιοι/ες
Νικόλας Στεφάνου / +30 22840 24571 / +30 6932301696 /nicolas@parosweb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: