slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευτυχώς υπάρχουν και μερικοί σοβαροί δικαστές: Η Κουτζαμάνη αναιρεί την αθώωση των 42 για το ΧΑΑ


Η απόφαση της αθώωσης των 42 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, 14 χρόνια μετά, βρίσκει εντελώς αντίθετη την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη που όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα, χαρακτηρίζει την απόφαση πρόκληση: «Είναι πρόκληση η απόφαση» είπε και δήλωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει «αναίρεση υπέρ του νόμου».

Όπως αναφέρεται στο.... ρεπορτάζ, ζήτησε να της παραδώσουν την απόφαση μόλις αυτή καθαρογραφεί ώστε να προχωρήσει στην αναίρεση το συντομότερο δυνατόν.

«Θέλω να δω το σκεπτικό των δικαστών», πρόσθεσε. «Δεν γνωρίζω τα στοιχεία επί των οποίων βασίστηκαν για να εκδώσουν την απόφασή τους και θέλω να τα μελετήσω και εγώ. Διότι οι εισαγγελείς οι οποίοι διενέργησαν την κύρια ανάκριση και με τους οποίους επικοινώνησα, μου ανέφεραν ότι υπήρχαν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία στοιχειοθετούσαν τις κατηγορίες».

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ όμως, για να καθαρογραφεί μια απόφαση χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες οπότε στα μέσα του 2014 «θα τρέχει ο χρόνος παραγραφής» αφού για τα αδικήματα αυτού του είδους, ο χρόνος παραγραφής είναι τα 15 χρόνια!

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: