slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το Ιστορικό Αρχείο Νάξου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην αποδελτίωση της εφημερίδας "Ναξιακό Μέλλον.


Το Ιστορικό Αρχείο Νάξου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην αποδελτίωση της εφημερίδας "Ναξιακό Μέλλον." πρόκειται για ένα έργο που φιλοδοξεί να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από τα 800, περίπου, φύλλα μιας εφημερίδας που εκδιδόταν σχεδόν αδιάκοπα από το 1936 μέχρι το 2000.  Μέσα από τις σελίδες του "Ναξιακού Μέλλοντος" παρελαύνει όλη η πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της Νάξου των τελευταίων 65 χρόνων: τα μικρά και τα μεγάλα έργα που έγιναν στο νησί, τα τοπικά ζητήματα αλλά και οι εθνικές και διεθνείς συγκυρίες που απασχόλησαν ή συγκλόνισαν τη....
ναξιώτικη κοινωνία, οι διακρίσεις, οι γάμοι, οι γεννήσεις και οι θάνατοι των Ναξιωτών, η λαογραφία και η λογοτεχνία της Νάξου -όλες οι ψηφίδες που συνθέτουν την ιστορία του νησιού και σκιαγραφούν τη ναξιώτικη ψυχή. 
Η αποδελτίωση θα γίνει από εθελοντές, ανάλογα με το χρόνο που θέλει και μπορεί να διαθέσει ο καθένας αλλά και σε χρόνο και χώρο της επιλογής του εφόσον τα στοιχεία (οι τίτλοι των άρθρων) θα καταχωρούνται σε βάση δεδομένων που έχει αναπτύξει και αναρτήσει στο διαδίκτυο για το σκοπό αυτό ο κ. Δημήτρης Κυπραίος.
Ελπίζουμε ότι με την ολοκλήρωσή της, η πρωτοβουλία αυτή θα είναι μια πραγματική επένδυση στο...ναξιακό μέλλον, αφού θα δώσει σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε έναν τεράστιο πλούτο πληροφοριών που μέχρι τώρα έμενα αναξιοποίητος.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικο Αρχείο (22850-23037) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9.00-17.00.  Σας περιμένουμε!
Μαρία Παπαγιάννη, υπεύθυνη Ιστορικού Αρχείου Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: