slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λίγοι οι ΠΑΣΟΚοι αλλά μπετόν-αρμέ: Tα Νέα αποδομούν τον Σταϊκούρα επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στον Στουρνάρα

Εκκινώντας με το ερώτημα «Τι είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας» και υπό τον τίτλο «Κακά», η στήλη Αγιογραφίες στα Νέα σήμερα είναι αφιερωμένες στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα με την εκτίμηση «Τι θα ήταν, αν ήταν κάτι; Λοιπόν θα ήταν ένας Ιάγος του νεοκαραμανλισμού».
Η στήλη που υπογράφει ο Δημήτρης Μητρόπουλος στήνει την αγιογραφία με μια....
εξαρχής αναφορά στην κόντρα που φαίνεται να αναπτύσσει ο αναπληρωτής υπουργός με τον Γιάννη Στουρνάρα.«Είναι ένδειξη ότι η κυβέρνηση είναι αποσταθεροποιημένη στο εσωτερικό της. Αλλά και σημάδι πολλών κακών πραγμάτων». Και ενώ αναφέρεται πως ο Στουρνάρας ήταν πιο μελετημένος στα πολιτικά πέρυσι το φθινόπωρο σε σχέση με φέτος «δηλαδή σε αντίθεση με τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας ο αρμόδιος υπουργός δεν βελτιώνεται», ο δημοσιογράφος συνεχίζει αναφέροντας ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει ξεχάσει ποιος είναι. «Δικό μας παιδί ως υιός του διευθυντή γραφείου του Καραμανλή, προωθήθηκε στο βολευτιλίκι αντί ας πούμε να γίνει δήμαρχος Λαμίας» επισημαίνοντας ότι προωθήθηκε στα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας επειδή υπήρχε ένα τεράστιο κενό. «Κάπως έτσι ίσχυσε το ανθ' ημών Σταϊκούρας.»

Ειδική αναφορά γίνεται στις κινήσεις των καραμανλικών, στις ραδιουργίες όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Τους ερέθισε -ασκόπως – ο Στουρνάρας κάνοντας κριτική στην περίοδο 2007-2009. Οχι πως δεν είχε δίκιο. Αλλά ξέχασε ποιο κόμμα τον στηρίζει ως υπουργό Οικονομικών. Δηλαδή, φέρθηκε απολίτικα. Οι καραμανλικοί έχουν έκτοτε ξεκινήσει πόλεμο φθοράς, είτε στη Βουλή είτε στο υπουργείο. Κάπως έτσι άρχισε ένα σπρώξιμο Σταϊκούρα ως οιονεί διαδόχου του Στουρνάρα. Λέγε- λέγε κοντεύει να το πιστέψει και ο ίδιος. Το «Σταϊκούρας στο Οικονομίας» είναι το πιο σύντομο ανέκδοτo της ελληνικής πολιτικής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: