Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Την "άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Θήρας" και την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Μήλου ζητάει ο κ. Συρμαλένιος

Αναφορά στη Βουλή για τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος με θέμα "Άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση του Κ.Υ. και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Θήρας" .
Η ερώτηση - αναφορά του κ. Συρμαλένιου:

Θέμα: Άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση του Κ.Υ. και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Θήρας

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το έγγραφο του Δήμου Σαντορίνης της 16.12.2013 με αρ. πρωτ. 18925 με την Ανοικτή Επιστολή του Συντονιστικού Υγείας της Θήρας που αφορά στην απαίτηση άμεσης στελέχωσης και χρηματοδότησης του Κέντρου Υγείας Θήρας καθώς και στην άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Θήρας με Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα.

Επισυνάπτεται το έγγραφο και η ανοιχτή επιστολή του συντονιστικού.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 17.12.2013

Ο καταθέτων Βουλευτής

Νικόλαος Συρμαλένιος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Φηρά Θήρας 84 700
( 22863 60101/109
Fax: 22860 22118
E-mail: dimarxos@1353.syzefxis.gov.gr
Πληροφορίες: Φλώρα Αναπλιώτη
Θήρα, 16 Δεκεμβρίου 2013
Αρ. πρωτ.: 18925
Προς: 1. Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
κ. Αντώνιο Σαμαρά
Μέγαρο Μαξίμου, Ηρώδου Αττικού 19,
Τ.Κ. 10674, Αθήνα
τηλ.: 210 3885491, φαξ: 210 6715799
2. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής
Αλληλεγγύης
κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Αριστοτέλους 17, Τ.Κ. 104 33, Αθήνα
τηλ.: 210 5235955, φαξ: 210 5233573 Κοιν.: 1. Υπουργό Τουρισμού
κα Όλγα Κεφαλογιάννη
Αμαλίας 12, Τ.Κ. 105 57
τηλ.: 210 3736374, φαξ: 210 3229537
2. Διοικητή Γ.Ν. Σύρου
«ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ»
κ. Ιωάννη Πετράκη
Γ. Παπανδρέου 2, Τ.Κ. 841 00
Ερμούπολη – Σύρος
τηλ. 22813 60530 / Φαξ 22813 60570
3. Βουλευτές Κυκλάδων
4. ΜΜΕ ΘήραςΘέμα: Ανοιχτή Επιστολή Συντονιστικού Υγείας της Θήρας.Σας αποστέλλουμε την από 12.12.2013 Ανοικτή Επιστολή του Συντονιστικού Υγείας της Θήρας που αφορά στην απαίτηση άμεσης στελέχωσης και χρηματοδότησης του Κέντρου Υγείας Θήρας καθώς και στην άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Θήρας με Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Δήμαρχος Θήρας
Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος
12.12.2013Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά
Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη


Κοιν: Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη
Διοικητή Νοσοκομείου Σύρου κ.Ιωάννη Πετράκη,
Βουλευτές Κυκλάδων
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Ανοιχτή Επιστολή του Συντονιστικού Υγείας της Θήρας

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
οι Έλληνες πολίτες δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση, αποτέλεσμα των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από τον Μάιο του 2010. Οι δαπάνες για την Υγεία και τη Κοινωνική περίθαλψη έχουν μειωθεί πάνω από 40% από το 2010. Τα Δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, εξοπλισμό, φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
Εσείς υποστηρίζετε ότι κάνετε αναδιάρθρωση της Δημόσιας Υγείας. Εμείς βιώνουμε καθημερινά τη διάλυση και το ξεπούλημά της σε ιδιωτικά συμφέροντα. Εμείς καταλαβαίνουμε ότι κάθε φορά που θέλετε να πληρώσετε μια δόση στους δανειστές, επιλέγετε να υπηρετήσετε εκείνους, κόβοντας μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές και όχι εμάς, τους πολίτες.
Η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρωταρχική ανάγκη, πολύ περισσότερο για περιοχές όπως τα νησιά μας που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες. Επιπλέον, η Σαντορίνη οφείλει να έχει άριστες υποδομές Υγείας αφού είναι παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.
Το συντονιστικό των φορέων, συλλόγων και σωματείων της Θήρας συναντήθηκε τη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 για να καταγράψει τα οξύτατα προβλήματα που έχουν εκδηλωθεί στο Κέντρο Υγείας Θήρας. Τα προβλήματα αυτά, αφορούν την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την έλλειψη βασικού εξοπλισμού και την έλλειψη υγειονομικού υλικών και φαρμάκων. Πιο συγκεκριμένα:
Ενώ υπάρχουν εννέα(9) θέσεις αγροτικών ιατρών, έχουν καλυφθεί μόνο οι δύο(2) με αποτέλεσμα τόσο την σωματική και ψυχική τους εξουθένωση, λόγω των συνεχών εφημεριών όσο και το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων της Θήρας που παρείχαν στο Θηραϊκό λαό βασικές υπηρεσίες φροντίδας και συνταγογράφησης.
Λείπει ένας(1) ορθοπεδικός γιατί ενώ υπάρχει οργανική θέση, αυτή είναι κατειλημμένη από γιατρό αποσπασμένο στη Τήνο, με αποτέλεσμα η Θήρα να καλύπτεται ενίοτε με συμβασιούχο ορθοπεδικό.
Η θέση του καρδιολόγου καλύπτεται από συμβασιούχο ενώ υπάρχει κενή οργανική θέση.
Λείπει ένας(1) αναισθησιολόγος.
Λείπουν οδηγοί ΕΚΑΒ.
Όσο αφορά τον ιατρικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό χρειάζονται: ένα(1) μηχάνημα(κομπρεσέρ) παραγωγής ιατρικού οξυγόνου ή φιάλες οξυγόνου 50lit και 10lit, ένας(1) απινιδωτής τροχηλατός, ένα(1) οξύμετρο, τρία(3) ωτοσκόπια, ένα(1) οξύμετρο παιδιατρικό, ένα(1) ωτοσκόπιο παιδιατρικό, ένας(1) οδηγός διασωλήνωσης, δύο(2) στηθοσκόπια, σετ χειρουργικά εργαλεία για τα ΤΕΠ και Π.Ι., τρία(3) πιεσόμετρα, αντλία ηλεκτρονική για χορήγηση φαρμάκων, μπαταρία προσωρινού βηματοδότη, εμφανιστήριο ψηφιακό, ανολοσολογικό-ορμονολογικό αναλυτή, μία(1) γυναικολογική καρέκλα, σετ τοκετού, σετ αποξέσεων, ένα(1) κλίβανο γυναικολογικό, ένας(1) καρδιοτοκογράφος, ένα(1) μηχάνημα Doppler, ένα κρεβάτι τοκετού, ένας(1) υπέρηχος 3D, ένα φορείο σπαστό.
Όσο αφορά τον υπόλοιπο εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας χρειάζονται: τέσσερις(4) Η/Υ, τέσσερις(4) εκτυπωτές δικτύου πολλαπλών εκτυπώσεων και να γίνει επέκταση του δικτύου Internet.
Όσο αφορά τα αναλώσιμα χρειάζονται: ιματισμός (σεντόνια, κουβέρτες κλπ), είδη καθαριότητας και ευπρεπισμού, αντιδραστήρια μικροβιολογικού εργαστηρίου και αναλώσιμα του αντίστοιχου τμήματος, είδη όπως γλωσσοπίεστρα, διχτυωτή επίδεσμοι, ουροδοχεία, ρινογαστρικοί καθετήρες.
Χρειάζεται πετρέλαιο θέρμανσης.
Είναι απαραίτητη η συντήρηση και η επισκευή του υπάρχοντος ιατρικού, ηλεκτρονικού, ηλεκτρολογικού και λοιπού εξοπλισμού.

Επιπλέον, οι αεροδιακομιδές των ασθενών γίνονται με δικά μας χρήματα, μέσω του ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού, αφού το ΕΚΑΒ απορρίπτει συνεχώς τα αιτήματα επείγουσας μεταφοράς ασθενών.
Αντιμετωπίζουμε το θέμα της Υγείας ως ένα ενιαίο πρόβλημα και συνδέουμε τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας με την εκκρεμότητα λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου Θήρας. Ένα νοσοκομείο που ο Θηραϊκός λαός συνεχίζει να είναι αντίθετος στις λύσεις (παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ ή ιδιωτικοποίηση) που παρουσίασε ο σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας κ. Θ. Πλεύρης στο πρόσφατο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας. Ένα νοσοκομείο που ενώ χτίστηκε και εξοπλίστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού (στοίχισε 14.000.000 ευρώ) και είναι έτοιμο για λειτουργία, η μη λειτουργία του στοιχίζει καθημερινά στο Θηραίο πολίτη. Να σας αναφέρουμε ενδεικτικά ότι ενώ στην Θήρα ζουν νεφροπαθείς που χρειάζονται καθημερινά υπηρεσίες αιμοκάθαρσης και ενώ το νέο νοσοκομείο έχει το κατάλληλο εξοπλισμό, εξαιτίας του ότι είναι κλειστό, οι συμπολίτες μας κρατούνται στη ζωή μέρα με την μέρα μέσω των χρημάτων του Δήμου και μέσω δωρεών.
Για όλα τα παραπάνω εκφράζουμε την απογοήτευση, την έντονη αγανάκτηση και την οργή μας, για την αδυναμία σας να εξασφαλίσετε τα αυτονόητα. Σας ενημερώνουμε, επομένως, ότι η υπομονή μας έχει ήδη εξαντληθεί και αναμένουμε τις κινήσεις σας μέχρι το τέλος του 2013.
Σε αντίθετη περίπτωση, ο Θηραϊκός λαός είναι αποφασισμένος να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις από το νέο έτος. Δεν είμαστε κλέφτες, μπαταχτσήδες, τεμπέληδες, όπως επανειλημμένως οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δηλώσει. Στους φόρους που συνεχώς ΕΣΕΙΣ επιβάλετε, αν και μας έχουν γονατίσει, συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε! Απαιτούμε, όμως, την ανταποδοτικότητα των χρημάτων που δίνουμε στο κράτος.
Ήρθε η ώρα, οι πολίτες να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από τις πολιτικές που μας επιβάλετε. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα σε ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ Υγεία!

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Θήρας!
Απαιτούμε την άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Θήρας
με ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ χαρακτήρα!

Το Συντονιστικό Θήρας για την Υγεία
Δήμος Θήρας
ΕΛΜΕ Θήρας
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θήρας
Σύλλογος Πολυτέκνων Θήρας
Πολίτες της ΟίαςΣωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα”
    Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

     ΑΝΑΦΟΡΑ

    Για τον  κ.κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας    

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΜήλουΟ Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το έγγραφο του Δήμου Μήλου της 15.12.2013 με αρ. πρωτ. 7765 με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μήλου κατά της απόφασης αναστολής λειτουργίας του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Μήλου.

                                          Επισυνάπτεται το έγγραφο
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.Αθήνα, 17.12.2013

                                            Ο καταθέτων Βουλευτής
                       
                                              Νικόλαος Συρμαλένιος

Δεν υπάρχουν σχόλια :