slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν καταργούνται Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες

 Το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Στη συνάντηση τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης κατέθεσαν στον Υπουργό τις προτάσεις τους για θεσμικές και αναπτυξιακές αλλαγές στον «Καλλικράτη» (Ν.3852/2010) στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν με δύο χωριστά ψηφοδέλτια, ένα για τους υποψηφίους δημάρχους κι ένα για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
Αυτό σημαίνει ότι και για τους υποψηφίους των Τοπικών Συμβουλίων καταργούνται οι συνδυασμοί, ενώ πρόεδρος της Κοινότητας θα....
εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος τοπικός σύμβουλος από την ενιαία λίστα (προφανώς ανά περιοχή).
Επιπλέον, ο Γιάννης Μιχελάκης διαβεβαίωσε ότι «οι Δημοτικές Κοινότητες δεν πρόκειται να καταργηθούν». Έτσι, ο χωροταξικός χάρτης Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για πόλεις και χωριά των Κυκλάδων θα παραμείνει ως έχει.
Τέλος, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει συμμετοχή εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων στην προπαρασκευαστική επιτροπή που θα αναλάβει να συντάξει τον «Νέο Καλλικράτη»
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει καμία χωροταξική αλλαγή στο «Νέο Καλλικράτη» παρά μόνο σε πέντε μεγάλα νησιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: