slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το πρόγραμμα του Τσίπρα δεν είναι κακό... ειδικά αν ξέρεις ότι ποτέ δεν θα κληθεί να το εφαρμόσει


Θεματικό πάρκο τώρα στα καμένα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή για το πως θα κυβερνήσει τις πρώτες 100 μέρες.

Δεν το διάβασα από δημοσιογραφική διαστροφή αλλά πραγματικά από ενδιαφέρον με δεδομένο ότι οι πιθανότητες να βρεθεί ο Αλέξης στο τιμόνι της χώρας δεν είναι και λίγες το επόμενο διάστημα. Για να δούμε πως θα κινηθεί λοιπόν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις αναλάβει. " Αντικατάσταση του Μνημονίου, από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας". Πολύ καλό και συμφωνώ. Προφανώς ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει μόλις αναλάβει τους δανειστές μας ...
θα προχωρήσει, όπως λέει στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα προ του Μνημονίου επίπεδα, θα απαγορεύσει τις απολύσεις, θα φέρει έναν αναπτυξιακό νόμο και θα φτιάξει και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Πολύ ωραία όλα αυτά, και μακάρι, αν και προβληματίζομαι λίγο παρακάτω όταν αναφέρει πως θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση. Δηλαδή μπορεί και να μην το καταργήσουμε τελείως το μνημόνιο, όπως είπαμε παραπάνω , αλλά θα μπούμε σε ένα διάλογο με αυτούς που μας έχουν καταστρέψει για να το αλλάξουμε , αν κατάλαβα καλά. Λεπτομέρεια θα μου πείτε και ελπίζω πράγματι ο κ. Τσίπρας να έχει προετοιμάσει το έδαφος και να έχει φτιάξει μια καλή διαπραγματευτική ομάδα.

Βέβαια εκεί θα έχει ένα θέμα για το ποιοι θα τον ακολουθήσουν στη διαπραγμάτευση με τη Μέρκελ. Θα πάρει τον Λαφαζάνη; Θα πάρει τον Σταθάκη; Μπορεί όμως να πάρει και την Τζάκρη τώρα που το σκέφτομαι. Ή ακόμα καλύτερα τον Μπαλασόπουλο και τον Καλφαγιάννη. Με τέτοια ομάδα κρούσης η Μέρκελ θα χάσει τον ύπνο της. Αφού λοιπόν καταργήσουμε ή επαναδιαπραγματευτούμε, ή οτιδήποτε άλλο κάνουμε με το μνημόνιο θα αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση.

Με λεφτά που προφανώς υπάρχουν. Α, και μην ξεχάσουμε, θα ανοίξουμε και πάλι την ΕΡΤ, την οποία παλιά κατηγορούσαμε για παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ αλλά αφού πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στην Κουμουνδούρου αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Επίσης με ικανοποίηση διάβασα το κάλεσμα του Προέδρου στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πηδάνε από τη βάρκα τώρα που μπάζει νερά. Εξάλλου πάντα εντυπωσιαζόμουν από το ένστικτο της επιβίωσης όλων αυτών που για χρόνια λεηλάτησαν τη χώρα. Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα γενικά δεν είναι κακό. Ειδικά αν ξέρεις ότι ποτέ δεν θα το εφαρμόσει.

Βέβαια κάτι τέτοια προγράμματα επιθυμεί ο ελληνικός λαός. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ψήφισε κατά το παρελθόν τον άνθρωπο που την περίοδο των πυρκαγιών στην Ηλεία, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα θεματικό πάρκο με θέμα την αρχαία μυθολογία στα πρότυπα της Disneyland κάπου έξω από τον Πύργο. Αναμένω λοιπόν με χαρά και το πάρκο των δεινοσαύρων από τον Αλέξη. Εξάλλου και ΠΑΣΟΚους έχουμε και λεφτά. Ε, και κάποια στιγμή θα φτιάξουμε και πρόγραμμα.

http://www.antenna.gr/news/blogs/article/323836/thematiko-parko-tora-sta-kamena

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το φασιστοϊδές τσουτσουνόπαιδο της διαπλοκής και του γλειψίματος των αφεντικών του λέει κάποιες αλήθειες αλλά μισές, γιατί έτσι του είπαν και έτσι βολεύει το σύστημα που υπηρετεί.