slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για το σχέδιο πόλεως των Δυτικών Συνοικιών του Ηρακλείου

Την άμεση ανάθεση και ταχεία ολοκλήρωση των μελετών του φράγματος Δαφνών και της πολεοδόμησης των Δυτικών Συνοικιών της πόλεως του Ηρακλείου ζήτησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημ. Δοικησης-Ηλ. Διακυβερνησης, Υποδομων-Μεταφορων και Δικτύων, Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιμ. Αλλαγής.Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Σχεδιο πόλεως Δυτικών Συνοικιών  πόλεως Ηρακλείου Κρήτης.
Σύμφωνα με δημοσίευματα επί 20 και πλέον χρόνια ανατίθεται, συντάσσεται και εγκαταλείπεται η μελέτη-φάντασμα επέκτασης του σχεδίου πόλεως των Δυτικών Συνοικιών πόλεως Ηρακλείου.
Αποτέλεσμα της ολιγωρίας αυτής της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η εγκατάλειψη στη τύχη της και στην αυθαίρετη δόμηση μιας πολυάνθρωπης και συνεχώς αναπτυσσόμενης περιοχής, που στερείται έργων υποδομής λογω ελλείψεως σχεδίου πόλεως.
Ήδη μετά και την τελευταία εγκατάλειψη της υπό σύνταξη μελέτης, πρόεκυψε το ζήτημα της ολοκλήρωσης της επίσης εγκαταλελειμμένης μελέτης του φράγματος Δαφνών (αρμοδιότητας Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ), ως απαραίτητης προϋπόθεσης για να προχωρήσει η μελέτη του σχεδίου πόλεως.
Επειδή οι κάτοικοι της περιοχής-όμηροι" της ασυνέπειας των κεντρικών, περιφερειακών και αυτοδιοικητικών  αρχών έχουν από καιρό υπερβεί τα όρια της αγανάκτησης
Ερωτασθε
1.Για ποιους λόγους συνεχίζεται ο εμπαιγμός αυτός;
2.Προτιθεσθε να αναζητήσετε ευθύνες για την κατάσταση αυτή;
3.Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε για την ανάθεση και ταχεία ολοκλήρωση των μελετών φράγματος Δαφνών και πολεοδόμησης Δυτικών Συνοικιών Ηρακλείου Κρήτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: