slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ιδού το Λόμπι της Δραχμής που στοιχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ – Τους προσφέρει γη και ύδωρ ο Alexis



Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ απο την εφημερίδα Κεφάλαιο που κυκλοφορεί είναι όλα τα λεφτά, για το επιχειρηματικό λόμπι που πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και του υπόσχεται εκβιομηχάνιση της χώρας σε νόμισμα δραχμής.
Απώτερος στόχος τους είναι να φέρουν τα δις που έχουν βγάλει από τη χώρα (εμβάσματα πάνω από 300 δις έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια) αφού πρώτα τα μετατρέψουν σε μυθικά τρισεκατομμύρια ΔΡΑΧΜΕΣ!
Η απορία είναι γιατί αυτοί οι καλοί.....
άνθρωποι (αρκετοί από αυτούς περιβάλλουν την σημερινή ηγεσία του ΣΕΒ) δεν φέρνουν τώρα τα χρήματά τους να τα επενδύσουν στην Ελλάδα που τα έχει ανάγκη. Προφανώς περιμένουν την ολική αποτέφρωση και την επιστροφή στη δραχμή. Ετοιμασθείτε να τα δούμε όλα.

Αναφέρει ανάμεσα στα άλλα το ρεπορτάζ που υπουγράφουν οι Γιώργος Κράλογλου και Σταμάτης Ζαχαρός.>

H αγορά βοά!

Μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες χτυπούν την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ, κουβαλώτας στις αποσκευές τους χρέη μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ. Μαζί και κρατικοδίαιτοι που δεν θέλουν να χάσουν την θέση τους ή επιδιώκουν να πάρουν θέση ή και να την διευρύνουν στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται και μπροστά στην δική τους σωτηρία δεν νοιάζονται για το αν θα επιστρέψουμε σε ένα τοπικό νόμισμα και αν οι Έλληνες πολίτες συναγωνίζονται σε καταναλωτική δύναμη μιας μικρής και αδύναμης οικονομικά αφρικανικής χώρας.

Πληροφορίες του ”Κεφαλαίου” συνδέουν αυτό το σκηνικό και με διεργασίες στον ΣΕΒ, λόγω της επικείμενης αλλαγής φρουράς, ώστε να επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ των απόψεων που προβάλλουν τα παλιά τζάκια και των αντιστάσεων από επιχειρηματίες που προσδοκούσαν ότι ο ΣΕΒ θα τους χρησίμευε μελλοντικά για μια λαμπρή πολιτική καριέρα.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται να έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή και να έχει προσφέρει στα στελέχη αυτά έναν ρόλο στη νέα κατάσταση πραγμάτων.

Κεντρικό σημείο της συμφωνίας είναι η δημιουργία μετά τις εκλογές και εφόσον αυτές τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μηχανισμών με την μορφή Συμβουλίων (βιομηχανίας ή ανταγωνιστικότητας) που θα αναλάβουν σχεδιασμούς και πρωτοβουλίες για την εκβιομηχάνιση της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και η έκπληξη και εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ομάδας να τεθεί ακόμη και επικεφαλής στις ερχόμενες ευρωεκλογές!



http://kourdistoportocali.com/post/32027/drahma

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τερμα τα διφραγκα αγορινα το ποταμι δεν εχει επιστροφη οπως βλεπεις τελειωνετε δεν σας σωζουν ουτε τα τσεκουρια του φιλοσοφου βοριδη ουτε η τρελλα του βαρυμαγκα κομανετσι.Απο τον ΣΥΡΙΖΑ που ερχεται απαιτουμε ,οπως ηδη εχει εξαγγειλει, μια δικη για ολους και για ολα, εμεις απο την πλευρα μας περιμενουμε την απονομη δικαιωσυνης και αν ειστε αθωοι σαν τους κατηγορουμενους του χρηματιστηριου με γεια σας ρε σωτηρες της δεκαρας , η εστω του ευρω αφου το προτιματε