slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου

O γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Κυκλάδων
 Δημητροκάλλης ( ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ) Σταμάτης 
Συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια από την μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στις 17 Νοεμβρίου 1973 οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, όλοι οι Έλληνες Δημοκράτες έστειλαν με τον αγώνα και τη θυσία τους το ισχυρό μήνυμα ότι η Πατρίδα μας δεν μπορούσε να ζει άλλο κάτω από το ζυγό της χούντας των συνταγματαρχών και των εγχώριων και ξένων συμφερόντων που τη στήριζαν. Στο χώρο του Πολυτεχνείου την..... ημέρα εκείνη, με σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», γράφτηκε μία από τις ενδοξότερες σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε.

Σήμερα, τέσσερις δεκαετίες μετά, η νέα γενιά τιμά αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία. Tαυτόχρονα ανανοηματοδοτεί την ιστορική αυτή Επέτειο. Σε μία Ελλάδα η οποία διέρχεται τη χειρότερη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση της Μεταπολίτευσης και στην οποία φαντάσματα του παρελθόντος επιβουλεύονται καθημερινά τη Δημοκρατία, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να δολοφονούν όποιον αντιδρά στα σχέδιά τους, η Επέτειος του Πολυτεχνείου αποκτά δίχως αμφιβολία ξεχωριστή αξία. Κι αυτό, διότι οι νέοι Έλληνες και οι νέες Ελληνίδες διαπιστώνουν ότι η Δημοκρατία ποτέ δεν είναι δεδομένη. Όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου «δεν είναι ποτέ δώρο» αλλά «αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα, είναι θέμα Μόνιμου Αγώνα». Και φυσικά, η μέρα αυτή δεν ανήκει ούτε σε όσους επιχειρούν μέσα από έναν ανιστόρητο και φθηνό λαϊκισμό να την καπηλευτούν για δικά τους οφέλη.

Η Ελλάδα μάτωσε κυριολεκτικά για να απολαύσει ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα, έστω και με πάρα πολλές στρεβλώσεις. Χρέος όλων μας, απέναντι σε αυτούς που θυσιάστηκαν τότε, είναι όχι μόνο να διαφυλάξουμε τη Δημοκρατία αλλά και να την εμβαθύνουμε συνεχώς.

O γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Κυκλάδων Δημητροκάλλης Σταμάτιος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι θα πει ρε παλικάρια ευτό το ...ανανοηματοδοτεί;;;; και για νά χομεν καλό ρώτημα υπάρχει νεολαία ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων ή είναι μοναχός του ο κύριος ...πως τονε λένε ξεχνώ κιόλας....

Ανώνυμος είπε...

Εσύ η λέρα από πάνω πρέπει να ξέρεις ότι είναι τιμή μας να είμαστε ΠΑΣΟΚ. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ μέσα στα δέκα καλά που έκανε να έκανε και 2-3 λάθη αλλά αυτή είναι η δημοκρατική παράταξη από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου μέχρι σήμερα που πρόσφερε όσο καμιά άλλη στην Ελλάδα. Τους δεξιούς τους ξέρουμε, κυβέρνησαν και νιώσανε οι πατεράδες μας τις διώξεις και την εθνική υποτέλεια τους. Οι δήθεν σημερινοί νεοαριστεροί τι έχουν προσφέρει; Τίποτα !!! Τους ξέρουμε και ζούμε πολλά χρόνια τα στελέχη τους και στη Νάξο και μάθαμε τι κουμάσια είναι. Εσύ πες μας σε πιο κόμμα είσαι αν είσαι για να θαυμάσουμε την ιδεολογία σου.