slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ – ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ. Η ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟ ΘΡΗΝΟ, ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ – ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο «ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ» ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ!

                Ο Περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων νεκρών από την πρόσφατη τραγωδία που «χτύπησε» τη Ρόδο και εκφράζει την ευχή να έχουν αίσιο αποτέλεσμα οι έρευνες για τον αγνοούμενο συμπολίτη μας.
                Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο σκόρπισε το.....
θάνατο, το θρήνο και την καταστροφή.
                Τρεις (3) συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και ένας (1) ακόμα αγνοείται. Δεκάδες νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις καταστράφηκαν. Από θαύμα δε θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.
                Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», με σταθερή πυξίδα μας την υπεύθυνη στάση, σεβόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης και με δεδομένο ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας να πλήξει τη Ρόδο αλλά και το σύνολο των νησιών του Ν. Αιγαίου καλεί του έχοντες θέση ευθύνης και αρμοδιότητες (φορείς, αυτοδιοίκηση, δημόσιες υπηρεσίες, κυβερνητικοί παράγοντες) να οργανώσουν την προστασία και να «θωρακίσουν» τα νησιά μας.
                Δηλώνουμε παρόντες σε κάθε ουσιαστική ενέργεια και απόντες στα επικοινωνιακά παιχνίδια και στην μικροπολιτική κερδοσκοπία που επιδιώκουν – κατά τη γνωστή και πάγια τακτική τους – «κάποιοι φερόμενοι ως πρωτεύθυνοι» στις δημόσιες σχέσεις και «ανεύθυνοι» στην προετοιμασία της αντιμετώπισης των προβλημάτων.
                Είναι σαφές ότι υπάρχουν ευθύνες. Αυτές τις ευθύνες είναι βέβαιο ότι θα αναζητηθούν από το σύνολο της κοινωνίας. Η απουσία αντιπλημμυρικών έργων (την ίδια ώρα που «πακτωλός» χρημάτων έχει δοθεί στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού γι’ αυτή τη δράση) ο ελλιπής καθαρισμός των χειμάρρων, η μη αποκατάσταση των πληγεισών από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές περιοχών, η έλλειψη οργάνωσης είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Αντιπαρερχόμαστε - προσωρινά - τα παραπάνω και επισημαίνουμε ότι ο στρουθοκαμηλισμός και τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν καλύπτουν τις ευθύνες και δε λύνουν τα προβλήματα.
                Τα προβλήματα πιέζουν και απαιτούνται πρωτοβουλίες και δράσεις τώρα!!!
                Όσοι έδιναν με ευκολία υποσχέσεις καλούνται τώρα – εκτεθειμένοι στην τοπική κοινωνία – να οργανώσουν τη στοιχειώδη άμυνα στην επερχόμενη κακοκαιρία. Καλές οι συσκέψεις αλλά αυτές να μην πραγματοποιούνται ετεροχρονισμένα και να έχουν αποτέλεσμα.
                Δηλώνουμε με ότι είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όσους θέλουν το καλό των νησιών μας και είμαστε έτοιμοι   να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σ’ αυτή την κατεύθυνση.
                Τέλος αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εθελοντές και τους υπαλλήλους των κρατικών υπηρεσιών – που μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – δίνουν την μάχη με στόχο το επιθυμητό για την κοινωνία αποτέλεσμα.
               


                                                                               
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας
του Περιφερειακού Συμβουλίου
 Νοτίου Αιγαίου

Χαράλαμπος Κόκκινος
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου

Παλλάς Μανώλης
Ζωγραφίδης Γιώργος
Γιαννακάκης Ιωάννης
(εκφράζοντας το σύνολο των στελεχών της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: