slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ... ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-3

το Βήμα της Νάξου
πλούσιο φωτορεπορτάζ
Ισάξιες: Η εξέλιξη του ματς έδειξε ότι όποια ομάδα και να κέρδιζε δεν θα ηταν έκπληξη. Η επικράτηση τελικά των πρασίνων οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν μια πιο έμπειρη ομάδα ενώ οι "γαλανόλευκες αμαζόνες" του Ζοραν Κόβασιτς έδειξαν ξεκάθαρα ότι το μέλλον τους ανήκει.
Ανατροπή και πρώτη νίκη οι «πράσινες»!
Παρότι βρέθηκε πίσω με 2-1, ο Παναθηναϊκός
κατάφερε να πετύχει την ανατροπή να κερδίσει με 3-2 και να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη κόντρα στον..... αήττητο μέχρι σήμερα Πανναξιακό σε ένα μεγάλο ματς που έσπασαν καρδιές αφού οδηγήθηκε στο ταϊ μπρέϊκ το οποίο κατέκτησαν οι φιλοξενούμενες με 11-15.
Ο Παναθηναϊκός παρότι βρέθηκε πίσω με 1-2, κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη επικρατώντας του Πανναξιακού με 3-2 (19-25, 25-21, 25-19, 20-25, 11-15) στο πλαίσιο της αναβληθείσας 1ης αγωνιστικής.
Ο αγώνας στο όμορφο νησί (gassetta.gr) είχε τα πάντα. Αγωνιστικές συγκινήσεις, ωραίο θέαμα, γεμάτο γήπεδο χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο (με εξαίρεση κάποιες παραφωνίες στο τέλος) αλλά και πολλές ανατροπές. Οι πράσινες κατάφεραν να μπουν πιο δυνατά στο ματς καταφέρνοντας να κάνουν το 1-0, σε ένα σετ στο οποίο δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο, μιας και όταν οι νησιώτισσες ανέβαιναν, οι «πράσινες» είχαν τον τρόπο να παίρνουν τους πόντους που ήθελαν.
Στο δεύτερο είχαμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα μιας και τα κορίτσια του Κόβαζιτς πιέζοντας στο σερβίς και εκμεταλλευόμενα τα λάθη του «τριφυλλιού» προηγήθηκαν μέχρι και με 9 πόντους (17-8). Κάπου εκεί υπήρξε αντίδραση των «πράσινων» που αρχικά μείωσαν σε 17-14 και 18-15 και εν συνεχεία έφεραν το σετ στα ίσια (21-21). Όμως παρότι όλα ήταν υπέρ τους, μετά την διαφορά που κατάφεραν να... ψαλιδίσουν, ένα 4-0 του Πανναξιακού έκανε το 25-21, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Ίδια περίπου η εικόνα και στο τρίτο με τις γηπεδούχες να ξεφεύγουν (όχι τόσο πολύ όσο στο προηγούμενο) και τις φιλοξενούμενες να τις φτάνουν και να μειώνουν στους δύο (20-18). Και πάλι όμως τα κορίτσια του Κόβαζιτς είχαν καλύτερες λύσεις στο τέλος κάνοντας το 2-1 και εξασφαλίζοντας τον έναν πόντο.
Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο ήρθε η αντίδραση από τις «πράσινες» που στο τέταρτο σετ προηγήθηκαν με τέσσερις πόντους (7-11). Ο Πανναξιακός μείωσε σε 10-11 και 15-16 στην συνέχεια, όμως στον Παναθηναϊκό ανέβασαν ταχύτητα κάνοντας σχετικά άνετα το 2-2 και στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ. Ένα τάι μπρέικ που τους ανήκε μετά το 6-3 του Πανναξιακού και το 8-6 στην αλλαγή που έγινε 8-10!!!.Ετσι οι τελευταίες μέχρι σήμερα παίκτριες του τριφυλλιού πήραν μια μεγάλη νίκη που ήταν η πρώτη τους φετινή. Πολλά μπράβο και στα κορίτσια της Νάξου που αν και νεοφώτιστες δείχνουν πως φέτος μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα στο πρωτάθλημα.

Τα παρατραγουδα
Αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού, κυρίως Ναξιώτες, προτίμησαν να ενισχύσουν τα κορίτσια της αγαπημένης τους ομάδας και να πανηγυρίσουν τρελά στο τέλος μαζί τους. Μερικές όμως χειρονομίες απο ανεγκέφαλους και "καπρίτσια" προς τους συμπατριώτες τους εξόργισαν τους πικραμένους φίλους του Πανναξιακού και δημιουργήθηκαν μικροσυμπλοκές που όμως η παρέμβαση των ψυχραιμότερων και της αστυνομίας απεσόβησαν τα χειρότερα.


Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Κωνσταντινίδου 12 (8/14 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Σέσλιαρ 2, Ράντοβιτς 22 (20/46 επ., 2 άσοι, 64% υπ. – 36% άριστες), Καρπουζά 12 (9/17 επ., 3 άσοι), Λαγουδάκη 10 (10/30 επ., 42% υπ. – 26% άριστες), Εμμανουηλίδου 9 (6/16 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Κακουράτου –λ (51% υπ. - 37% άριστες) / Τρίβουνιτς 5 (3/8 επ., 2 άσοι), Φάρκωνα.
Παναθηναϊκός (Ρoύσης): Γκούζου 8 (4/11 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 18 (15/39 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Καββαδία 16 (7/11 επ., 1 άσο, 8 μπλοκ), Μερτέκη 5 (4/15 επ., 1 μπλοκ, 33% υπ. – 22% άριστες), Νούσια 8 (8/21 επ., 148% υπ. – 13% άριστες), Μιλοβάνοβιτς 5 (3/4 επ. 1 άσο, 1 μπλοκ), Κελεσίδου –λ (31% υπ. – 15% άριστες) /Μπίσκου, Τσίμα 10 (8/12 επ., 2 μπλοκ, 46% υπ. – 29% άριστες)
Κόβαζιτς: «Αδικαιολόγητο να χάσουμε 21 σερβίς»
Ο τεχνικός του Πανναξιακού Ζόραν Κόβαζιτς μιλώντας μετά το ματς επισήμανε: «Είμαι στεναχωρημένος γιατί παίξαμε καλά σε γενικές γραμμές, αλλά χάσαμε 21 σέρβις που είναι αδικαιολόγητο. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, σε ένα κατάμεστο γήπεδο κι αυτό νομίζω ότι κόστισε στην ομάδα μου αφού δεν είμαστε έμπειροι και υπήρξε αρκετή πίεση. Συνεχίζουμε όμως με το κεφάλι ψηλά».
Ρούσης: «Μας επαναφέρει στους στόχους αυτή η νίκη»Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Ρούσης σημείωσε: «Ήταν ένα ματς θρίλερ… Εκεί που θέλαμε να κάνουμε την ανατροπή στο β’ σετ δεν τα καταφέραμε, ωστόσο ήρθε η νίκη και αυτό που κρατάμε από το συγκεκριμένο ματς είναι η αγωνιστικότητα της ομάδας, αφού τα κορίτσια αρχίζουν να καταλαβαίνουν που παίζουν και τι στόχους έχει η ομάδα για φέτος. Το ματς κρίθηκε στην τακτική, αντέξαμε στην πίεση της Νάξου που είχε πολύ δύσκολο σερβίς και πήραμε μια νίκη που μας επαναφέρει στους στόχους μας».









































Αναρτήθηκε από to_vima_naxos

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αντικειμενικός είσαι ρε μεγάλε σχετικά με τα παρατράγουδα που έγιναν. Όταν ο κάφρος - οχετός οπαδός του Ολυμπιακού δεν έχει μάθει να χάνει και αμέσως με τη λήξη πήγε προς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να πουλήσει μαγκιές και τσαμπουκά, τότε το φταίξιμο δεν είναι των φιλάθλων το Παναθηναϊκού. Και μπράβο στην αστυνομία που αμέσως έκανε αυτό που έπρεπε.

Ανώνυμος είπε...

Oι βάζελοι της Ναξου μπερδεψαν τον Πανναξιακο με τον Ολυμπιακο και τη Ραντοβιτς με το ...Μητρογλου, ετσι βρηκαν ευκαιρια να πανηγυρισουν εστω για μια φορα εφέτος. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ...αλλα οχι στη Νάξο!!!