slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Την Τετάρτη η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το Νοσοκομείο της Νάξου»

ΠΑΝ. ΡΗΓΑ . ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
 Αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και την αλήθεια θα έρθει για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα θέμα που αφορά τις Κυκλάδες.
Μετά την άρνησή του να στηρίξει –πριν από λίγο καιρό- το Νεώριο της Σύρου στο θέμα της επισκευής των δεξαμενών του πολεμικού Ναυτικού, ήρθε η ώρα της απόφασης για τον διαχωρισμό των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για την υπουργική τροπολογία που περιλαμβάνει το θέμα της διοικητικής και λειτουργικής αυτονομίας του Νοσοκομείου της ΝΑΞΟΥ  μαζί με την διάταξη που προβλέπει την μείωση της τιμής πώλησης των φαρμάκων.
Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ  με την συγκεκριμένη ψηφοφορία;
Θα ψηφίσει υπέρ του διαχωρισμού των νοσοκομείων Σύρου-Νάξου και υπέρ της μείωσης της τιμής των φαρμάκων ή η στήριξή του προς τους φαρμακοβιομήχανους θα «κάψει» και την Νάξο;
Τετάρτη ………… κοντή γιορτή.
            Τα προβλήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει ήδη ενώ είναι στην αντιπολίτευση.
Το τι έχει να γίνει αν κάποτε έλθει στη Κυβέρνηση μπορεί ο καθένας να το φανταστεί.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου σοσιαληστή Ρήγα, επιτέλους βρήκες το ταίρι σου, τον ακροδεξιό Γεωργιάδη...ΆΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι περισσότεροι κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι και επί Χούντας προπαγανδιστές της δικτατορίας. Παραδείγματα ο Αρβανίτης που επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν για πολλά χρόνια πρωτοκλασάτος δημοσιογράφος στην κρατική ΤV και ο Νάσος Αθανασίου όλα τα χρόνια της Χούντας πρωτοκλασάτος δημοσιογράφος της ΥΕΝΕΔ που ήταν το κύριο προπαγανδιστικό στρατοκρατούμενο κανάλι της δικτατορίας, όπως και άλλοι που ουκ έστιν αριθμός. Τώρα είναι όψιμοι αριστεροί αφού προσκύνησαν και έγλειψαν εκεί που τώρα φτύνουν. Ας γίνει μια έρευνα του παρελθόντος πάρα πολλών ψευδοαριστερών που βρήκαν καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ και τότε θα δούμε τι λουλούδια θα ξεφυτρώσουν.

Ανώνυμος είπε...

από το ΒΗΜΑ της 22/11/2013 σχόλιο του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

"Δεκτή τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ

Να λοιπόν που ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης μπορεί να λέει, ότι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, αλλά κάνει δεκτές ορισμένες τροπολογίες που του καταθέτουν. Θέλετε ένα παράδειγμα; Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Συρμαλένιος κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία τα νοσοκομεία της Σύρου και της Νάξου επανέρχονται στο προ της πλήρους διασύνδεσης καθεστώς λειτουργίας. Θέμα σημαντικό για τα κυκλαδίτικα νησιά. Είναι τόσο σημαντικό το θέμα, που πληροφορήθηκα ότι ορισμένοι (για να μην πω ένας βουλευτής της συγκυβέρνησης) θέλησε αυτός να πάρει τη δόξα και να πει ότι δική του τροπολογία έκανε δεκτή ο υπουργός. Έλα όμως που υπάρχουν και τα πρακτικά της Βουλής.".

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κάθε μέρα αποδεικνύετε την παλαιοκομματική σας νοοτροπία που μας γυρίζει στο παρελθόν γράφοντας αυτές τις μικροαστικές ανοησίες περί αποδοχής τροπολογίας που κατέθεσε ο Συρμαλένιος. Την ερχόμενη τετάρτη θα φανεί αν αυτά που λέτε τα πιστεύετε γιατί μπροστά στη κομματική σας γραμμή φοβάμαι ότι ο Συρμαλένιος θα καταψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση για το νοσοκομείο, αφού πρώτα θα βάλει το κομματικό και μετά το συμφέρον της Νάξου, στην οποία για δεκαετίες είναι επισκέπτης.. Δεκάδες επερωτήσεις για όλα τα θέματα κατατίθενται κάθε μέρα και έχετε αυτή την ξεπερασμένη πια παλαιοκομματική νοοτροπία να προπαγανδίζετε ότι αυτό ή κάποιο άλλο άλλαξε με δική σας πίεση. Θυμίζετε το παρελθόν που σάπισε, βρόμισε και δεν αντέχει ο λαός να ακούει άλλο τη βρώμα του.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το νησί μας, από σπόντα μπήκε στη Βουλή το Μάη του 2012 αλλά με κλωτσιές πρέπει να φύγει. Τόσο αυτός όσο και ο Βρούτσης (κυβερνητικοί βουλευτές Κυκλάδων) αδιαφορούσαν για το θέμα του νοσοκομείου της Νάξου. Τώρα που βρέθηκε πίσω από τις εξελίξεις (ΚΑΙ) στο θέμα του Νοσοκομείου, ο Ρήγας, πνιγμένος πια πιάνεται από το σκοινί του.

Ανώνυμος είπε...

Τετοιους πολιτικους ανδρες χρειαζομαστε ,αυτες ειναι ερωτησεις και προβληματισμοι που θετει σε μια κοινωνια που ο ιδιος με την ψηφο του εξαθλιωσε και ταπεινωσε,οι ερωτησεις του τυπου ρε αδερφια πως περνατε ? εχετε δουλεια? μηπως δεν εχετε και χρηματα και σκεφτεστε να κανετε τιποτα κακο στον εαυτο σας ? ειναι αδιανοητες για τους υποτακτικους της Μερκελ. Ελπιζω οτι η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ερχεται και την περιμενουμε, να τους καλεσει ολους αυτους να λογοδοτησουν και αν πρεπει να τους αθωωσει αλλιως να οδηγηθουν εκει που πρεπει

Ανώνυμος είπε...

OΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΙΛΗΤΕ ΠΑΡΤΕ ΦΟΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ
Ο ΝΙΚΟΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

αθλιο και τιποτενιο κομματοσκυλο ΝΙΚΟΛΑ φυσικα και δεν απειλουμε κανενα απο εσας, απλα οι απειλες ειναι προς τον ΣΥΡΙΖΑ οτι περιμενουμε να κανει τα αυτονοητα και αν δεν τα κανει τοτε αλοιμονο του ,οσο για αυτο που εκλιπαρεις στο ριχνω στη μουρη ΝΙΚΟΛΑ εκει και μονο εκει σου αξιζει
παρτο στη μουρη

Ανώνυμος είπε...

Σαλεμένοι, ΑναρχοΣυροζοΚαμμενοΧρυσΑυγουλα, ληγμένα σας δίνουν οι φαραμακοβιομήχανοι; Λιγουρεύστε την εξουσία, αλλά δεν θα σας κάτσει. Με το τέλειωμα της κρίσης όατν η κοινωνία ηρεμίσει θα ξανακρυφτείτε στις τρύπες σας. Λαμόγια, τελμπεχανάδες που μας το παίζετε κάθαρση και τιμωρία. Ουστ.....

Ανώνυμος είπε...

Συντοπίτες, τα «πράγματα» είναι τόσο, μα τόσο απλά.

Η κομματοκρατία που ταλανίζει την πατρίδα μας, «γέννησε», και τα παιδάκια της μεγάλωσαν βυζαίνοντας κι αυτά το γάλα της πολιτικής μας άγνοιας, υστεροβουλίας και διαίρεσης. Η δημοκρατία και οι κανόνες της όσο δεν γίνονται αντικείμενο καθημερινής άσκησης, οι αντιφάσεις της παρούσας πολιτικής πρακτικής, θα μας οδηγούν στα πρόθυρα του τρελλοκομείου. Στον τόπο που το κομματικό συμφέρον είναι πάνω απ το κοινωνικό όφελος (και συμμετέχουν ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα «κόμματα» που πέρασαν μέχρι σήμερα την θύρα του κοινοβουλίου) βουλευτές πολιτικά «υποκείμενα» σαν και τους παραπάνω, θα ταλαιπωρούν τα τελευταία ψήγματα λογικής που μας απέμειναν. Η ευκολία με την οποία ονομάζεται κάποιος ως δημοκράτης, θεωρώ πως είναι μια απ τις αιτίες των πολύμορφων δεινών του τόπου μας. Τρείς μέρες τώρα μας ταλαιπωρούν για το ποιος είναι ο «ευεργέτης» μας . Ο μπουμπούκος, ο άεργος ή ο αεριτζής. Το αυτονόητο αποτέλεσμα το διεκδικούν παρουσιάζοντας με άθλια δημιουργική προπαγάνδα ο καθένας τους σπαταλώντας άπειρες ώρες και πιθανά χρήμα, αντί έστω στο «και πέντε» να αποναρκοθετήσουν με την εθελούσια πολιτική έξοδό τους τον φαύλο κύκλο του πολιτικού πεδίου που μας άνοιξαν.

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

και καθώς λέει και ο Δάσκαλος Χρήστος Γιανναράς
Στο καθεστώς της κομματοκρατίας δεν υπάρχει πτυχή του κοινωνικού και του κρατικού βίου που να μην υπηρετεί πρωτίστως (ή αποκλειστικά) τα κόμματα. Το Σύνταγμα το συντάσσουν τα κόμματα, το ψηφίζουν τα κόμματα, το αναθεωρούν τα κόμματα, ερήμην του λαού. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (εγγυητή του πολιτεύματος) τον εκλέγουν τα κόμματα με παρασκηνιακό μεταξύ τους αλισβερίσι. Τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων, το ίδιο. Την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, επίσης. Ο συνδικαλισμός είναι κομματικός: υπηρετεί τις σκοπιμότητες των κομμάτων, όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η τοπική δήθεν αυτοδιοίκηση κομματικά κατευθυνόμενη. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαπλεκόμενα με τα κόμματα. Οι εκλογές πρυτάνεων και προέδρων Τμημάτων στα Πανεπιστήμια έχουν προαποφασιστεί στα κομματικά γραφεία. Τα διοικητικά συμβούλια επιστημονικών συλλόγων, επιμελητηρίων, κρατικών θεάτρων, ερευνητικών ινστιτούτων, δημόσιων και ημιδημόσιων οργανισμών κοινής ωφέλειας κομματοκρατούνται. Το ίδιο και οι συνελεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, οι σχολικές εφορείες, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι σύλλογοι των αποδήμων σε κάθε γωνιά της γης.
Καθεστώς στην κυριολεξία ολοκληρωτικό, η κομματοκρατία δυναστεύει ανάλγητα το κοινωνικό σώμα, το φιμώνει, το εκβαρβαρώνει.

Ανώνυμος είπε...

Πολυλογίες. Εκτίμηση ότι τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα. Εκείνο το βράδυ βλέποντας το αποτέλεσμα όλη αυτή η σαπίλα θα έχει μουδιάσει μέχρι χεσίματος (κάποτε το παραμύθι θα τελειώσει. Ο τροχός γυρίζει). Μαζί της απονευρωμένη η αστυνομία, οι Ε.Δ και η αδέκαστη Δικαιοσύνη ανήμπορες να κινηθούν (διότι δεν θα ξέρουν τι τους ξημερώνει). Και τότε όλοι αυτοί που έχασαν σπίτια από τις τράπεζες , με το κομμένο ρεύμα στα σκοτεινά σπίτια, αυτοί που έχουν ανθρώπους στη φυλακή για 100.000 ευρώ, αυτοί που είδαν την σύνταξη και το μισθό από την τράπεζα να την κατάσχει η εφορία, αυτοί που είδαν τα παιδιά τους να ξενιτεύονται και κυρίως αυτοί που είδαν τα όνειρα τους να καταρρέουν ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ παίζοντας ποδόσφαιρο.Μετά για τους τυχερότερους θα στηθούν οι δίκαιες και σύντομες δίκες.
Νικόλα των 12:58 μπορεί τώρα να σου κλάνουμε τα αρχήδια αλλά μήπως σου διαφεύγει ότι μπορεί να έρθει η ώρα που θα σου γαμήσουμε τη μάνα;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΗ ΓΑΜΑΣ ΕΣΥ Ανώνυμος24 Νοεμβρίου, 2013 01:01

Ανώνυμος είπε...

Υβριστήήήήήή. Ευτυχώς που ο Υπουργός απεδείχθη μεγαλόψυχος και δεν σε μπουζούριασε.

« Κε Υπουργέ,

Το επίμαχο κείμενο, μου εστάλη από χρήστη του διαδικτύου και αναγνώστη του blog, στο οποίο κάνω αναρτήσεις τοπικού περιεχομένου (για τις Κυκλάδες).
Από δική μου υπαιτιότητα, ολιγωρία και αμέλεια αλλά όχι δόλο, υπήρξε λανθασμένη εγγραφή του τίτλου και γι’ αυτό το λόγο σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν συμμερίζομαι το κείμενο του άρθρου και σας δηλώνω ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξει παρόμοιο θέμα.
Η ενασχόλησή μου με το διαδίκτυο είναι αποκλειστικά και μόνο προσωπική μου δραστηριότητα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο στον οποίο εργάζομαι.
Η παρούσα επιστολή θα δημοσιευτεί από εμένα στον τοπικό τύπο και επιθυμώ να πράξετε το ίδιο


Αθήνα 25/01/2010 »

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΕ ΜΩΡΗΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μας ρούμπωσες. Να καταλάβω ότι το όνομα σου είναι "Ανώνυμος" για να γράψω και εγώ το δικό μου;.