slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καρατομήθηκε ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ για τη μη συμμόρφωση με το ενιαίο μισθολόγιο

[Βοήθησε και λίγο ότι ήταν διορισμένος της ΔΗΜΑΡ επί τρικομματικής... για να τα λέμε κι αυτά... τους ΠΑΣΟΚους και τους ΝΔίτες που δεν μειώνουν τις μισθουλάρες των ΔΕΚΟ να δούμε αν θα καρατομήσετε]
Το πρώτο ξήλωμα διοίκησης που δεν συμμορφώθηκε με...
το ενιαίο μισθολόγιο και το μισθολογικό πλαφόν, προχώρησε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν ανανέωσε τη θητεία του προέδρου και διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

«Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις τόσο από το ΥΠΕΚΑ όσο και από το υπουργείο Οικονομικών για την τήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής, ο εν λόγω φορέας ουδέποτε ανταποκρίθηκε στην απαραίτητη και υποχρεωτική προσαρμογή του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων» ανέφερε ο κ.Μανιάτης.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το ΚΑΠΕ είναι ο πρώτος φορέας που η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει τον νόμο δεδομένου ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια, πλέον, είναι στενά και η εναλλακτική είναι η υιοθέτηση σκληρών μέτρων για την κάλυψη των κενών του προϋπολογισμού. Είχε προηγηθεί επιστολή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστους Σταϊκούρα για τη διεξαγωγή ελέγχων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι παραβάτες και να υπάρξουν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δυσαρέσκεια του υπουργού μεταφέρθηκε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και ακολούθησε η απόφαση του κ. Μανιάτη για μη ανανέωση της θητείας του δ.σ. του ΚΑΠΕ. Πρόεδρος του φορέα ήταν μέχρι χθες ο Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος, που είχε οριστεί επί τρικομματικής κυβέρνησης από τη ΔΗΜΑΡ, και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Μπαζίγος, υποδιευθυντής διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: